• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2018

15:35

ČILIĆ "UKRAO" TROFEJ ĐOKOVIĆU! Novak propustio meč loptu, pa izgubio finale Kvinsa!

Tenis

ČILIĆ "UKRAO" TROFEJ ĐOKOVIĆU! Novak propustio meč loptu, pa izgubio finale Kvinsa!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković porađen je u finalu turnira u Kvinsu od Marina Čilića sa 2:1 (5:7, 7:6, 6:3)

Novak se posle godinu dana plasirao u finale nekog turnira, ali je za razliku od Istborna 2017, kada je osvojio za titulu, sada poražen u finalu!

Đoković je duel mogao da završi u dva seta, ali mu je u odlučujućim trenucima koncentracija popustila. 

Posle osvojenog prvog seta, kada je u 12. gemu napravio brejk i poveo 1:0, Novak je odlično igrao u drugom setu, pre seva na svoj servis.

U devetom gemu, pri vođstvu od 5:4 je imao meč loptu na servis rivala, ali je nije iskoristio i to je bila prva propuštena prilika.

Druga je bila u taj-brejku, kada je imao 4:1, ali je ona dozvolio protivniku da veže šest poena, napravi veliki preokret i izjednači.

U odlčujućem setu se Đoković mučio, nekako čuvao svoj servis sve do osmog gema, kada je poklekao i dozvolio Čiliću da mu oduzme servis.

Đoković je plasmanom u finale turnira u Kvinsu zaradio 300 ATP poena i sa 22. mesta je došao do 17. pozicije.

Reuters

TOK MEČA

Treći set:

Čilić je osvojio Kvins. Rutinski je odservirao za titulu - 3:6!

Brejk! Dočekao je priliku Čilić i uspeo da oduzme servis Đokoviću. Hrvat će sada servirati za titulu - 3:5.

Malo je bilo problema za Čilića, bilo je 30:30, ali su onda usledila dva odlična servisa za 3:4.

Ponovo se mučio Novak na svoj servis, ali je nekako uspeo da izjednači - 3:3.

Čilić puca od samopouzdanja, bez izgubljenog poena je uzeo servis gem - 2:3.

Sjajni servisi Čilića koji mu donose novu prednost - 1:2. Usledio je nešto duži gem na Đokovićev servis, koji je iskoristio treću gem loptu - 2:2.

Odlučujući set je Čilić otvorio svojim servisom i bio je veoma siguran - 0:1. Uzvratio je Đoković servis gemom bez izgubljenog poena - 1:1.

Drugi set:

Neverovatan taj-brejk! Imao je Đoković 4:1, činilo se da će završiti posao u ovom setu, ali Čilić se nije predao. Vezao je Hrvat šest poena, napravio preokret i izjednačio u setovima - 6:7.

Za razliku od prvog seta, Čilić je sada uspeo da se izbori za taj-brejk - 6:6.

Imao je Đoković 40:0, uzeo je Čilić dva poena, ali je Novak potom rutinski priveo gem kraju za 6:5.

Šteta! Imao je Novak meč loptu, ali je nije iskoristio, a onda Čilić sjajnim servisima došao do 5:5.

Novak do sada u ovom setu servira perfektno! Ponovo lako uzima gem i sada Čilić servira sa ostanak u meču - 5:4.

Sjajni servisi Đokovića, dva as udarca u gemu kojim je Novak ponovo poveo, ali je hrvatski teniser još jednom izjednalio - 4:4. Sledi uzbudljiv finiš seta.

Nastavlja Đoković u istom ritmu, treći uzastopni servis gem bez izgubljenog poena - 3:2. I Čilić siguran na svoj servis za novo iznedjačenje - 3:3.

I drugi servis gem u ovom setu Novak osvaja bez izgubljenog poena - 2:1. Uzvratio je Čilić, koji je posle nekoliko teških gemova na svoj servis, sada lako došao do gema - 2:2.

Mogao je Novak da nokautira protivnika, imao je dve brejk lopte, ali nije iskoristio nijednu, tako da se Čilić izvukao i izjednačio - 1:1.

Đoković je servisom otvorio drugi set i uzeo gem bez izgubljenog poena - 1:0.

Prvi set:

BREJK I SET ZA NOVAKA! Imao je Novak tri bejk, odnosno set lopte i konačno iskoristio treću za osvajanje prvog seta - 7:5.

Izborio se Čilić sa pritiskom serviranja za ostanak u setu i stigao je do izjednačenja - 5:5. Uzvratio je Đoković sigurnom igrom, koja mu je donela novo vođstvo - 6:5.

Mnogo lakše je sada Novak uzeo gem na svoj servis, nego što je to bio slučaj u prethodnom gemu - 5:4. 

Čilić nije imao problema na svoj servis, osim što je gem prekinut na kratko jer je nekome na tribinama  najverovatnije pozlilo - 4:4.

Uzvratio je hrvatski teniser osvajanjem gema bez izgubljenog poena - 3:3. Usledio je maratonski gem, Đoković je spasao pet brejk lopti i iskoristio treću za vođstvo 4:3.

Malo neizvesnosti i na servis Čilić, ali Novak ipak nije uspeo da dođe ni do prilike za brejk. Potom Đoković bez izgubljenog poena uzima gem - 3:2.

Uzvratio je Čilić osvojivši svoj prvi servis gem, a potom prvi problemi za Novaka na njegov servis. Imao je Hrvat brejk loptu, ali se Đoković izvukao i potom uzeo gem - 2:1. 

Dobro je Novak otvorio meč, iako je bilo 15:30, naš nas je uvodni gem rešio u svoju korist - 1:0. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
george

pre 5 godina

Drugi set, rezultat 3:3 15/30 na servis Cilica, Djokovic reternira sudije vicu aut, a lopta je na liniji. Djokovic slusa Lajanija da je aut i ne trazi celendz. Na tv pokazuju da je lopta na liniju. Djokovij je tako izgubio drugi set, a kasnije i mec.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija