• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. R.

23.02.2018

10:49

RIO TUŽIO NOVAKA ZA 846.000 DOLARA! Vlasti u Brazilu podnele tužbu protiv našeg asa!

Tenis

RIO TUŽIO NOVAKA ZA 846.000 DOLARA! Vlasti u Brazilu podnele tužbu protiv našeg asa!

Podeli vest

Rio de Žaneiro tuži Novaka Đokovića za 846.000 dolara, pišu brazilski mediji

Javni tužilac istoimene pokrajine u Brazilu podneo je građansku tužbu protiv srpskog tenisera, ali i našeg proslavljenog fudbalera Ramba Petkovića, koji je 2012. godine organizovao Đokovićevu posetu gradu Riju.

Država oštećena

Tužilac tvrdi da je bilo administrativnih propusta i da je Novakov dolazak u Brazil organizovan bez tendera, čime je država oštećena. Za posetu srpskog tenisera bile su zadužene dve firme - "Adma eventos" i "Deki 10", koju Petković drži sa partnerom Denisom Leporacijem, a sa kojima je srpski as potpisao ugovore. 

Ostali mu dužni
Nole je 2016. tužio Rio jer mu je za dolazak isplaćeno samo 450.000 dolara, od dogovorenih 1,1 milion

Osim pomenutih lica i firmi, u optužnici se pominju i tadašnji službenici lokalnog sekretarijata za sport. Postupak vlasti Rija usledio je kao kontratužba na Đokovićevu koja je podneta u februaru 2016. Dogovor je bio da Novaku za dolazak u Rio bude plaćen 1,1 milion dolara, a dobio je 450.000. Iako je u januaru 2014. godine Državni sekretarijat za sport, rekreaciju i omladinu potvrdio da Đokoviću treba isplatiti 650.000 dolara, on ni do danas nije dobio novac.


Srpski as je pre dve godine potvrdio da je pokrenuo javni postupak u Riju zbog duga.

- Zaista sam uživao tokom mog boravka tamo. Igrao sam sa Gustavom Kuertenom, koji mi je jedan od omiljenih tenisera. Ovo što se desilo ne utiče na uspomene koje sam poneo iz Rija. Pravni proces je u toku i naći ćemo način da to rešimo. Novac mi nije prioritet, jer iz Brazila nosim lepa iskustva - rekao je tada Đoković.

Kuerten je nekoliko puta isticao koliko je razočaran odnosom vlasti grada karnevala prema Srbinu.
- To je nedostatak poštovanja prema Đokoviću. Ovo je užasno za našu zemlju. Vlada očigledno ne poštuje svoje obaveze - istakao je proslavljeni brazilski teniser.

Posetio favele

Tokom boravka u Riju 2012. Đoković je igrao egzibicioni meč sa Kuertenom, fudbal sa legendama Brazila, ali je i držao čas tenisa deci u jednoj od najozloglašenijih favela Rosinji.

Đoković je učestvovao na mnogim egzibicijama širom sveta, između ostalog u Kolumbiji i Tajlandu, ali nije imao sličnih problema.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sladjan

pre 6 godina

nasao gde da ide u najkorumpiraniju zemlju!!!!lepo vrati pare djokovicu njima!!!

Pajomir

pre 6 godina

Ti bi po sistemu pojedeš ribu pa vratiš konzervu. Lukavo!

marko

pre 6 godina

Sta kaze - Novac mi nije prioritet, ali potpisao ugovor o 1,1 milion. Decko bolje cuti, foliranje se lako prepozna.

Beki

pre 6 godina

Pa treba da ide i nista da naplati jer je Srbin i on to mora raditi za dzabe, tako misli i Marko , a kad Federer uzme duplo vise novca za Marka je to okej on je Swajcarac i zasluzio je to jer to tako misli srbin marko. Gluplji komentar nisam video.

Anarhista

pre 6 godina

Па кад му новац није приоритет (он уопште не зна шта ова реч значи) могао је и џабе да игра.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija