• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: eparisien.fr

02.03.2018

00:15

NOVAK DOČEKAO REVOLUCIJU: Tražim promene već 10 godina, ali nisam Pikeov partner!

Tenis

NOVAK DOČEKAO REVOLUCIJU: Tražim promene već 10 godina, ali nisam Pikeov partner!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković demantovao je da je sa Đerarom Pikeom investirao u novi sistem Dejvis kupa, ali je s druge strane oduševljen novim takmičenjem

Pre nekoliko dana  Međunarodna teniska federacija (ITF) potvrdila je saradnju sa fudbalerom Barselone, i ugovor na 25 godina vredan tri milijarde dolara koji će da reformiše DK. Mediji su preneli da je jedan od učesnika dogovora i Đoković. 

- Iznenadio sam se kad sam čuo. Nisam deo grupe koja finansira projekat, nisam poslovni partner Đerara Pikea. Kao predsednik Unije igrača samo pokušavam da pomognem. Prošlo je godinu i po otkako sam video Pikea da dolazi na turnire. Uložio je velike napore sa svojim saradnicima. Možda su me doveli u vezu jer sam često bio u kontaktu sa Pikeom. Prijatelji smo, ali i zbog toga što sam predsednik Unije igrača. Bio sam uključen u pregovore, ali to je sve. Nemam interes u tome, niti neke koristi - rekao je Đoković u invervju za Parizijen. 

Đoković je oduševljen projektom, smatra da je to fantastična vest za sport.

 Možda su me doveli u vezu jer sam često bio u kontaktu sa Pikeom. Prijatelji smo, ali i zbog toga što sam predsednik Unije igrača. Bio sam uključen u pregovore, ali to je sve. Nemam interes u tome, niti neke koristi Novak Đoković

-  Važno nam je da igramo za naše zemlje, a ja sam već 10 godina isticao da sam protiv trenutnog formata. I dalje mislim da trenutni sistem nije dobar i poslednje godine su to pokazale jer mali broj igrača igra konstantno u Dejvis kupu. Znam kako je to, dugo sam igrao konstantno na visokom nivou i u završnici grend slem turnira, a Dejvis kup je dolazi uglavnom posle tih takmičenja. Promena formata je dobar potez, nešto što sam ja lično ali i mnogo ostalih igrača želeli da vidimo odavno.
Mnogi smatraju da promene sistema znače "smrtnu presudu" za Dejvis kup. 

- Tenis je veoma tradicionalan i vrlo konzervativan sport. Dejvis kup je tradicionalno, istorijsko, veoma uspešno takmičenje koje je ostavilo dubok trag što svi poštujemo. Ali, potrebna je inovacija, poboljšanje... To je problem tenisa, previše se plašimo da ćemo određenim promenama povrediti integritet sporta pa smo previše odbojni prema bilo kakvom unapređenju. Ovo je promena postojećeg takmičenja, ne uništavamo takmičenje, unapređujemo ga, poboljšavamo... Sa novim formatom biće mnogo privlačniji i za sponzore, medije, navijače...

Reuters

Igraće se u novembru, posle završnog mastersa, što se Novaku ne dopada. 

- Nisam 100 odsto siguran da je to najbolji termin. Razumem marketinški razlog iza toga. Ali, biće veoma interesantno čuti šta igrači misle o tome, a jedna od tema sastanka Unije igrača u Indijan Velsu biće format DK. Postoje četiri moguće nedelje toom godine kada bi turnir mogao da se igra. Videćemo. Skupiti najtalentovanije tenisere na 7 do 10 dana na jednom turniru je fenomenalna stvar. Šta možemo još da poželimo? - zaključio je Novak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 6 godina

Sta Novak predlaze? Stalno ponavlja promenu FORMATA. A sta to znaci ?????????. Mozemo da menjamo format na razne nacine. 2+2 = 5 po novom formatu ?????? BUDALASTINE .

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija