• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.R.

27.03.2018

07:00

NOLE, NE SMEŠ OVAKO DA SE BRUKAŠ! Nikola Pilić poručio srpskom asu da mora da čuva ugled!

Tenis

NOLE, NE SMEŠ OVAKO DA SE BRUKAŠ! Nikola Pilić poručio srpskom asu da mora da čuva ugled!

Podeli vest

Novak Đoković mora da čuva reputaciju i ne sme da ruši ugled teškim porazima poput onih koje je doživeo u Indijan Velsu i Majamiju, kaže za Informer Nikola Pilić

Jedan od prvih trenera srpskog tenisera smatra da Đoković nije trebalo ni da igra na Floridi ako je bio svestan koliko je nespreman.

Srpski as je izgubio na startu Majamija za samo 67 minuta od 47. svetskog tenisera Benoe Pera (2:0) i poručio da je već posle šest gemova ostao bez snage. Kada je prethodno izgubio na startu Indijan Velsa od tada 109. na ATP Taro Danijela (2:1), svi su poraz pripisali manjku mečeva i dugoj pauzi zbog povrede i operacije lakta.

Delovao spremno
Trenirao sam sa Novakom u Majamiju i stvarno sam mislio da ponovo igra neverovatno, bio je veoma dobar na treninzimaAleksandar Zverev, Novakov sparing partner

Nije mu lako

Sada nikome nije jasno šta se tačno dešava sa Novakom, koji nema niti snage, niti volje da pobeđuje.

- Nije ni trebalo da igra. Savetovao sam ga da igra posle Indijan Velsa pod pretpostavkom da ga ništa ne boli i da je fizički spreman. U Majamiju smo videli da nije, nisam mogao da ga prepoznam. Kad je znao da je u takvoj situaciji, onda je bilo bolje da nije ni igrao. Mora da vodi računa o imidžu koji je važan za masu ljudi. Idol je mnogima - istakao je Pilić.

Đoković se i jeste dvoumio do pred sam početak mastersa u Majamiju hoće li uopšte igrati tamo. Sad je ista situacija za predstojeće masterse, od kojih je prvi u Monte Karlu 15. aprila. Iako ovaj turnir nije bio u Novakovim planovima, posle neočekivano loših rezultata razmišlja da se pojavi na šljaci u Monaku.

Bole ga mišići desne ruke

Iako ne oseća bolove u laktu, mišići desne ruke nisu spremni za napore koje Novak kao profesionalni teniser mora da izdrži, rečeno je Informeru.
- Ne boli ga lakat, ali mišići ruke su toliko bili neaktivni da Novak nije stigao dobro da ih pripremi za mečeve. Zato je osećao bol u mišićima tokom duela. Treba mu vremena da ojača ruku - rekao je izvor blizak Đokoviću.

- Ako se fizički spremi, neka igra u Monte Karlu. Nije mu lako, poznajem ga, znam koliko mu nedostaje tenis. Ali teško je vratiti se posle tako dugih pauza. Nije glava problem. Bio je za deset koplja ispred svih na tom polju, ne gubi se to tako lako. Moramo da sačekamo i vidimo šta se događa - smiruje Pilić.

Mršavost i nedostatak mesa nisu problem, uveren je naš sagovornik.

- Sad svi nešto filozofiraju. Nije jeo meso ni kada je žario i palio svetskim tenisom. Toliko o tome da mu fali meso, ovo ili ono - napomenuo je Pilić.

Iznenadio kolegu

Sparing partner Đokoviću pred turnir u Majamiju bio je i Aleksandar Zverev, pa ni njemu nije jasno kako to da je Novak tako brzo završio turnir.

- Trenirao sam sa Novakom ovde i stvarno sam mislio da ponovo igra neverovatno. Bio je jako dobar na treninzima, servirao je dobro, riternirao sjajno, kao i uvek. Možda nije bilo iznenađenje što je u Indijan Velsu izgubio odmah, jer je došao na turnir tri nedelje posle operacije, ali sam mislio da u Majamiju može daleko da stigne, jer mi se činilo da igra baš dobro - naglasio je Zverev.

NOVAK BAR 20 DANA VAN TERENA! Đokovićevi navijači u dilemi kada će se vratiti na turnire




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slobo

pre 6 godina

Mislim da je bolje da ne preskace turnire. Ipak se samo na mecevima daje sve od sebe i ne moze se prikrivati realno stanje. Treba da se bori da prodje bar dva-tri kola dok se potpuno ne oporavi i normalno da trenira kao u najboljim danima. Svaki sportista uglavnom stagnira ako ne ucestvuje na takmicenjima. I naravno kondicioni treneri znaju situaciju sa fizickom spremom a Nole nije mogao preko noci zaboraviti da igra tenis.

caslav

pre 6 godina

nije to nikakva bruka,...to mu mogućnosti i sposobnosti. A kada počne da se normalno hrani izgradiće mišićnu masu punu snage koja će mu čuvati lakat,... a onda će moći svima da ga pokaže....presna šargarepa je možda dobra za vid ali od nje nema mišića.

Mirko

pre 6 godina

Izgubio je on svoj ugled to jest defacto! Gotov je u takvom okruzenju gde se nalazi, posebno sa sektashom Pepe i njegove alave zene.

Mileva

pre 6 godina

novace moj komšija sa BAnjice lokazao si celom svetu ko si duso sada se pkvuci i budi veliki kao sto jesi povuci se ceo svet zna da Kralj

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija