• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.06.2018

08:52

(FOTO) AUTSAJDER NOKAUTIRAO ĐOKOVIĆA! Čekinato igrao kao u transu i šokirao Novaka!

Tenis

(FOTO) AUTSAJDER NOKAUTIRAO ĐOKOVIĆA! Čekinato igrao kao u transu i šokirao Novaka!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Rolan Garosa od Italijana Marka Čekinata sa 3:1 (6:3, 7:6, 1:6, 7:6)

Čekinato, koji je 72. teniser na ATP listi je odigrao najbolji meč u karijeri i napravio jedno od najvećih iznenađena na Rolan Garosu u poslednjih nekoliko godina!

Italijan je nastavio svoju bajku na ovogodišnjem Rolan Garosu, koji se sa druge strane završio košmarno za Đokovića, iako je igrao najbolji tenis od povratka na teren.

U prva dva seta Čekinato je igrao kao u transu, čistio je linije, šta god da je zamislio, to je i uradio.

U trećem je uzvratio Novak i počistio protivnika, a u istom ritmu je počeo i četvrti set. Brzo je Đoković stekao prednost brejka, imao vođstvo 5:2, ali je onda usledio veliki pad u igri.

To je Čekinato iskoristio i vratio brejk, a potom i izborio taj-brejk. A onda - kulminacija. Novak je loše počeo i gubio je 3:0, ali se vratio sa četiri vezana poena. Potom je opet prednost prešla na stranu Italijana, da bi onda usledila klackalica.

Đoković je propustio tri set lopte, Čekinato tri meč lopte, ali ne i četvrtu i prošao u polufinale Rolan Garosa. 

Protivnik će mu biti Dominik Tim, koji je u četvrtfinalu izbacio Aleksandera Zvereva.

Reuters

TOK MEČA

Četvrti set:

KRAJ MEČA! Pobeda Čekinata! Neverovatan taj-brejk, Novak je propustio tri set lopte, Italijan nije iskoristio tri meč lopte, ali jeste četvrtu i to zbog nerezenskog poteza Đokovića. Naš teniser je na svoj servis želeo da odigra servis volej, ali je pustio loptu da prođe i ona je pala u teren - 7:6.

Kao da je odigrao stotine ovakvih mečega, Čekinato je odservirao za 6:6.

Preživeo je Novak 11. gem! Spasao je naš as brejk loptu i onda uzeo gem kojim je obezbedio taj-brejk - 6:5.

Potvrdio je brejk Italijan i evo drame u četvrtom setu - 5:5. Tri uzastopna gema je osvojio Čekinato.

Prabo niotkuda - brejk Čekinata! Imao je Novak 30:0 i umesto da privede gem i set kraju, izbubio je četiri naredna poena i dozvolio Italijanu da se vrati u život - 5:4.

Bez mnogo problema je uzeo Čekinato naredni servis i naterao Đokovića da servira za izjednačenje - 5:3.

Imao je Novak nekoliko prilika za brejk, ali ih nije iskoristio. Ali, potom je rutinski odservirao i došao na gem od osvajanja četvrtog seta - 5:2.

U Parizu je počela da pada kiša, ali igra se i dalje.

Osvojio je Čekinato gem i prekinuo Novakovu seriju, ali je naš as potom odlično odservirao i poveo 4:1.

Nastavio je Novak da melje protivnika. Oduzeo je srvis protivniku, a potom i potvrdio brejk! Đoković je peti put zaredom oduzeo servis rivalu - 3:0.

Početak četvrtog seta obeležila je svađa Čekinata i supervizora, koji nije dozvolio Italijanu da ode u svlačionicu i promeni patike. Smatrao je da je Čekinato zakasnio da to uradi. Italijan je na kraju opsovao i sudija ga je kaznio jednim poenom. U nastavku je Novak uzeo gem i poveo 1:0.

Reuters

Treći set:

Gem Đokovića bez izgubljenog poena za 5:1, a onda uzima Italijanu u četvrti servis gem u ovom setu. Novak dobija set 6:1 i smanjuje rezultat u meču na 2:1.

Bravo Nole! Potvrdio je brejk i ima prednost u trećem setu 3:1. Nastavlja Srbin u istom ritmu, opet pravi BREJK i povećava vođstvo na 4:1. Italijan očajan, uzeo mu je bivši prvi teniser sveta sva tri servis gema.

Tri brejka u nizu na početku seta. Popušta koncentracija Čekinatu, Đoković mu opet oduzima servis gem i vodi 2:1. Bacio je Italijan reket i dobio zvižduke od navijača.

Ekspresno je naš teniser prosuo sve što je uradio u prvom setu. Dozvolio je Čekinatu da mu uzme servis gem, pa idemo ispočetka - 1:1.

Dočekasmo i da Đoković otvori set BREJKOM! Dobar početak seta Novaka posle gubitka prethodnog.

Reuters

Drugi set:

Italijan je u taj-brejku prvi došao do mini brejka, koji je Đoković brzo poništio, ali Italijan je ipak bolje odigrao 13. gem koji osvaja sa 7:6 kao i drugi set, pa vodi 2:0 u meču. 

Dodao je gas Đoković. Na servis Italijana dolazi do brejk i set lopte. Ali, išetao je Čekinato Novaka na set lopti, koju je on poslao u mrežu. Ipak, već u narednom poenu dolazi do nove set lopte, ali ni nju ne koristi. Prokockao je tri brejk šanse Đoković i Čekinato dolazi do gema i uvodi set u taj-brejk - 6:6. Šteta, morao je Novak mnogo bolje da odigra na set loptama.Ali, idemo dalje.

Ništa Karlosu Ramosu ne može da promakne. Sada je zbog koučinga opomenuo Čekinata.

Veliki promašaj Čekinata koji Đoković proslavlja burno, urlikom u svom stilu i ubedljivo dobija još jedan gem u setu. Ima prednost 6:5.

Novak je sada dobio opomenu od sudije zbog koučinga, komunikacije sa Vajdom i ljudima iz svog boksa.

Reuters

Imao je Đoković na servis Čekinata 40:40, ali se Italijan spasao od potencijalnog problema. Izjednačeno je - 5:5.

Novi egal u setu, Čekinato je sačuvao svoj servis gem. A onda je Đoković dobro odigrao na svoj servis i opet vodi 5:4.

Italijan je prvo na svoj servis izjednačio na 3:3, a onda opet na servis Novaka poveo 40:15. Đoković je uzvratio, prvo je usledio smeč za 40:30, onda novim dobrim servisom poravnao na 40:40, a potom osvojio gem i ponovo vodi -4:3. 

Bravo! Drugi gem u nizu Đoković osvaja bez izgubljenog poena, potvrđuje brejk i prelazi u vođstvo, prvi put u meču - 3:2.

Oduševio je srpski teniser navijače na tribinama.Napravio je Đoković BREJK i izjednačio rezultat na 2:2. Bio je ovo sjajan gem Novaka, nije izgubio ni poen.

Italijan ubija Srbina drop šotovima i lagano potvrđuje brejk. Vodi Čekinato 2:0. Zaigrao je sada mnogo ofanzivnije Novak, vezao četiri poena i smanjio u drugom setu - 2:1

Niže Đoković neiznuđene greške, dva bekhenda je izbacio u aut, a Čekinato pravi BREJK i na startu drugog seta. Novak u velikim problemima, nije dobro.

Reuters

AP PHOTO


Prvi set:

Nije zadrhtala ruka Čekinatu i rutinski je odradio servis za set - 3:6. Novak se konstantno hvatao za vrat, a u pauzi između setova je zatražio medicinski tajm-aut.

Smanjio je zaostatak Đoković, ali sada će morati da napadne servis rivala, ukoliko želi da ostane u setu - 3:5.

Novak je u pauzi između sedmog i osmom gema zatražio pomoć fizioterapeuta, koji mu je masirao desno rame.

Prekinuo je Đoković seriju protivnika od tri uzastopna gema, ali to nije poremetilo Čekinata, koji je nastavio u istom ritmu na svoj servis - 2:5.

Čekinato igra kao u transu, ponovo je lagano dobio svoj servis gem i hita ka osvajanju prvog seta - 1:4.

Bez izgubljenog poena je čekinato uzeo gem, a potom i napravio brejk! Đoković je napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i tako poklonio gem protivniku - 1:3.

Čekinato se ne šali! Agresivno je krenuo na Novakov servis, poveo 40:15 i došao do brejk lopte.  Ali, Đoković sjajnim servisima spasava dve brejk lopte, a onda osvaja svog gem i izjednačio je rezultat na 1:1.

Dobro je počeo Čekinato, sa samo jednim izgubljenim poenom osvojio je prvi gem na startu seta.

Čekinato prvi servira.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 5 godina

A da proba pola kile svinjskog vrata na roštilju... da li bi imao problema sa vratom?

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija