• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sport klub

02.07.2018

14:21

NISAM DOŠAO DA UČESTVUJEM, NEGO DA OSVOJIM VIMBLDON! Đoković poslao poruku Federeru!

Tenis

NISAM DOŠAO DA UČESTVUJEM, NEGO DA OSVOJIM VIMBLDON! Đoković poslao poruku Federeru!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je premijerni meč na ovogodišnjem Vimbldonu govorio o očekivanjima koje ima na ovom turniru, povredi, igri u prethodnim nedeljama, prvom protivniku u Londonu...

Nekada najbolji teniser sveta je posle prošlogodišnjeg Vimbldona napravio šestomestečnu pauzu zbog problema sa laktom. Posle ovogodišnjeg Australijan opena je i operisan, a u prethodnih nekoliko nedelja je podizao nivo igre.

Pred početak sezone na šljaci vratio je u tim Marijana Vajdu i Gebharda Fil Griča, pa je u Rimu stigao do polufinala, a onda do četvrtfinala na Rolan Garosu.
Pred početak trećeg Gren slema u sezoni zaigrao je i u finalu Kvinsa.

- Osećam se dobro. Imao sam samo jedan dan na Rolan Garosu i potom Kvinsu tokom kojih sam osetio bol u laktu, ali ništa značajno što bi moglo da me omete da nastupim na turniru. Za sada ne bih da govorim da je potpuno iza mene, ali je sve u redu. Kvins je bio odličan turnir za mene. Ostaje žal za tom meč loptom... Odlučio je poen ili dva. Bio sam blizu i to mi uliva dodatno samopouzdanje pred početak ovog turnira - rekao je Novak za Sport klub.

Na pitanje koliko je spreman za početak Vimbldona, osvajač 12 grend slem trofeja je odgovorio:

- Zavisi sa čime poredimo trenutnu igru. Svaka podloga je drugačija. Na početku karijere nisam previše uživao na travi, ali sam brzo naučio da se krećem i igram dobro, imao sam uspeha na Vimbldonu. Stvarno uživam, mislim da sam u dobroj formi. Ne znam da kažem koji je to nivo u odnosu na prošlu godinu, kada sam osvojio titulu u Istbornu i bez izgubljenog seta došao do četvrtfinala. Ipak, osećam da je razlika velika u odnosu na početak sezone. Postepeno sam podizao nivo igre, a u poslednja tri turnira nisam jedino zadovoljan poslednjim mečom na Rolan Garosu - istakao je naš as.

Đoković će u prvom kolu da igra protiv Tenis Sandgrena, a u istoj je polovini žreba sa Rafaelom Nadalom, dok bi sa Rodžerom Federerom mogao da se sastane tek u finalu.

- Imam velike ciljeve i motive. Ne vidim sebe da samo idem na grend slem, uvek idem da ga osvojim. To je bio slučaj u poslednjih sedam, osam godina. Sada je situacija drugačija, jer ni pozicija na tabeli nije visoka, nemam titulu više od godinu, ali lagao bih ako mi nije cilj da osvojim titulu. Sandgren je igrač kojeg nisam poznavao do Australijan opena, na kome je došao do četvrtfinala, čime je zaslužio poštovanje. On nema mnogo toga da izgubi, a ja ću se potruditi da nastavim dobre partije - zaključio je Đoković.

Titulu na Vimbldonu brani Rodžer Federer, koji želi da osvoji devetu titulu na terenima Ol Ingland kluba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija