• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.05.2018

07:00

NOVAK SJAJAN, ALI NADAL JE KRALJ ŠLJAKE! Španac posle fantastičnog meča ide u finale Rima!

Tenis

NOVAK SJAJAN, ALI NADAL JE KRALJ ŠLJAKE! Španac posle fantastičnog meča ide u finale Rima!

Podeli vest

Poraz koji ne boli, nego hrabri! Novak Đoković odigrao je fenomenalan meč protiv Rafaela Nadala u polufinalu mastersa u Rimu, ali je Španac još jednom pokazao da je kralj šljake i da je u ovom momentu u boljoj formi od Srbina - 7:6, 6:3

Sve procene pre meča su bile da će Nadal dosta lako da dobije meč, jer Đoković još nije dostigao nivo forme da bi mogao da ugrozi Španca.

Međutim, na terenu je bilo žestoko, kao i uvek svih ovih godina kada su njih dvojica u pitanju!

Đoković je pružio fantastičan otpor Nadalu, a samo su nijanse prevagnule u korist "Bika sa Majorke" ovog puta, pogotovo u potpuno izjednačenom prvom setu.

Uspeo je Novak da dostigne i brejk minusa i da odvede set u taj-brejk, a tamo je bila prava rezultatska klackalica, koju je na kraju Nadal prevagnuo na svoju stranu.

Španac je napravio brejk i u drugom setu, a ključni deo je bio gem na 4:3, na servis Nadala, koji je trajao 10 minuta, sa četiri izjednačenja i koji je ponovo Rafa uspeo da dobije.

Ovo je bio 51. međusobni duel Novaka i Rafe u karijeri, a srpski teniser i dalje ima prednost, sada je 26:25 u njegovu korist.

Španac će se za trofej i za povratak na prvo mesto ATP liste boriti sa pobednikom meča Aleksandar Zverev - Marin Čilić.

TOK MEČA

Drugi set:

GEM, SET I MEČ! Nadal je iskoristio drugu meč loptu i sa 7:6, 6:3 dobio meč!

ŠTETAAAA... Četiri puta je bilo 40:40, ali nikako Novak nije dolazio do brejk lopte. Nadal je uspevao svaki put da nađe neko novo oružje čak i kada je delovalo da je na konopcima... Na kraju maestralan viner Španca i vođstvo 5:3.

Bez obzira što je ponovo bio na onoj strani terena koja mu ne odgovara, Đoković je lako dobio svoj gem, uz odličnu igru u razmenama - 3:4.

Nema predaje za Novaka, veoma dobro igra srpski teniser, osvojio je svoj servis gem i smanjio na 3:2. Briljira Nadal kod svojih servis gemova, Đoković nema šansu da zapreti za sada - 4:2.

Potvrdio je brejk Rafael Nadal. Došao je Đoković do 30:30, a onda je ritern poslao u aut, da bi Španac odličnim servisom dobio gem - 3:1.

- Sa ove strane nema teoretske šanse da može da se igra - besno je vikao Novak ka svom boksu posle gema! Da li je reč o lošijem kvalitetu terena ili vetru koji duva u kontra strani, ostaje nejasno... 

BREJK! Nadal je oduzeo servis Đokoviću bez izgubljenog poena! Serija loših poteza srpskog tenisera, koji ne odustaje od drop šotova, iako mu nije prošao danas gotovo nijedan - 1:2.

Lako dobija Đoković svoj servis gem na početku drugog seta - 1:0. Uzvraća Nadal sigurnom igrom, Novak nije imao šansu da zakomplikuje gem - 1:1.

Reuters

Prvi set:

Dva mini brejka napravio je Rafa na startu taj-brejka, ali se ekspresno Nole vraća. Rafa fohendom, Nole bekhendom, borba kao u dobra stara vremena. Na kraju, Nadal prvi stiže do set lopte i koristi prvu za 7:6.

Potpuno kuntrolu imao je Nole u ovom gemu, lagano osvaja gem za 6:6 i gledaćemo taj-brejk u prvom setu! 

Bilo je gusto, ali Đoković potvrđuje brejk, izjednačeno je - 5:5. Ali, ne greši ni Nadal, rutinski dobija gem na svoj servis  i opet ima prednost - 6:5.

Konačno, BREJK Novaka! Prvo odličan servis gem Đokovića koji smanjuje rezultat na 5:3. Onda je usledio gem za srčku, tačnije poen, mreža je pomogla Novaku, koji je poveo 40:15 na servis Rafe, a onda koristi prvu brejk loptu i vraća se u set - 5:4.

Vraća se Novak polako na stari nivo, potvrdio je to moćnim poenom u sedmom gemu. Išetao je Nadala, stizao neverovatne loptice i osvojio fascinantan poen. Dobija zaslužene ovacije navijača. Ipak, iako je imao 30:0 na servis rivala, Španac je sa dva moćna servisa dolazi do gema i potvrđuje brejk. Vodi 5:2.

Brejk Nadala! Novak je izašao na mrežu i nije to dobio uradio, Rafa je poveo 30:0 na servis Srbina koji ipak stiže do egala, ali onda je častio rivala brejk loptom, poslao je lopticu u aut. Usledila je žestoka razmena, Rafa je prvi pogrešio, Novak spasao brejk loptu, ali sledeću razmenu dobija Rafa, pravi BREJK i vodi 4:2.

Ne ide Nadalu prvi servis, ubacio je samo 40 odsto. Šteta što to Đoković ne uspeva da kazni, vodi Španac 3:2.

Opet srpski as perfektno servira i naravno lagano dolazi do novog gema. Posebno je bio sjajan poslednji poen paralelom sa mreže i oduševio navijače. Trenutno je 2:2.

Sa pola gasa dobija Novak prvi servis gem u meču i to bez izgubljenog poena - 1:1. Rafa mu nije ostao dužan, doduše izgubi je jedan poen nakon duple servis greške, ali dobija gem i vodi 2:1.

Šteta, dve brejk lopte Novak je imao! Rafa je loše počeo, poslao je lopticu u aut, potom je Nole sjajnim riternom došao do 30:15, a onda i do 40:15 nakon nove greške Španca. Ali, kralj šljake je sa dva solidna servisa stigao do poravnanja, a onda je usledila lagana egzekucija za 1:0. 

Nadal bira da prvi servira.

Rafa i Novak odigrali su 22 meča na šljaci, a Španac vodi 15:7.

- Krcate su tribine Centralnog terena u Rimu.

- Ovako se Novak pripremao za sudar sa Rafom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda Radoje

pre 5 godina

Novace biftek meso bato,i rasturices Rafu, nemoj ko boga te molim te travke vise.Prodje kroz tebe kao kroz plovku,ljubi te deda Radoje.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Bravo SAMPIONE.Srcano, pametno, sjajno. Los period tvoje karijere odlazi u proslost. Zeli ti svu srecu na RG.

Propali kockar

pre 5 godina

Nole, pljeskavice, sarme, kuleni, slanina i beli luk!

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija