• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

27.05.2018

11:10

VAJDA POZNAJE NOVAKA U DUŠU: Našao je balans između porodice i tenisa, malo mu nedostaje da se vrati u vrh!

Tenis

VAJDA POZNAJE NOVAKA U DUŠU: Našao je balans između porodice i tenisa, malo mu nedostaje da se vrati u vrh!

Podeli vest

Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića, kaže da je srpski as pronašao balans između porodice i tenisa i da mu još malo nedostaje da se vrati na vrhunski nivo

Otvorio je Slovak dušu u intrvjuu za Novosti, pričao o raskidu saradnje, kako ga je Novak pozvao da opet rade zajedno i ne sumnja da može da se vrati na staru stazu slave.

Kaže Vajda da mu je neko iz Novakove porodice otkrio da "vajda" na srpskom?

Još je zreliji, kao igrač, ali i kao otac i suprug. Našao je balans između porodice i tenisa. Porodica mu daje energiju, i to je dobitna kombinacijaMarijan Vajda, trener Novaka Đokovića

- Iznenadio sam se, ali izgleda da je to istina i da sam, zaista, na neki način, koristan Novaku! Od kada smo se upoznali, naša saradnja i njegova karijera, dok se nismo razišli, stalno su išli uzlaznom putanjom. Knjiga je, zatim, bila zatvorena, ali sada smo otvorili novo poglavlje - kazao je Vajda.

Bilo mu je teško kada su 2017. godine završili saradnju, ali je s druge strane bio srećan jer je konačno mogao da bude malo sa svojom porodicom. Slovak smatra da je Novak tada bio potpuno u pravu.

- Toliko toga smo zajedno postigli, ostvarili neverovatan uspeh, i posle toga je normalno da dođe do preispitivanja. Kad osvojite sva četiri grend slema, sami sebi postavite pitanje šta biste još mogli da ostvarite na profesionalnom planu? Novak je fantastičan, uvek je nastojao da postigne što više u ovom sportu. Ali, hteo je da posveti vreme i svojoj porodici, da uživa s njom. Postoji i druga strana života, a Novak je, kao i svi mi, ljudsko biće. 

Za mene, pljeskavica!

Priznaje da se stidi jer još dobro ne govori srpski.
Sve razumem, bez problema, ali mi je teže da govorim. Novak i ja komuniciramo na engleskom. Takav je običaj u tenisu. Ipak, neke reči volim da upotrebljavam, kao što je, na primer, "pljeskavica". Za mene, naravno, ne za Novaka! - našalio se Vajda.

Ipak, uvideo je Đoković posle povrede, loših rezultata, da samo Marijan može da mu pomogne da se vrati na tron.

- Novak mi je jednom poslao poruku s pitanjem šta mislim o njegovoj igri danas. Lukavo je to uradio! Šta sam mogao da mu odgovorim, posle godinu dana pauze? Nisam očekivao poziv da se vratim. Novak je za mene šampion i samo ga takvim vidim. Tražio sam da mi iskreno kaže da li zaista želi da se vrati? Da je imalo sumnjao, ne bih bio tu. Zatražio sam nekoliko dana da razmislim i da porazgovaram s porodicom. Ali, naravno, odgovor sam odmah znao! Mnogo toga smo Novak i ja prošli zajedno tokom svih ovih godina. 

Naravno, ne sumnja u povratak srpskog asa na stare staze slave.

- Na dobrom je putu, ali je potrebno još rada. Mislim da je sada na 80 odsto od svojih mogućnosti iz najboljih dana. Protiv Nadala u Rimu je pokazao šta može. Vidim da je veoma posvećen, da ima puno samopouzdanje. Nedostaje mu još samo malo, pa da se vrati na staru stazu slave. Blizu je. Ako nastavi ovako, biće to veoma brzo. Ruka mu je odlično. Više ne oseća posledice povrede. Spreman je da ponovo bude šampion. Bolji je nego ranije, sa njegovom životnom filozofijom. Još je zreliji, kao igrač, ali i kao otac i suprug. Našao je balans između porodice i tenisa. Porodica mu daje energiju, i to je dobitna kombinacija.

Vajda i Đoković su dobitna kombinacije, a zašto je tako objašnjava Slovak.

- Možda baš u tome što se dugo znamo. Poznajem ga u dušu, u svim segmentima, od tenisa, do privatnog života. Proveli smo toliko vremena zajedno, 24 sata dnevno. Mislim da sa mnom ima osećaj sigurnosti, zna da može da mi veruje, u svakom pogledu.

Slovak nema dilemu, želi što duže da radi sa osvajačem 12 grend slem titula.

Videćemo. Nema pritisaka ni sa jedne strane. Sešćemo posle Rolan Garosa da porazgovaramo. Jedno je sigurno - želim da ostanem s Novakom što duže.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branimirus

pre 5 godina

Vajda govori o Novaku kao da mu je rodjeni otac.

kiza

pre 5 godina

Svima je jasno da je pad poceo sa onim guruuom i Bekerom. Nole ti si kralj. Izaberi ono sto je najbolje za tebe i tvoju porodicu.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59