• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.04.2018

20:48

(FOTO) ZVER SE PROBUDILA! Đoković počistio Lajovića na startu mastersa u Monte Karlu!

Tenis

(FOTO) ZVER SE PROBUDILA! Đoković počistio Lajovića na startu mastersa u Monte Karlu!

Podeli vest

Vratio se stari Novak Đoković, koji je za samo 58 minuta igre isprašio zemljaka i prijatelja Dušana Lajovića u prvom meču na mastersu u Monte Karlu rezultatom 6:0, 6:1

Novaka Đokovića u narednom kolu čeka okršaj sa talentovanim hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem. 

Đokoviću je ovo prva pobeda nakon skoro tri meseca, od grend slema u Australiji, a reakcija nakon meča bez sumnje je obradovala armiju navijača, rešen je Srbin ponovo da zagospodari "belim sportom". 

Rešen da prekine seriju poraza na mastersima Novak je izuzetno agresivno ušao u meč sa zemljakom. Odigrao je besprekorno 23 minuta koliko mu je bilo potrebno da povede sa 1:0 u meču. Sjajno ga je služio servis, konstantno je napadao, diktirao tempo, brzo je rešavao poene, dok Lajoviću s druge strane ništa nije polazilo za rukom pa je izgubio set bez osvojenog poena. 

U drugom setu Novak je počeo da greši, a Lajović je pružio malo agresivniju igru, koja ipak nije bila dovoljna da parira raspoloženom zemljaku.

Imao je Dušan u drugom settu četiri brejk prilike, ali je Novak svaku spasao, u dva navrata oduzeo servis protivniku, kome je dozvolio samo jedan gem i nakon 58 minuta igre realizovao prvu meč loptu i slavio s 6:0, 6:1. 

Novak i Borna do sada su odigrali smo jedan zvanični meč - pre dve godine na mastersu u Madridu slavio je Đoković sa 6:2, 6:4.

reutres


TOK MEČA:


Kraj! Opet je Dušan imao  priliku da uzme servis Novaku, ali ništa od toga. Đoković dobija meč sa 6:0, 6:1.

Još jedan BREK Novaka koji pravi rutinski, Dušan ne pruža otpor kojim bi mogao da parira nekada prvom teniseru sveta.Sa nulom je Đoković oduzeo servis rivalu.

Lajović je opet imao brejk loptu u petom gemu, poveo je 40:30 na servis Đokovića, koji je ipak pronašao rešenje za problem potvrdio brejk i poveo 4:1.

BREJK! Napravio je Novak veliki korak ka pobedio. Prvo je prokockao Đoković 0:40, ali je dobio četvrtu šansu i nju je iskoristio - 3:1.

Imao je Lajović brejk loptu, ali nije uspeo da je iskoristi! Stigla ga je kazna, Novak je počeo da izlazi i na mrežu da skraćuje poene, što mu za sada donosi rezultat - 2:1.

Nastavlja se u istom ritmu i u drugom setu, Novak vodi 1:0. I evo ga prvi gem za Lajovića! Ovacije je dobio mlađi srpski teniser, koji je izjednačio na 1:1 u drugom setu.

- Na tribinama je i Borna Ćorić, koji će u 2. kolu igrati sa pobednikom ovog duela.

Reuters

Prvi set:

SET! Sa nulom, uz novi brejk, Novak Đoković je dobio prvi set - 6:0!

Potvrđen je i drugi brejk, te posle samo 17 minuta igre Đoković vodi 5:0!

BREJK! Ide Novak do 4:0! Bekhend paralela funkcioniše savršeno, dok Lajoviću malo šta polazi za rukom. Imao je Dušan gem loptu, nije je iskoristio i stigla ga je kazna - 4:0.

Potvrdio je Novak brejk, uz samo jedan izgubljen poen na svoj servis - 3:0. Da se ne zalećemo sa ocenama, ali Đoković deluje u ova tri gema neuporedivo bolje nego na prethodna dva turnira...

Dosta lako prvi gem pripao je Đokoviću - 1:0. BREJK! Novak je uzeo servis Dušanu i to bez neke velike neizvesnosti - 2:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caslav

pre 6 godina

Napred Lajoviću..... na mladima svet ostaje.

Ok ba

pre 6 godina

Dogovorena pobeda. Zamisli samo da ga je Dule sahranio na njegovom bunjistu? To bi bio definitivan Noletov kraj, penzija.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Ко ће кога...Ако не "свој"... - "свога"....?!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija