• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.07.2018

11:44

(FOTO) NOVAK JAČI OD KRAĐE I MILJENIKA VIMBLDONA! Đoković posle preokreta srušio Edmunda za 4. kolo!

Tenis

(FOTO) NOVAK JAČI OD KRAĐE I MILJENIKA VIMBLDONA! Đoković posle preokreta srušio Edmunda za 4. kolo!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona posle pobede nad Kajlom Edmundom (4:6, 6:3, 6:2, 6:4)

Novak je odigrao veoma dobar meč i u osmini finala će igrati protiv ruskog tenisera Karena Kačanova.

Đoković je samo u prvom setu imao jedan pad u igri, što je Kajl Edmund, najbolji britanski teniser iskoristio, napravio brejk i priveo set kraju.

Međutim, u nastavku je naš tenise pokazao da je Edmund još "zelen" za njega.

U finišu drugog seta je napravio brejk i izjednačio u setovima, a onda treći počeo brejkom. Do kraja ovog seta je još jednom oduzeo servis protivniku i lagano preokrenuo rezultat.

Onda je u četvrtom setu viđena drama i to zbog odluke sudiej u stolici Džejka Gardnera. 

Đoković je imao brejk loptu u sedmom gemu, odigrao "drop šot", lopta je dva puta odskočila pre nego što je Edmund vratio, ali sudija Gardner to navodno nije video.

Novak je ušao u raspavu sa sudijom, ali uzalud. U nastavku gema je Britanac uzeo dva poena i izjednačio.

Ipak, to nije poremetilo Đokovića, koji je u narednom servis gemu rivala napravio brejk i potom rutinski odservirao za meč.

(FOTO) SRAMOTNA PROVOKACIJA BRITANACA! "Ugledni" Bi-Bi-Si uz Novakovo ime stavio zastavu nepostojeće države!

TOK MEČA

Četvrti set:

KRAJ! SET I MEČ ZA NOVAKA - 6:4!

BREJK! Đoković je na korak od pobede! Imao je Edmund 40:15, ali je Novak vezao četiri poena i oduzeo servis Britancu - 5:4.

Najbolji mogući odgovor Đokovića, koji je bez izgubljenog poena uzeo gem - 4:4.

Novak je pokraden! Na brejk, odnosno gem loptu, Đoković je odigrao "drop šot", lopta je dva puta pala na zemlju pre nego što je Edmund vratio, ali sudija to nije video! Nakon toga je Britanac osvojio gem - 3:4.

I jedan i drugi su sigurni na svoj servis u trećem setu i uz manje ili više problema čuvaju servis - 3:3.

Bez izgubljenog poena je Edmund uzeo gem, ali to nije poremetilo Novaka koji je opet izjednačio - 2:2.

Otvorio je Edmund ovaj set svojim servisom i uspeo da ga osvoji - 1:0. Uzvratio je Novak osvojivši gem sa "nulom" - 1:1.

Reuters

Treći set:

SET! Novak vodi 2:1 u setovima! Đoković je bez izgubljenog poena uzeo gem u kojem je servirao za set - 6:2.

BREJK! Novak polako privodi posao kraju u trećem setu. Napravio je još jedan brejk i na gem je od vođstva u setovima - 5:2.

Nije bilo lako, 0:30 na servis Đokovića, još i opomena glavnog sudije zbog prekoračenja vremena između poena, ali je Novak pokazao da je mentalno jak i osvojio je ovaj gem - 4:2.

Bilo je 40:15 za Edmunda, Đoković je došao do izjednačenja, ali nije uspeo da ugrozi servis protivnika - 3:2.

Spasao je naš teniser brejk loptu! Prvi znaci nervoze kod Đokovića u ovom setu, ali izvukao se Đoković - 3:1.

Prekinuo je Edmund seriju našeg igrača od pet uzastopno osvojenih gemova - 2:1.

Potvrdio je brejk Đoković, nije imao previše problema na svoj servis - 2:0.

BREJK! Novak je oduzeo servis Edmundu na startu trećeg seta. Iskoristio je prvu brejk loptu i vodi 1:0.

Reuters

Drugi set:

SET ZA NOVAKA! Đoković je rutinski odservirao, osvojio drugi set i izjednačio - 6:3.

Konačno brejk Đokovića! Četvrtu brejk loptu u ovom gemu je iskoristio Novak, a tek devetu u celom meču - 5:3. Još gem do izjednačenja u setovima.

Opet gem sa "nulom" za srpskog tenisera - 4:3.

Bez izgubljenog poena je Đoković uzeo servis gem - 3:2. Dobar servis gem i za Edmunda, koji sada nije dozvolio Novaku da zapreti - 3:3.

Došao je Novak do 40:40, ali više od toga nije mogao. Kada god je "gusto" na servis Edmunda, Britanac odigra bolje - 2:2.

Bilo je malo problema na servis Đokovića, ali nije naš as dozvolio priliku za brejk protivniku - 2:1.

Sve isto kao i u prvom setu, imao je Đoković dve brejk lopte u prvom servis gemu Edmunda, ali ih nije iskoristio i rezultat je 1:1.

Ponovo Novak odlično počinje set svojim servisom - 1:0.

Prvi set:

Imao je Novak 0:30 na servis rivala, ali je onda Edmund vezao četiri poena i osvojio prvi set - 4:6!

Prekinuo je Novak seriju protivnika od tri uzatopno osvojena gema. Servis je ponovo bio odličan, ali sada mora i do brejka ako hoće da ostane u setu - 4:5.

Mogao je Novak odmah da uzvrati udrac, ali opet nije iskoristio brejk priliku i Edmunda sada samo jedan gem deli od osvajanja prvog seta - 3:5.

Brejk! Kajl Edmund je oduzeo servis Đokoviću. Novak je propustio prilike za brejk na startu meča, a sada je Britanac iskorisito četvrtfu brejk loptu - 3:4.

Nastavljaju obojica odlično da igraju na svoj servis, i posle prvog servis gema Edmunda, brejk prilika nema ni na vidiku - 3:3.

Naš as odlično servira na startu meča i zahvaljujući početnom udarcu lako osvaja poene - 2:1. Uzvratio je Edmund, koji sada nije imao problema na svoj servis - 2:2.

Novak je bez problema dobio uvodni servis gem, a onda imao dve prilike za brejk, ali ih nije iskoristio, pa je Edmund izjednačio - 1:1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laki

pre 5 godina

svaki teniser ni sam priznao da je loptica pala dva puta na travu. ali ta vrsta sportskog morala ne krasi engleze. a sudija je poebna prica. nole je djentlmendki rrkao da svako moze da pogresi. noletova opaska ni za pomenutog sufiju vazila da se dogodilo daleko od njega ili kod druge aut linije. prema tome lopov je isto kao i kajl edmund.

Laki

pre 5 godina

nole pravi si sto publiku nisi pozdravio na tvoj uobicajeni nacin. koliki su to nacisti a ruzni ko lopovi. neznam da li postoji ruznija nacija od engleza.

Ja

pre 5 godina

Mogao je traziti celendz. Pomalo je deplasirano svaki dan citati o zaveri protivu Srba, a Novak cak i nije Srbin, nego kosmopolita.

realno

pre 5 godina

Nije publika širom svijeta kriva što ne voli Novaka ,jer je i on tome popričično doprinio ,a to poztvrđuje ova fotografija.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17