• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ausopen.com

23.01.2018

21:44

PITANJE JE DA LI ĆE OPERACIJA NOVAKU POMOĆI! Doktor ima zabrinjavajuće vesti o Đokovićevoj povredi!

Tenis

PITANJE JE DA LI ĆE OPERACIJA NOVAKU POMOĆI! Doktor ima zabrinjavajuće vesti o Đokovićevoj povredi!

Podeli vest

Doktor Piter Brukner, specijalista i iskusni stručnjak za sportsku medicinu, nije siguran da bi Novaku Đokoviću pomogla operacija lakta 

Đoković šest meseci nije igrao zbog povrede lakta, nadao se da će je zalečiti bez operacije, ali nakon obnovljene povrede u osmini finala Australijan opena nije isključio mogućnost da ovog puta ipak ode pod nož. 

Tetive su među najvećim izazovima koju imamo u našoj oblasti. Kada se nađu u problemu, veoma ih je teško vratiti u prvobitno stanje kod elitnog sportiste
Piter Brukner, 
stručnjak za sportsku medicinu 

- Pitanje je da li će operacija pomoći ili ne. Da su mislili da je operacija najbolji metod, uradili bi je pre šest meseci. Deluje da je tkivo vrlo oštećeno i nije baš tako lako ga oporaviti. U pitanju je problem koji je nastao konstantnim opterećenjem. Neverovatne sile prolaze kroz te dve tetive tokom top spinova, pa nije iznenađenje da se to desi - kazao je Brukner, stručnjak za sportsku medicinu za sajt Australijan opena. 

Jedna od opcija je kortizon, kao i krvne injekcije od novijih metoda, ali još nije potvrđeno da li je to ono što donosi boljitak ili sam period mirovanja tokom rehabilitacije.  

Tetive su među najvećim izazovima koju imamo u našoj oblasti. Kada se nađu u problemu, veoma ih je teško vratiti u prvobitno stanje kod elitnog sportiste. Znamo da Novak dobija najbolja mišljenja, najbolje fizioterapeute, terapije i sve ostalo što mu je sada potrebno. I sve to nije bilo dovoljno da izdrži toliki napor.

Brukner je uporedio Đokovićevu situaciju sa povredama u drugim sportovima.

- To je kao Ahilova tetiva kod Atletičara ili koleno kod košarkaša ili odbojkaša. Sila pritiska je ogromna kroz te tetive, ona nema dovoljan dotok krvi i potrebno je mnogo vremena da zaceli.  Zbog toga tražimo sve načine koji mogu da pomognu - zaključio je doktor Brukner.  

OPERACIJA LAKTA? NE ZNAM, VIDEĆU SA LEKARIMA! Novak opet na TABLETAMA, traži dugoročno rešenje!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stef

pre 6 godina

Koliko mi je poznato ovaj g.din niti je Novakov lekar,niti neko kome se uopste obracao za pomoc, pa samim tim covek nije bio uopste u prilici ni da pregleda Novaka cak ni palpatorno,a o nekoj ozbiljnoj dijagnostici netreba ni govoriti. Covek dakle, prilicno neozbiljno za jednog lekara pa onda i vrhunskog strucnjaka komentarise nesto sto uopste u konkretnom Noletovom slucaju nije cak ni video osim sto je kao i svi mi iz medija cuo ono sto i mi ostali. Cela prica lagano prelazi u farsu ,koja moze da se tumaci ili kao samoreklamerstvo i nudjenje ili ako nije to onda jos gore kao ozbiljno lupetanje na daljinu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17