• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.05.2018

11:37

(FOTO) ĐOKOVIĆ 'OSCILIRAO' DO 2. KOLA! Novak preko Silve krenuo u pohod na Rolan Garos!

Tenis

(FOTO) ĐOKOVIĆ 'OSCILIRAO' DO 2. KOLA! Novak preko Silve krenuo u pohod na Rolan Garos!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Rožerija Dutra Silvu sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) u prvom kolu Rolan Garosa

Nije blistao Novak Đoković u premijernom meču na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali je posle dva sata i šest minuta pobedio Brazilca, trenutno 134. na ATP listi.

Bio je naš as pomalo nesiguran na svoj servis, u svakom setu je protivniku dozvoljavao da napravi brejk.

Ipak, Bio je Novak dovoljno dobar da upiše, može se reći i rutinsku pobedu na startu drugog grend slema u sezoni.

Protivnik u narednom kolu biće mu pobednik meča u kojem se sastaju Haume Munar i David Ferer.

Reuters

UŽIVO:

Treći set:

GEM, SET I MEČ! Ovoga puta nije Novak dozvolio rivalu ni da dođe do prilike za brejk i rutniski je odservirao za pobedu - 6:4.

BREJK! Uzvratio je poklon Silva i Novak. Iskoristio je Đoković drugu brejk loptu i sada je na gem od pobede - 5:4. 

Izbegao je Silva novi brejk. Imao je 40:0, Novak je izjednačio, ali Brazilac je ipak sačuvao servis i smanjio na 4:3. Pravo niotkuda, Dutra Silva pravi brejk - 4:4. Otvorio je Novak sa dva asa servis gem, ali onda serija grešaka, kojima je praktično poklonio gem protivniku.

Potvrdio je Novak brejk, mada nije bilo lako. Imao je naš teniser problem jer mu je prašila ušla u oči pa ga je to mučilo više od protivnika - 4:2.

Opet je Novak izjednačio, a onda i BREJK! Konačno je Đoković slomio otpor protivnika i oduzeo mu servis. Na vidiku je kraj duela - 3:2.

Još jedan siguran gem za Silvu, koji je vezao dva servis gema a da nije dozvolio priliku za brejk Đokoviću - 1:2.

Za razliku od većine servis gemova, Dutra Silva je na otvaranju trećeg seta bio siguran na svoj servis i poveo - 0:1. Uzvratio je Đoković i skspresno došao do izjednačenja - 1:1.

AP/Photo

Drugi set:

Ali i pored sigurnog vođstva, Novak pokazuje da nije zadovoljan igrom.

SET! Posle sat i 22 minuta igre Đoković vodi 2:0 u setovima, drugi je dobio sa 6:4.

Nije se Novak mnogo trudio u ovom gemu, bez izgubljenog poena je Brazilac smanjio na 5:4.

Dugo je trajao sedmi gem u setu, smenjivali su se u vođstvo Brazilac i Srbin, ali na kraju je Dutra-Silva prekinuo Novakovu seriju i smanjio na 4:3. Videli smo i prvi as za Đokovića u ovom gemu, lagano dobijen gem, još jedan deli ga od osvajanja drugog seta - 5:3.

BREJK! Sve isto kao u prvom setu! Posle 2:0 za Brazilca, Đoković je ponovo dodao gas i uz novi brejk poveo sa 3:2! Utisak je da Novak igrao na momente koliko mu je dovoljno da kontroliše igru i rezultat... I to se pokazuje i u narednom gemu, koji je Đoković sjajno odservirao i lako došao do 4:2.

BREJK! Uzvraća Đoković brejkom, vraća se u igru u drugom setu - 1:2. Ekspresnim servis gemom Novak je potvrdio brejk i izjednačio - 2:2.

Servirao je Brazilac na početku drugog seta i prvi put uspeo da osvoji servis gem, a da Đoković nije imao nijednu brejk loptu - 1:0. BREJK! Na identičan način kao prvi, krenuo je i drugi set! Ponovo je Brazilac napravio brejk i poveo sa 2:0.

AP/Photo

Prvi set:

SET! Novak lagano sa 6:3, iako je gubio 2:0, uzeo je prvi set na meču!

Težak gem za Đokovića, imao je rival ponovo brejk priliku, ali je loptu poslao u aut. Posle toga dva dobra servisa srpskog asa i 4:3. BREJK! Sve poene na servis Dutra-Silve uzeo je Novak i došao do vođstva od 5:3. Serviraće za set!

Treći uzastopni gem za srpskog tenisera! Iako servis ne služi najbolje Đokovića, njegov rival nema odgovor kada krenu razmene - 3:2. Prekinuo je Dutra-Silva Novakovu seriju i izjednačio na 3:3.

I prvi gem na meču za Đokovića, ekspresno dobijen, da se "upiše" na Rolan Garosu - 1:2. BREJK! Vraćamo se na početak, Novak je "izudarao" Brazilca serijom vinera i izjednačio na 2:2.

BREJK! Kakav čudan gem! Novak je sa lakoćom poveo 30:0 i onda serijom grešaka poklonio rivalu brejk - 0:1! Dug gem na servis Brazilca, imao je Novak prvu brejk šansu, nije je iskoristio i rival je poveo sa 2:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17