• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.03.2018

12:43

(VIDEO) DEBAKL NOVAKA NA POVRATKU! Đoković u Indijan Velsu izgubio od 109. igrača sveta!

Tenis

(VIDEO) DEBAKL NOVAKA NA POVRATKU! Đoković u Indijan Velsu izgubio od 109. igrača sveta!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser poražen je u drugom kolu turnira u Indijan Velsu od Japanca Taroa Daniela, 109. igrača na svetu - 2:1 (7:6, 4:6, 6:1)

Sa velikim nestrpljenjem se čekao povratak Novaka Đokovića posle operacije, ali od velikog "kambeka" nije bilo ništa!

Naš as je dobro počeo meč, napravio je brejk u ranoj fazi seta i kada je pri vođstvu od 5:3 servirao za set, Japanac mu je oduzeo servis i tada je sve krenulo po zlu.

Prvi set rešen je u taj-brejku, u kojem je Đoković napravio čak šest neiznuđenih grešaka i praktično je poklonio set protivniku.

U drugom setu je naš as igrao nešto bolje i na "mišiće" došao do izjednačenja, mada se u gemu kada je servirao za meč opet mučio, ali je uspeo da dobije drugi set sa 6:4.

U trećem setu, kada se očekivalo da Đoković napravi preokret, petostruki šampion Indijan Velsa je potpuno pao! Bukvalno je viđena igra mačke i miša, a 109. teniser sveta je radio šta je hteo.

Dva puta je oduzeo servis našem teniseru i "svirao" kraj za Đokovića na ovogodišnjem Indijan Velsu.

U trećem kolu će Daniel igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Leonardo Majer i Ruben Bemelmans.

TOK MEČA

Treći set:

KRAJ! Daniel je dobio 6:1 treći set i prošao u treće kolo!

Đoković je na konopcima! Daniel je napravio još jedan brejk i sada će servirati za najveću pobedu u karijeri - 5:1.

Potvrdio je Japanac brejk i sada je sve bliži pobedi - 4:1. Dodatni problem za Novaka je fizička sprema. Đoković se veoma teško kreće i čini se da nije dovoljno spreman. 

Lako je Daniel uzeo gem na svoj servis, onda još lakše stigao do brejka, pošto Đoković nije osvojio nijedan poen u gemu u kojem je servirao. Japanac vodi 3:1.

U narednom gemu je Đoković izvukao "živu glavu". Naš as je uspeo da spasi četiri brejk lopte i izjednači na 1:1.

Mogao je Novak odmah da oduzme servis protivniku, ali je propustio dve brejk lopte. Daniel je to kaznio i poveo 1:0.

Drugi set:

GEM I SET ZA NOVAKA! Malo je nedostajalo da se ponovi prethodni set! Ponovo je Novak imao dosta problema u gemu u kojem je servirao za set. Spasao je dve brejk lopte a onda iskoristio treću set loptu - 6:4. 

Imao je Novak 0:30, ali je Daniel vezao četiri poena i smanjio na 5:4. Sada Đoković servira za osvajanje drugog seta.

Konačno je Đoković "slomio" servis rivala. Iskoristio je drugu brejk loptu i došao do vođstva od 4:3. Potom je naš as potvrdio brejk i sada će japanc servirati za ostanak u setu - 5:3.

Novo izjednačenje. Japanc se prilično dobro nosi sa pritiskom i lako uzima svoje servis gemove, a sada je i Novak bio ubedljiv na svoj servis - 3:3.

Ponovo ista situacija, Daniel je poveo 2:1, uzvratio je Đoković i izjednačio na 2:2. Posle osvojenog gema je suledila i reakcija Novaka koji je urlikom proslavio osvajanje gema.

Daniel je prvi servirao u drugom setu i došao do prednosti, ali je Novak uz malo problema na svoj servis ipak izjednačio - 1:1.

Prvi set:

Daniel je osvojio prvi set! Japanac je taj-brejk dobio rezultatom 7:3, a umnogome može da zahvali Đokoviću, koji je nizao greške. Šest neiznuđenih grešaka napravio je naš teniser u taj-brejku.

Prekinuo je Đoković seriju protivnika i treći put u setu osvojio gem bez izgubljenog poena - 6:5. Ponovo nije uspeo da zada završni udarac rivalu Novak, Daniel je izjednačio na 6:6 i igraće se taj-brejk.

Vezao je Daniel treći gem i stigao do izjednačenja - 5:5. Zapretio je Novak, došao do 40:40, ali više od toga nije mogao. Sada smo na početku.

Imao je Đoković brejk i ujedno set loptu, ali je nije iskoristio. Izvukao se Daniel i smanjio na 5:3. Onda, pravo niotkuda - brejk! Novak je do sada prepustio samo dva poena na svoj servis, a sada je dozvolio protivniku da mu oduzme servis - 5:4.

Prekinuo je Japanac seriju našeg igrača, ali je onda Đoković još jednom dominantno osvojio servid gem i došao na korak od osvajanja prvog seta - 5:2.

Odlična igra Đokovića, koji je sada i do brejka došao bez izgubljenog poena u gemu - 3:1. Bilo je potom malo problema prlikom Novakovog servisa, izgubio je dva poena, ali je ipak potvrdio brejk - 4:1.

Daniel je imao 40:0, Đoković je došao do izjednačenja, ali je Japanac ipak izjednačio na 1:1. Usledio je novi eskpresni gem na servis Đokovića, koji opet ne gubi poen kada izvodi početan udarac - 2:1.

Odličan početak Novaka, koji je osvojio gem bez izgubljenog poena. Sigurni udarci našeg asa, koji ne nosi "rukav", odnosno steznik, koji je imao na desnoj ruci tokom Australijan opena - 1:0.

Novak je nekoliko sati pred izlazak na teren poslao poruku putem društvenih mreža.

- IDEMOOOOOO - kratko je poručio Đoković pred duel protiv Daniela.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milorad Culibrk

pre 6 godina

SAMPIONE NEMOJ...Novace navikao si nas da sa zadovoljstvom ustajemo u svako doba dana i noci s nestrpljenjem iscekujemo. NIKADA nije bilo bitno da li si POBEDIO ili IZGUBIO. Za nas si uvek bio POBEDNIK. SAMPIONE NEMOJ OVO DA RADIS SEBI. Kada SAMPION izadje na teren on mora biti i fizicki i psihicki spreman. Danas si imao srece. Zamisli da si naspram sebe imao tenisera. Ti nemocan, nespreman prepun neobjasnjivih gresaka a on nedorastao amater. Za kraj i nije tako bolno kako je moglo biti.

volim crno bele

pre 6 godina

Idemooo!Al gde?S Jelenom na "meditiranje".

Zikica Popovic

pre 6 godina

Penzija, i to odmah i pokri se usima da se vise nikada ne javis.

Sima

pre 6 godina

Što je uradio,uradio.proćiće kao Jelena i Ana.to smo mi.

Bane

pre 6 godina

To ne igra Djoković. To su Jelena i Pepe tvor!

Lala iz Banata

pre 6 godina

bila je to jedna sjajna karijera...dostojna postovanja i...secanja...

Petar Golemi

pre 6 godina

Novak je na putu povratka u sistem takmicenja.Budite strpljivi i navijajte za njega.

djurdjina gligorić krupanj

pre 6 godina

Uticaj supruge je očigledno fatalan.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija