• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.01.2018

12:39

RODŽER NASTAVLJA DA PIŠE ISTORIJU! Federer osvojio 20. grend slem titulu!

Tenis

RODŽER NASTAVLJA DA PIŠE ISTORIJU! Federer osvojio 20. grend slem titulu!

Podeli vest

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je titulu na Australijan openu, što je njegov 20. trofej na grend slemovima!

Federer je u finalu pobedio hrvatskog tenisera Marina Čilića sa 3:2 (6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1).

Švajcarcu je ovo bila šesta titula u Melburnu, i izjednačio je rekord Novaka Đokovića i Roja Emersona, osam puta je osvajao Vimbldon, pet puta Ju Es open i jednom Rolan Garos.

Federer je ekspresno osvojio prvi set, napravivši dva brejka i posle samo 13 minuta bilo je 4:0. Dok kraja seta je Čilić uspeo da se konsoliduje i uzme dva gema.

U drugom setu je viđena velika borba, koja je rešena u taj-brejku. Čilić je bio za nijansu bolji (7:5) i došao je do izjednačenja.

Reuters

Gubitak seta nije uzdrmao Švajcarca, koji je sredinom trećeg seta napravio brejk dovoljan za novo vođstvo.

Međutim, hrvatski teniser se nije predavao ni kada mu je protivnik na startu četvrtog seta oduzeo servis. Čilić je u nastavku dva puta napravio brejk i ovaj deo igre dobio 6:3.

To kao da je naljutilo Federera koji je krenuo silovito u poslednji set, odmah napravio a onda i potvrdio brejk. Do kraja seta je još jednom oduzeo servis Čiliću i šesti put podigao pehar u Australiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija