• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.04.2018

00:10

ŽIVCE VIŠE NEMAMO, ALI NOVAK JE U OSMINI FINALA! Đoković tek posle 10 meč lopti slomio Ćorića!

Tenis

ŽIVCE VIŠE NEMAMO, ALI NOVAK JE U OSMINI FINALA! Đoković tek posle 10 meč lopti slomio Ćorića!

Podeli vest

Novak Đoković je u osmini finala mastersa u Monte Karlu, nakon što je u drugom kolu savladao Bornu Ćorića sa 7:6, 7:5 posle dva sata i 18 minuta igre

U borbi za četvrtfinale turnira Novak Đoković u četvrtak će igrati sa Dominikom Timom, sa kojim je igrao šest puta i ima pet pobeda. Poslednji je slavio Austrijanac, pošle sezone u četvrtfinalu Rolan Garosa sa 7:6, 6:3, 6:0.

Posle maratonskog prvog gema, koji je pripao Novaku, srpski as je ekspresno poveo sa 4:1. Ali, usledio je pad, "zabagovao" je prvi servis, pa je Borna došao do egala 4:4. Odlučujući momenat u ovom delu igre desio se u 11. gemu. Ćorić je imao dve brejk šanse, ali je prvo iz forhenda promašio prazan teren, pa ga je onda Novak naterao na novu grešku. Spasio je Đoković dve brejk šanse, pobednik seta odlučen je u taj-brejku, koji je Đoković odigrao maestralno i dobio prvi set sa 7:6.

Novak Đoković će se u osmini finala sastati sa Dominikom Timom, sa kojim je igrao šest puta i ima pet pobeda

Drugi set počeo je za tri vezana brejka. Novak je odmah mogao da zada težak udarac Ćoriću, jer je napravio brejk, ali je Borna uzvratio ribrejkom za 1:1. 

Međutim, samo je razbesneo Đokovića, koji je opet napravio brejk pošto je Borna imao 40:0 na svoj seris, a onda poveo 3:1. Posao je mogao da završi u devetom gemu kada je imao dve meč lopte na servis mladog Hrvata koji se odbranio. Potom se Đoković igrao sa živcima navijača i u desetom gemu kada je ispustio čak sedam meč lopti, pa je Borna izjednačio.

Onda je Novak uradio nešto što samo on može! Nakon silnih promašaj da okonča meč on je napravio brejk, a onda realizovao desetu meč loptu i stavio konačno tačku posle dva sata i 18 minuta igre.

reuters‚

TOK MEČA

Drugi set:

KRAJ, pobeda Đokovića 7:6, 7:5 posle dva sata i 18 minuta.

Ovo samo Novak može! Posle propuštenih silnih meč lopti u desetom gemu pravi brejk i sada vodi 6:5.

Šta je sada Novak uradio?! Imao je sedam meč lopti u desetom gemu, ali ni to mu nije bilo dovoljno da stavi tačku na meč. Borna se izvukao iz pakla! Trenutno je 5:5.

Šteta! Mogao je Novak sada da završi posao, imao je dve brejk i meč lopte, ali je Borna uspeo da ostane u setu i smanju rezultat na 5:4. Srbin servira za pobedu.

Mirno Nole privodi meč kraju, Ćorić servira za opstanak u meču jer gubi 5:3.

Borna smanjuje rezultat na 4:2, ali Đoković čuva brejk prednosti i sada servira.

Zakomplikovao je sada sebi život Novak u šestom gemu, nakon 40:0, dozvolio je rivalu da izjednači na 40:40, ali njegovu sreću to ga nije koštalo brejka. Povećava prednost na 4:2.

Reuters

Uzima Borna prvi gem u drugom setu na svoj servis i smanjuje rezultat na 3:2.

Rutina Novaka u četvrtom gemu, treći put u meču osvaja gem bez izgubljenog poena, potvrđuje brejk i vodi 3:1.

Kakav BREJK Đokovića! Dobro je Ćorić počeo, poveo 40:0 na svoj servis, ali mu je Nole ukrao gem, vezao je pet poena i sada uz dva brejka vodi 2:1.

Neverovatno! Novak pada u krizu nakon brejka koji je napravio, dozvolio je sve agresivnijem Ćoriću da dođe do 40:30 na njegov servis, pa je Hrvat brzo uzvratio ribejkom - 1:1. 

Ćorić još razmišlja o izgubljenom prvom setu i Đoković na startu pravi BREJK i vodi 1:0.

reutres

Prvi set:

Kada je servis Novaku bio najpotrebniji, proradio je. Ekspresno je srpski teniser poveo 4:1 u taj-brejku, koji je dobio sa 7:2 , a posle 65 minuta prvi set sa 6:7.

Taj-brejk odlučiće pobednika prvog seta, jer hrvatski teniser osvaja svoj gem pa je ponovo egal - 6:6.

Strašan pad u Novakovoj igru, servis mu je pao ispod 50 odsto, napravio je i duplu grešku. Stekao je dve vezane brek lopte Ćorić. Prvu je prokockao neverovatnim promašajem iz forhenda, a potom ga je srpski as natereo na još jednu grešku i spasao dve brejk lopte. Hrvat je u nastavku napravio još jednu neiznuđenu grešku, a Novak konačno odličnim servisom stavio tačku ga gem i poveo 6:5.  

Naljutio se srpski as, uzvraća osvajanjem svog gema bez izgubljenog poena i ponovo vodi 5:4. Ćorić uzvraća istom merom i ponovo je izjednačeno - 5:5.

Šteta, od 4:1 za Novaka, Borna stiže do poravnanja rezultata - 4:4 posle 42 minuta igre.

Dva odlična bekenda Borne, Novak je u ovom gemu srljao iz greške u grešku, čak dva poena je okončao tako što je lopticu poslao u mrežu i vraća BREJK hrvatski teniser - 4:3.

reuters‚

Posle serije Đokovića od tri gema, Ćorić osvaja drugi gem i smanjuje rezultat na 4:2.

Nastavlja Srbin da gazi Hrvata, potvrdio je brejk turinskim gemom i vodi 4:1.

BREJK Novaka! Sjajno je Novak odigrao na servis Ćorića, odigrao sjajno u defanzivi, poveo 40:15, a onda realizovao drugu brejk loptu u gemu. Vodi 3:1 Novak

Ekspresan gem srpskog asa. Četiri servisa i četiri poena, dobija gem posle 65 sekundi i vodi 2:1. 

I Đoković dolazi do brejk šanse na prvi Bornin servis gem u meču. Dobrim servisom Hrvat se izvukao a potom izjednačio rezultat na 1:1

Prvig gem u meču trajao je čak 10 minuta i nagovestio možda maratonski duel. Poklonio je Novak brejk loptu Borni već u prvom gemu. Poveo je Đoković 40:30, ali onda poslao loptu u mrežu i pružio šansu rivalu da stekne prednost. Ipak, odlično je odigrao naredni poen Srbin, izvukao se iz problema i posle osam minuta igre poveo 1:0. 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija