• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.04.2018

08:22

NOVAK BEZ SNAGE I ČETVRTFINALA! Đoković vodio protiv Tima i izgubio meč!

Tenis

NOVAK BEZ SNAGE I ČETVRTFINALA! Đoković vodio protiv Tima i izgubio meč!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sa turnira u Monte Karlu, pošto je poražen od Dominika Tima sa 2:1 u setovima (6:7, 6:2, 6:3)

Igrao je Novak odlično duže od sat vremena, ali se pokazalo da duga pauza još uzima danak, pa je u odlučujućem trećem setu ostao bez snage.

Tim je takav poklon iskoristio, odigrao odlično kada se lomio meč i zasluženo je izborio plasman u četvrtfinale, gde će igrati sa pobednikom duela Nadal - Kačanov.

Đoković je prvi set uzeo posle preokreta, u drugom je krenuo odlično i onda potpuno stao, što je Tim iskoristio da izjednači.

Dve velike šanse koje Novak nije iskoristio su bile na prva dva Timova servis gema u trećem setu. U prvom je bilo 40:40, u drugom je čak Đoković vodio 0:30 i nije uspeo da napravi brejk.

Ono što nije uspelo Srbinu, jeste Austrijancu, koji je u sedmom gemu, iako je Đoković imao 40:15, uspeo da napravi brejk i tako dođe do ključne prednosti za pobedu.

TOK MEČA:

GEM, SET I MEČ! Dominik Tim sa 6:3 dobija treći, odlučujući set!

Austrijanac je napravio još jedan korak ka pobedi - 5:3.

BREJK! Dominik Tim je napravio brejk! Ponovo je Novak imao 40:15 i dozvolio je rivalu da mu oduzme servis i napravi veliki korak ka pobedi - 3:4.

Bilo je čupavo! Novak je od 40:0 došao u situaciju da se bori za gem (40:40) i sa dva asa je uspeo da dođe do 3:2! Odličan gem za Tima, pomogao mu je malo i Đoković u dva poena - 3:3.

Vodi Novak 2:1 u trećem setu. Bila je sada šansa! Imao je Đoković 0:30, a onda je dva naredna poena izbacio u aut. Takav poklon je Tim iskoristio i izjednačio na 2:2.

Lak prvi servis gem za Novaka na početku trećeg seta, bez izgubljenog poena - 1:0. Izvanredno servira Tim poslednjih nekoliko gemova i ovaj je dobio upravo zahvaljujući tom udarcu, pošto je Đoković sa 40:0 došao do izjednačenja - 1:1.

Reuters

Drugi set:

SET! Maltene bez borbe Dominik Tim je dobio poslednji gem, kojim je izjednačio na 1:1 u setovima - 6:2.

BREJK! E, ovo nije dobro! Dominik Tim je pred osvajanjem drugog seta - 5:2. Potpuno je stao Đoković sa igrom, Austrijanac se razmahao po terenu i stekao veliku prednost.

BREJK! Dominik Tim je oduzeo servis Đokoviću! Imao je Austrijanac tri brejk prilike, dve je Novak spasao, treću je poslao u aut - 2:3. ŠTETA! Imao je Novak šanse da uzvrati brejkom, ali je Tim zablistao: sjajan viner, pa dva asa i rezultat je 4:2.

Bez izgubljenog poena Đoković dolazi do 2:1. Uzvratio je Tim gotovo jednako brzo - 2:2.

Mnogo borbe u prvom gemu drugog seta, ali tamo gde je stao u prošlom, Novak je nastavio i u ovom - 1:0! Šteta, imao je Đoković brejk šansu, mada ne i istinski, jer je Tim u toj situaciji odservirao viner, a onda i odbranio svoj servis gem - 1:1.

Prvi set:

Zaplesao je Novak terenom na 3:5 i potpuno izbacio Tima sa terena! Austrijanac je krenuo da greši, a srpski as da pogađa i pogotovo da dobija sve duge razmene, kao nekad, kada je bio najbolji na svetu!

SET! Vodi Novak Đoković 1:0 u setovima, dobio je taj-brejk sa 7:2!

Idemo u taj-brejk! Pomučio se Novak da osvoji gem, imao je Tim 40:40, ali servis je poslužio Đokovića i rezultat je 6:6.

Prekinuo je Tim seriju srpskog tenisera i bez izgubljenog poena poveo 6:5.

BREJK! Vraća se Novak Đoković u set! Imao je Tim 40:15, a onda se potpuno ukočio! Napravio je i duplu servis grešku i dva debela auta i rezultat je 5:4, Novak ima šansu da izjednači. BILO je gusto! Imao je Tim 0:30, a onda je Đoković dobio sve poene u gemu - 5:5!

Lagano Dominik Tim dolazi do vođstva od 5:2. Bio je Novak na konopcima, imao je Austrijanac set loptu, ipak srpski teniser se odbranio, uz nekoliko sjajnih poena i smanjio na 5:3.

Ponovo je Đoković došao do 30:30, a onda as, pa fenomenalan viner Tima, koji i dalje ima brejk prednosti - 4:1. Dok servis koliko-toliko služi Novaka, Austrijanac ne može da mu ugrozi servis gem, ali i dalje ima brejk s početka - 4:2.

Dominik Tim je na pola puta do osvajanja prvog seta. Đoković je imao šansu na 30:30, ali je ritern na rivalov lagani drugi servis poslao nekoliko metara u aut - 3:0. Najzad prvi gem i za Novaka! Dosta lako, servis ga je ovog puta slušao - 1:3.

Loš početak za Đokovića, nije uzeo ni poen na Timov servis - 0:1. BREJK! Tim je oduzeo servis Novaku i vodi 2:0! Đoković je napravio veliku grešku na 30:0, pošto je pustio jednu loptu misleći da će završiti u autu, a ona je zakačila liniju. Sve naredne poene posle toga uzeo je Tim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caslav

pre 6 godina

Nole, naš narod kaže da snaga na usta ulazi....ali ti si to zaboravio ti ne živiš u Srbiji.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17