• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.06.2018

10:57

NOVAK LOMIO REKET I SLOMIO AGUTA! Đokovića proganjaju Španci, u osmini finala - Verdasko!

Tenis

NOVAK LOMIO REKET I SLOMIO AGUTA! Đokovića proganjaju Španci, u osmini finala - Verdasko!

Podeli vest

Novak Đoković je u osmini finala Rolan Garosa! Ni ovog puta nije briljirao Srbin, ali je savladao borbenog Roberta Bautistu Aguta sa 6:4,  6:7, 7:6, 6:2 posle tri sata i 51 minuta igre

U borbi za četvrtfinale Novak Đoković igraće protiv još jednog Španca - Fernanda Ferdaska koji je u šesnaestini finala iznenadio Grigora Dimitrova 7:6, 6:2, 6:4. 

Do sada su Srbin i Španac odigrali 14 mečeva, a Novak je slavio na 10, pet u nizu. Poslednji put igrali su prošle sezone, Đoković je sa 3:0 trijumfovao na Australijan openu. Njihov duel u osmini finala na programu je u nedelju.

Od starta meča je Španac pokazao da neće Srbinu biti lako da dođe do narednog kola, ali je Novak srtpljivom igrom uz jedan brejk posle 50 minuta igre dobio prvi set 6:1 i poveo u meču.

Reuters

Nastavio je Novak u istom ritmu, otvorio set brejkom i poveo 4:1. Međutom, Agut je onda zaigra na sve ili ništa, u sedmom gemu vratio brejk, onda u 12. spasao set loptu i u taj-brejku dobio set i poravnao rezultat u meču na 1:1. 

U trećem delu igre videli smo čak šest brejkova. Novak je odmah profitirao na servis rivala, ali onda sve uprskao. Izgubio je Đoković dva servis gema u nizu i bio u minusu 3:1. Ipak, odmah je vratio brejk, da bismo u nastavku ponovo videli dva vezana brejka na obe strane pa je i ovaj set rešen u taj  brejku. Srpski as je ekspresno poveo 6:2, potom prokockao dve set lopta a onda imao i malo sreće dobio 13. gem set i poveo 2:1 u meču. 

Četvrti set bio je rutina za osvajača 12 grend slem titula. Španac je u prethodna tri dao sve od sebe, nije mu ostalo snage da pruži konkretniji otpor Novaku u nastavku pa je srpski tenis na servis rivala stavio tačku na set i meč koji je dobio 6:4, 6:7, 7:6, 6:2.

Reuters

UŽIVO:

Četvrti set

Kraj! Tačku na SET I MEČ Đoković stavlja pošto je napravio još jedan BREJK i dobija meč rezultatom 6:4,  6:7, 7:6, 6:2 !

Traljav gem Novaka, dozvolio je Agutu da napravio BREJK i smanji rezultat na 5:2. Šteta, mogao je ovaj meč već biti završen da Srbin nije požurio. 

BREJK Novaka! Srpski as juri ka osmini finala, vodi 5:1. Agut takođe niže greške, što je pomoglo Novaku da dođe do duplog brejka. Srbin servira za meč. 

Španac osvaja prvi gem u setu i smanjuje rezultat na 3:1. Ali, Đoković odgovara istom merom i povećava na 4:1.

Reuters

Srpski as je poleteo posle trećeg seta, dok je Španac totalno demoralisan. Novak na svoj servis dominantno potvrđuje brejk i vodi 3:0.

Užasan početak seta za Španca. Bukvalno je greškama poklonio BREJK Đokoviću koji vodi 2:0.

Sjajnom bekhend paralelom Đokovića stavlja tačku na prvi gem u četvrtom setu a do njega dolazi bez izgubljenog poena i vodi 1:0.

Meč je nastavljen!

Još nije počeo četvrti set, pošto je počela kiša, pa organizatori čekaju da vide da li će se vreme stabilizovati ili će morati igrači u svlačionicu.

Reuters

Treći set

Dobro je Đoković odigrao taj-brejk. Ekspresno stigao do prednosti od 6:2 i tri set lopte. Prvu je Bautista Agus spasao, potom i drugu pošto je Novak lopticu poslao u mrežu, ali treću Đoković nije prokockao,mada ga je sreća pogledala, dobio je taj-brejk sa 7:4 i set  7:6.

Bautista Agut bez drame osvaja svoj servis gem i opet vodi u setu - 6:5. Ali, srpski teniser ekspresno bez izgubljenog poena dobija gem na svoj servis i novo izjednačenje u setu - 6:6. Gledaćemo novi taj-brejk.

Bravo Nole! Opet je bilo gusto, Španac je došao do 30:30, ali ne i do brejk šanse. Srpski as je uspeo da potvrdi brejk i poravna rezultat u trećem setu na 5:5.  Odigrali su najduži poen ne na meču nego na turniru - 31 udarac.

BREJK na brejk ponovo! Novak se izvukao, imao je tri šanse, treću je iskoristio i smanjio na 5:4.

Neverovanto je koliko je puta danas Bautista Agut pogodio liniju! Sigurno je to dvocifren broj. I na 30:30 ponovo je lopta "poljubila" liniju... Vodi Španac 4:3. BREJK! Bez izgubljenog poena Bautista Agut je napravio brejk i vodi 5:3! Serviraće za set!

BREJK! I sada uzvraća Novak! Dva sjajna drop šota donela su prednost Đokoviću, koji je smanjio na 3:2. I onda savršen gem! As, dva forhenda, sa "nulom" je srpski as došao do 3:3.

Loš gem za Đokovića, sve je izbacio u aut, Španac vodi 2:1. BREJK! NIje dobra situacija za Novaka Đokovića! Agut mu je ponovo oduzeo servis, a pored toga, srpski teniser je potpuno stao sa igrom, maltene samo prebacuje i čeka egzekuciju - 3:1.

BREJK! Besni Novak na najbolji mogući način otvara treći set - 1:0! BREJK! Rezultatska klackalica se nastavlja! Đoković serijom grešaka poklanja gem Agutu - 1:1.

Reuters

Drugi set:

SET! Bautista Agut je dobio taj-brejk sa 8:6 i izjednačio na 1:1 u setovima!

Neverovatno je šta je Novak promašio na 6:6, čistu loptu je poslao u mrežu iz voleja i pokloni set loptu Agutu. Stradao je reket, ali spasa nije bilo...

Novak je obezbedio taj-brejk, dobio je svoj servis gem posle velike borbe i vodi 6:5. TRI set lopte nije iskoristio Đoković i gledaćemo taj-brejk - 6:6.

Probudio se Đoković, nije popustio pod pritiskom, odbranio je svoj seris gem i vodi 5:4. Imao je Novak šansu u ovom gemu, bilo je 40:40 i onda lopta u aut u čistoj poziciji... Šteta, rezultat je 5:5.

BREJK! Veliki propusti Novaka Đokovića i Roberto Bautista Agut je napravio brejk i vratio se rezultatski u set! Španac je odigrao dva majstorska poena i odneo gem - 4:3. I potvrdio je Agut brejk i došao do izjednačenja - 4:4.

Novi as Novaka Đokovića overio je osvajanje još jednog gema u kojem je potpuno kontrolisao igru - 4:1. Kvalitetan odgovor španskog tenisera, koji se ne predaje, iako je u zaostatku - 4:2.

Serija se nastavlja! Novak je uzeo peti uzastopni gem, Agut nije ni zapretio - 3:0. I Španac je prekinuo Đokovićev niz. Dva prelepa poena Bautiste Aguta i rezultat je 3:1.

Novak je krenuo sa 0:30, ali je dobio sve naredne poene i poveo sa 1:0 u drugom setu. BREJK! Odličan Đoković! Počeo je da melje srpski as i ima brejk prednosti u drugom setu - 2:0!

Reuters

- Iznenađenje je napravio veteran Fernando Verdasko, koji je sa 3:0 pobedio Grigora Dimitrova i sada čeka pobednika ovog duela u osmini finala.

Prvi set:

SET! Brejk u pravom trenutku, Novak Đoković je dobio prvi set sa 6:4!

Posle 45 minuta igre Đoković dolazi do vođstva od 5:4. 

Ne blista Novak, nije to nivo koji se od njega očekuje, Agut je imao 30:30 i poklonio naredna dva poena Đokoviću, koji vodi 4:3. Tvrdoglavi Novak je maltene sam sebi izbio brejk iz ruku! Imao je brejk loptu i potpuno izgrađen poen, koji je završio skraćenom loptom, naravno - u mrežu! I onda je Agut odgovorio sa dva dobijena poena i spasao se - 4:4.

E, sada već mnogo više borbe! Razigrao se Španac, forhend mu je proradio i pogodio je njim gotovo sve poene koje je uzeo, ali Novaka je podržao i servis u kritičnim trenucima, na 40:40, tako da Srbin vodi 3:2. Konfuzna igra Đokovića, poklanja Agutu šakom i kapom - 3:3.

Ponovo dobar servis gem za Đokovića, rival nije ni zapretio - 2:1. Sjajna dva poena odigrao je Agut, uhvatio je Novaka oba puta na pogrešnoj nozi i rezultat je 2:2.

Gem je počeo duplom servis greškom Đokovića, a onda je dobio sve ostale poene i poveo sa 1:0. Veoma dug gem na servis Španca, a Novak je ispustio veliku priliku da uzme brejk, jer je imao 0:30 i apsolutnu inicijativu u narednom poenu, koji je lakonski završio skraćenom loptom i pogrešio. Agust se probudio i posle nekoliko izjednačenja došao do 1:1.

- Novak nije izneverio ni ovog puta, tradicionalno je istrčao krug po kompleksu sa skupljačima lopti, kao vid zagrevanja za meč.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mira

pre 5 godina

nemam reci koliko sam odusevljena sa noletom bravo bravo bravo

zlata

pre 5 godina

Bravo Nole,ponosu Srbije---samo napred,udriiiii!!!Volimo te Noleeeee !!! Najbolji si na svetu,Nole !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija