• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2018

11:02

(FOTO) NOVAK SE MUČI, ALI GAZI! Đoković preko anonimnog Španca do mnogo poznatijeg!

Tenis

(FOTO) NOVAK SE MUČI, ALI GAZI! Đoković preko anonimnog Španca do mnogo poznatijeg!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa posle pobede nad Haumeom Munarom od 3:0 (7:6, 6:4, 6:4)

Naš as će u narednoj rundi igrati protiv Roberta Bautiste Aguta, koji je bio bolji od Santijaga Hiralda u tri seta - 6:4, 7:5, 6:3.

Mnogo je bilo oscilacija u Novakovoj igri, Munar je koristio greške našeg igrača i mučio ga, ali na kraju je ipak položio oružje.

Imao je Novak vođstvo 5:2 u prvom setu, ali se Munar vratio, izjednačio i potom izborio taj-brejk. Đoković je bio ubedljiv u 13. gemu i poveo u setovima.

Drugi set je počeo razmenom brejkova, da bi potom Novak u finišu još jednom oduzeo servis protivniku i poveo 2:0.

U trećem Novak nije dozvolio Munaru da mu oduzme servis, dok je on u sedmom gemu napravio ključni brejk i sačuvao prednost do kraja meča.

Kada je reč o sledećem protivniku, Đoković je do sada sedam puta igrao protiv Bautiste Aguta i ima šest pobeda. Poslednji put su igrali na mastersu u Rimu prošle godine, i naš as je tada slavio u dva seta - 6:4, 6:4.

NOVAK BI BIO OBIČAN, PROSEČAN IGRAČ... Beker o saradnji sa Đokovićem: Hiljade i hiljade sati treninga!

TOK MEČA

Treći set:

GEM, SET I MEČ! Nije bilo problema za Novaka u gemu u kojem je servirao za meč. Rutinski je odradio posao i plasirao se u treće kolo - 6:4.

I dalje je u meču Munar, veoma dobro je odigrao u situaciji kada je servirao za ostanak u meču - 5:4.

Potvrdio je brejk Đoković! NIje bilo lako, pretio je Munar, ali je Novak ipak došao do 5:3.

Nastavlja Munar u istom ritmu, vrlo sigurno igra na svoj servis - 2:3. Izjednačio je ekspresno Đoković, a onda možda i ključni brejk u meču za vođstvo 4:3.

Bez izgubljenog poena Munar uzima servis gem - 1:2, uzvratio je Đoković, prepustivši samo jedan poen protivniku - 2:2.

Lako je Munar osvojio prvi servis gem, a onda maraton na servis Novaka, koji je spasao i brejk loptu i na kraju izjednačio - 1:1.

Reuters

Drugi set:

SET! Nije bilo lako, ali Novak je uzeo set i sada je na korak o trećeg kola - 6:4.

BREJK! Dodao je gas Đoković i konačno uspeo da slomi otpor mladog Španca. Sada servira za set - 5:4.

Ne popušta Španac, i dalje prilično siguran na svoj servis i opet vodi - 4:3. Sa druge strane, Novak se više muči na svoj ervis, ali za sada uspeva da drži priključak - 4:4.

Pustio je ruku Munar, odličnim udarcima namučio Đokovića, koji je ipak uspeo da sačuva servis - 3:3.

Nekoliko sjajnih poena u gemu koji na kraju pripada Munaru - 2:3. Španac odlično parira Đokoviću.

Brejk! Naš as je oduzeo servis Munaru bez izgubljenog poena - 2:1. Međutim, odmah je odgovorio Munar i vratio brejk - 2:2. Kao i u prvom kolu, Novak ima problema na svoj servis.

Dug prvi gem drugog seta, koji je na kraju pripao Munaru - 0:1. Mnogo lakše je do gema na svoj servis došao Đoković - 1:1.

Reuters

Prvi set:

Ipak, dominantna igra Đokovića u 13. gemu, koji je osvojio prvih šest poena i na kraju taj-brejk dobio sa 7:1.

Zanimljiv podatak, Munar ove sezone ima skor 2:2 u taj-brejkovima i bolji je od Novaka, koji ima 2:4.

Zaustavio je Novak nalet protivnika odličnim servis gemom i bez izgubljenog poena osvojio gem - 6:5. Nije podlegao pritusku Munar i izborio je taj-brejk - 6:6.

Nastavlja seriju Munar, koji uzima treći uzastopni gem i dolazi do 5:5.

Smanjio je Munar na 5:3 i naterao Đokovića da servira za set. I to se isplatilo Špancu, jer je Novak odigrao očajan servis gem, baš kao i na startu seta i pretrpeo brejk - 5:4.

Prekinuo je Munar Novakovu seriju od četiri uzastopno dobijena gema - 4:2. Potom sjajan Novakov servis gem, koji bi bio savršen da Đoković jedan smeč nije poslao u mrežu - 5:2.

Nastavlja seriju Đoković, opet je oduzeo servis protivniku, a potom i potvrdio brejk za ubedljivih 4:1.

Brejk! Ekspresno je odgovorio Đoković i napravio ribrejk! Za razliku od prvog gema, sada je mnogo bolje udarao lopticu i protivnik nije mogao da mu parira - 1:1. Potom i odličan servis gem Novaka i vođstvo od 2:1.

Loš početak Đokovića, koji je odmah pretrpeo brejk. Četiri greške Đokovića, od kojih je poslednja bila dupla servis greška i Španac je praktično dobio gem na poklon - 0:1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks

pre 5 godina

Jedva! Šta će siromah, mršav ko raga, ostario, faca ko nekom soluncu od 90 godina, tanki dugi vrat, noge ko čačkalice,..to je sve zbog loše hrane, trava i korena, ljuti te žene i familije, kad počne sa slaninom, kobasicama, belim lukom i turšijom, pobedjuje!

Testovi

pre 5 godina

Testiranje je sve ozbiljnije. Mozda mu ovaj Španac nije "ležao", pa se zato mučio. Videćemo, šta će biti, kada se ne bude mučio. Ili će glat dobiti ili glat izgubiti, treće nema.

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17