• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

26.01.2018

07:00

NOVAK JOŠ NIJE GOTOV! Bivši treneri sigurni su da srpski as nije za penziju!

Tenis

NOVAK JOŠ NIJE GOTOV! Bivši treneri sigurni su da srpski as nije za penziju!

Podeli vest

Ima nade za Novaka Đokovića (30), poručuju teniski stručnjaci! Uprkos tome što će naš as zbog povrede lakta morati na novu dugu pauzu, Nikola Pilić i Radmilo Armenulić tvrde da je Đokoviću rano za penziju

Srpski as je pauzirao šest meseci zbog desne ruke, a tokom Australijan opena vratili su mu se bolovi. Posle poraza u osmini finala od Hjeon Čunga (3:0), Novak je priznao da razmišlja o novoj pauzi, ali i operaciji.

Pauza do 8. marta

Jedan od prvih Đokovićevih trenera, Pilić, smatra da odlazak pod nož nije pravo rešenje.

Protiv operacije
Mora dobro da razmisli, jer obično posle operacije teniseri nisu istiNikola Pilić



- Siguran sam da Novak ne razmišlja da prestane sa tenisom, niti treba. Bilo je i ranije u problemima, pa se vraćao. Sada će opet morati na pauzu, posle koje će da se vrati. Ima još snage i volje, samo zdravlje da ga posluži. Što se operacije tiče, ne znam, mora dobro da razmisli. Obično posle toga teniseri nisu isti. Međutim, ako je to jedino rešenje, onda u redu. Ali sigurno će opet igrati - jasan je Pilić.

Đoković do Indijan Velsa, tačnije 8. marta, neće igrati nijedan turnir.

- Trebalo bi da se pojavi u Indijan Velsu i posle u Majamiju. Međutim, samo ako potpuno prestane da ga boli lakat. U suprotnom, mora da pauzira dok god se ne oslobodi bola - podvlači Pilić.

Nekadašnji Dejvis kup selektor Armenulić saglasan je da Đoković ne treba da pomišlja na kraj.

Za operaciju
Ako je neophodno, treba da ide na operaciju
Radmilo Armenulić

- Ne treba ni da razmišlja o kraju. Depresivno je i loše za njega, ali i za javnost. Ni Endi Marej i Rafa Nadal ne razmišljaju o penziji posle teških povreda. Mora da pauzira koliko god je potrebno, šest, sedam meseci, možda i celu godinu, ali to je ipak previše. Nije trebalo da igra na Australijan openu, ali ga je povukla želja, što je razumljivo - ističe Armenulić.

Mekinro: Nole ispao iz "kolačića sudbine"

Osvajač sedam grend slemova Džon Mekinro nastavio je, bez dlake na jeziku, da komentariše Novaka i sada kaže da su njegove izjave kao iz "kolačića sudbine".
- Njegov Tviter profil je pun pozitivnih, životnih mantri koje izgledaju kao da su ispale iz "kolačića sudbine". Posle poraza u Australiji, u tvitu Čungu je napisao kako je bio sjajan i da tako nastavi. Je l' bi ti to uradio - upitao je Mekinro Borisa Bekera, koji je odgovorio da je Novak prosto takav, "bolji čovek".

Psihički stabilan

Naš sagovornik ne misli da je operacija tako strašna stvar.

- Kada operišete zub nije jednostavno, zato se takva intervencija ostavlja kao poslednja opcija. Međutim, ako je neophodno, treba da ide na operaciju. Ali o tome treba da se konsultuje sa lekarima, a ne sa stručnim štabom. Željko Franulović je, recimo, kao peti svetski igrač morao da se penzioniše zbog povrede ramena. Lakat je još nezgodniji zglob, ali Nole ne treba ni da razmišlja o kraju - napominje Armenulić.

Sam Đoković je posle poraza u Melburnu jasno poručio da mu penzija nije na pameti.

- Tenis nije izvukao sve iz mene. Zahvaljujući tenisu sam se razvio kao čovek, to je moja ljubav, strast i nešto što me čini srećnim. Ako je samo do psihe, nema dileme, nastaviću da igram - još je motivisan Novak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 6 godina

Čunga predao meč Federeru, sad su ga spopali žuljevi a protiv Novaka leteo ko ptica i pogađao ko snajper. Baš se nekako ne da Novaku u poslednje vreme, recimo na Olimpijadi je naleteo na Delpa koji je bio u životnoj formi i osvojio medalju, potom prošle godine na AO ispao u drugom kolu od Uzbekistanca Denisa Istomina koji je isto pružio životnu partiju pa ove godine od Čunga i baš sam se danas namestio da ga gledam kakav će biti meč a ono niiišta, ni traga od onog od pre dva dana.

Zikica Popovic

pre 6 godina

Pilic i Armenulic kazu da Novak ima snage i volje ???Da li to ceo svet osim njih dvojice nema pojma sta je snaga,snaga u udarcu ?Pa on prebacuje lopticu kao da igras asvojim Stefanom.

nikola cvjeticanin

pre 6 godina

"prazna vreca ne stoji" od zelenisa se ne prave misici sada najvise likuje federer koji u zadnje vreme ne prestaje da hvali noleta (sto nije bio slucaj prije) a kako i nebi ako se vratimo unatrag ostaobi na svojih 17 GS da nole ne ode u vegane.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija