• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2018

21:52

NOVAK NAJAVLJUJE NAPAD NA TITULU: Četvrtfinale je veliki uspeh, ali ne želim ovde da stanem!

Tenis

NOVAK NAJAVLJUJE NAPAD NA TITULU: Četvrtfinale je veliki uspeh, ali ne želim ovde da stanem!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković istakao je da je plasman u četvrtfinale Rolan Garosa za njega veliki uspeh, a govorio je i o Marku Čekinatu, narednom protivniku

Tri uzastopna meča je Novak u Parizu odigrao protiv španskih igrača, a ovaj protiv Verdaska je samo rezultatski gledano bio najlakši.

- Prva tri gema pola sata igre skoro, tako da je to za obojicu bio prilično zanimljiv početak. Fizički smo odigrali zahtevan meč sa mnogo razmena. Izašao je na teren sa mnogo samopouzdanja i počeo je veoma dobro nateravši me da radim naporno za svaku loptu. Mislim da je najvažnije u ovom meču bilo što sam uspeo da dobijem prvi set. Uspeo sam da nakon napravljenog brejka sačuvam svoje servise. Znao sam da ako igramo duge poene dalje od osnovne linije ja imam više šanse - rekao je Đoković i dodao:

- On je izuzetno talentovan igrač. Ima mnogo ubojitih oružja. Servis, forhend, ma sve. I obožava da igra na šljaci. Pobedio je Dimitrova u tri seta u prošlom kolu, jasno je da je u dobroj formi. Mislim da sam u najvažnijim momentima danas uspeo da odigram kako treba i da ga nateram da trči i da mu je zbog toga bilo malo neprijatno. Sa te tačke gledišta, obavio sam dobar posao. Uopšteno gledano, zadovoljan sam svojom igrom, posebno u trećem setu - istakao je Đoković.

Mnogo puta sam trenirao sa Čekinatom u Monte Karlu. Igrali smo na tvrdoj podlozi ali i na šljaci. I ove godine smo sparingovali pred Monte KarloNovak Đoković

Novinare je zanimalo šta Novak misli koliko je daleko od svog najboljeg tenisa ako se u obzir uzmu mečevi prve nedelje Rolan Garosa.

- Ne znam. Zapravo i ne razmišljam o tome. Idem meč po meč, a sada, ako uzmem u obzir da sam prošli meč igrao skoro četiri sata, dobro sam se fizički osećao na terenu. Nisam imao probleme u dugim razmenama i pobedio sam u tri seta protiv igrača koji posebno voli ovu podlogu. Mislim da iz ovog meča mogu da izvučem samo pozitivne stvari - ocenio je srpski as.

Rafael Nadal je prethodnih dana komentarisao da je na "Šatrijeu" klizavije nego inače, žalio se na to i na svom prethodnom meču. Novak nije imao slične primedbe.

- Danas je bio veoma topao dan. Nakon prvog seta su odlučili da ne kvase teren što je, mislim, bila dobra odluka. Samo sam se zapitao da li zapravo glavne sudije slušaju ljude koji su dole na terenu. Ono što mi se ne dopada je što se ne uzima u obzir stav igrača. Ne pitaju igrače da li je klizavo i pored toga što smo mi ti koji mogu da daju najbolje potrebne informacije. Čini mi se da oni i ne mare preterano za to šta mi mislimo. Ako se dogovorimo da bi trebalo da pokvasimo teren ili ne pokvasimo, valjda bi to trebalo da se poštuje. Što se mene tiče to je u redu. Šta većina odluči da se teren kvasi ja ću se složiti. Ali, smatram da treba da budemo uključeni u takve odluke - rekao je Đoković.

Novakov sldeći rival je Marko Čekinato, koji je napravio iznenađenje eliminisavši Davida Gofana.

- Poznajem ga godinama. Mnogo puta sam trenirao sa njim u Monte Karlu kada je bio deo Pijati akademije. Često smo trenirali zajdeno, igrali smo na tvrdoj podlozi ali i na šljaci. I ove godine smo sparingovali pred Monte Karlo. Znam njegovu igru sa tih treninga, a gledao sam ga i kako igra. Ono što je sigurno je da igra najbolji tenis u životu. Danas je uz sve i Gofan možda bio malo umoran nakon meča sa Monfisom, ali to ne umanjuje Markovu pobedu i želeo bih da mu čestitam na uspehu. Stigao je do četvrtfinala iako nije bio nosilac, zaslužuje poštovanje, a u našem meču nema šta da izgubi. Zbog toga ću veoma ozbiljno da pristupim našem duelu - poručio je Đoković.

Za kraj je Novak govorio o važnosti plasmana u četvrtfinale grend slema, iako nam je do pre godinu dana bilo normalno da ga tu vidimo.

- Za mene je ovo veoma važno ako se u obzir uzmu sve okolnosti. Za mene je ovo veliki uspeh iako sam uvek igrao dobro igrao na slemovima. Ali, ne želim da se zaustavim u četvrtfinalu - zaključio je Novak, koji će svoj četvrtfinalni meč igrati u utorak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17