• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.R.

23.03.2018

17:40

ANIN I ŠVAJNIJEV SIN NE ZOVE SE LUKA? Nemac kaže da je ime bebe tajna!

Tenis

ANIN I ŠVAJNIJEV SIN NE ZOVE SE LUKA? Nemac kaže da je ime bebe tajna!

Podeli vest

Nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger nije hteo da potvrdi informacije svetskih medija da se njegova i beba Ane Ivanović zove Luka

Nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger nije hteo da potvrdi informacije svetskih medija da se njegova i beba Ane Ivanović zove Luka! Igrač Čikago Fajera je za američke medije rekao da je tajna to kako su on i bivša srpska teniserka nazvali sina.

Basti i Ana postali su roditelji dečaka u nedelju, pa iako su objavili neke njegove

Oduševljen
Ne znam da li će mi se život mnogo promeniti, ali imati porodicu je najveći dar
Bastijan Švajnštajger, suprug Ane Ivanović

fotografije, još ne žele da kažu kako su ga nazvali. Razlog zbog kog kriju ime bebe Švajnštajger nije otkrio.

Veoma zbunjen

Nemački as bio je veoma zbunjen dok je odgovarao na pitanja o novoj životnoj ulozi.

- Kratko sam otac. Sve je u redu, veoma sam srećan. Radujem se tome. Na pitanje o imenu ne mogu da odgovorim, to je trenutno tajna - poručio je Švajnštajger.
Nekadašnji kapiten nemačke reprezentacije istakao je da još nije svestan obaveza koje ga očekuju.

- Ne znam da li će mi se život mnogo promeniti. Mislim da je imati porodicu najveći dar koji možete da dobijete u životu - ponovio je uz osmeh Švajni.

Postoji par mogućnosti zašto Švajnštajgerovi kriju bebino ime. Prema srpskom sujeverju, koje potiče od Starih Slovena, ime se krije od javnosti jer se verovalo da će, ukoliko ga znaju, opake sile i zli ljudi moći da naude bebi. Takođe, imenovanje deteta ima veze sa krštenjem.


Nekada su Srbi odmah po rođenju deteta odlazili u crkvu po vodicu koju bi sveštenik osveštao i očitao molitvu za zdravlje. Onda bi dete "na vodici" dobijalo ime koje bi nosilo do krštenja i tako bi bilo zaštićeno od zlih sila. Kod Nemaca postoji slično sujeverje kod imenovanja dece. U Nemačkoj se i dan-danas, posebno u Bavarskoj, odakle je Švajni rodom, dešava da se beba krsti već u kapeli porodilišta, pre nego što stigne kući. Krštenje je važno Nemcima jer smatraju da se beba tako štiti od zaposedanja zlih duhova.

Nekada su ime bebe otkrivali kumovi tek na krštenju, i to samo prvo i srednje, ne i prezime. Morali su da ga kažu jasno i glasno, jer ukoliko bi ga sveštenik pogrešno razumeo i izgovorio, beba bi se zvala tim imenom, a ne onim koje su mu nadenuli kumovi.

Oboje sujeverni

S obzirom na to da je Ivanovićeva priznala svojevremeno da je veoma sujeverna, posebno na terenu, a tome je očigledno sklon i Švajni, malo je jasnije zašto ne žele da otkriju kako im se zove beba.

- Tačno je da sam veoma sujeverna. Izbegavam da u pauzama između poena gazim linije na terenu, i kada pronađem novčić, uvek ga sačuvam za sreću - rekla je jednom Ana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Švajni

pre 6 godina

Dodijali ste više i sa Anom i sa Švajnijem. Znate li da više od pola Srba ne interesuje Ana od onog momenta kad je odbila da igra za Fed Kup reprezentaciju Srbije. Preterali ste sa nebitnom Anom.

vunena

pre 6 godina

a gde je ono sto je igrala to je puj pike nevazi - ma sram vas bilo samo mi srbi tako radimo - felps je pokrao finale niko to nije rekao jos ga slavili - nedaj boze da je to uradio neko nas kako bi ga opleli - zato anci uzivaj u zivotu zivot je lep - dala si za sport puno a neostvareni likovi nek se malo lece nek vide sta su oni u zivotu postigli - sretno sa bebom

Raki

pre 6 godina

Ma koga vise interesuje Ana i taj Svaba,nek mu daju ime i Svinjo cuvar

Zeljko majdak

pre 6 godina

Kao da se princ rodio sve mi je jedno da li se porodila ana ili neka bilo koja dokle vise da se bave tudjim zivotima a i to sto kriju ime wau aplauz a trece nije bilo momaka u srbiji nego svajnsjajgera cisto p#seravanje

Radoje

pre 6 godina

Zna se, mi to uvijamo. Deckic se zove Wolfgang( krace Wolly) po njegovom ocu.. Lepo ime, nije bas srpsko, ali je njihovo..Ipak, muz se pita..

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija