• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2018

12:45

(FOTO) NOVAK ZGAZIO TREĆEG ŠPANCA U NIZU! Đoković razbio Verdaska za četvrtfinale Rolan Garosa!

Tenis

(FOTO) NOVAK ZGAZIO TREĆEG ŠPANCA U NIZU! Đoković razbio Verdaska za četvrtfinale Rolan Garosa!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Fernanda Verdaska sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:2) i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa

Odlična igra našeg tenisera, mada početak meča nije nagoveštavao da će Đoković ekspresno doći do pobede. Prva tri gema u meču trajala su pola sata, a ceo duel ukupno dva i po sata.

Sredinom prvog seta je Novak napravio jedan brejk, što mu je bilo dovoljno za vođstvo 1:0.

U naredna dva seta je po dva puta oduzimao servis protivniku, s tim što je Verdasko u drugom setu napravio jedan brejk.

Inače, Verdasko je bio treći Španac u nizu koji se suprotstavio Đokoviću. Baš kao i Đaume Munar i Roberto Bautista-Agut, oružje je položio i Verdasko.

Naredni protivnik biće mu Marko Čekinato, koj je priredio veliko iznenađenje i eliminisao Davida Gofana.

Reuters

TOK MEČA

Treći set:

KRAJ! Pobeda Đokovića, koji ide u četvrtfinale!

Naterao je Verdasko Đokovića da još jednom servira kako bi završio meč i overio pobedu - 5:2.

BREJK! Novak je oduzeo servis protivniku i čini se da lagano privodi ovaj meč kraju. Potom i rutinski potvrđen brejk - 5:1.

Smanjio je Španac na 2:1, a onda krenuo u žestok napad na Novakom servis. Međutim, greškama je praktično poklonio gem našem asu, koji vodi 3:1.

Potvrdio je Đoković brejk, ali nije bilo lako. Imao je dve brejk lopte Verdasko, ali ih nije iskoristio - 2:0.

BREJK! Odličan početak Novaka u trećem setu. Zahvaljujući sjajnoj defanzivi je naterao rivala da pravi greške i to mu je donelo brejk - 1:0.

Reuters

Drugi set:

Zatražio je medicinski tajm-aut Verdasko zbog problema sa žuljevima na nozi, ali to nije poremetilo Novaka. Naš as je bez izgubljenog poena uzeo servis gem i poveo 2:0.

Propustio je Đoković brejk, odnosno set loptu, što je Verdasko kaznio i smanjio na 5:4, pa će Novak morati da servira za osvajanje seta - 5:4.

Bez izgubljenog poena Novak potvrđuje brejk i sada ga samo gem deli od osvajanja drugog seta - 5:3.

Ono što je morao, to je Verdasko i uradio - vratio je brejk i izjednačio na 3:3. Ali, onda je ponovo "potonuo" i Novak je bez izgubljenog poena napravio još jedan brejk - 4:3.

Odličan Novak na svoj servis, bez mnogo muke je uzeo servis gem, odgovorio je Verdasko, koji će morati i da napadne servis protivnika ako ne želi da izgubi drugi set - 3:2.

Iskalio je bes Verdasko u ovom gemu i osvojio ga. Udarao je lopticu iz sve snage i to je dalo rezultata - 2:1.

Lako je naš as potvrdio brejk, izgubivši samo jedan poen, a Verdasko je sve nervozniji, sve više "brblja" sebi u bradu nešto - 2:0.

U pauzi između gemova, Novak ej prigovorio sudiji u stolici zbog toga što je teren suv, odnosno da je trebalo da ga nakvase između dva seta.

BREJK! Odličan početak našeg asa, koji je na startu drugog seta napravio brejk - 1:0. 

Reuters

Prvi set:

Za razliku od prethodnih mečeva, Novak je sada rutinski "zatvorio" gem u kojem se servirao za set - 6:3.

Ponovo relativno lako dobijem gem Đokovića, koji je sada na gem od osvajanja prvog seta. Verdasko drugi put u nizu osvaja servis gem bez izgubljenog poena - 5:3.

Potvrdio je brejk Đoković i konačno nešto lakši servis gem našeg asa - 4:1. Odgovorio je Verdasko i bez izgubljenog poena uzeo gem - 4:2.

BREJK! Uspeo je Novak da ispravi ono što je propustio u prethodnom servis gemu protivnika. Sada je iskoristio prvu brejk loptu - 3:1.

Sada maratonski gem i na Đokovićev servis - 13 minuta se igralo i na kraju je naš as poveo 2:1. Imao je Španac dve brejk lopte ali ih nije iskoristio.

Usledio je maratonski gem, od 11 minuta u kojem je Đoković imao četiri brejk lopte, ali nije iskoristio nijednu pa je Verdasko na kraju izjednačio - 1:1.

Novak je servisom otvorio meč i poveo 1:0. Nije bilo lako, došao je Veradsko do 40:40, ali više od toga nije mogao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20