• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.07.2018

17:12

JOŠ DVA KORAKA DO TITULE! Novak samleo Nišikorija i prošao u polufinale!

Tenis

JOŠ DVA KORAKA DO TITULE! Novak samleo Nišikorija i prošao u polufinale!

Podeli vest

Novak Đoković je u polufinalu Vimbldona pošto je pobedio Keija Nišikorija u četiri seta - 6:3, 3:6, 6:2, 6:2, posle dva sata i 38 minuta igre

U borbi za finale Novak Đoković će igrati sa Rafaelom Nadalom ili Huanom Martinom del Potrom.

Ovo je Novaku prvo polufinale Vimbldona od 2015, kada je i osvojio poslednju titulu u Londonu, odnosno prvo polufinale grend slema od Ju Es opena pre dve sezone. 

Nakon što je rutinski dobio prvi set Đoković je u drugom izgubio fokus nakon što je ušao u raspravu sa sudijom koji ga je opomenuo zbog bacanja reketa. Japanac je to iskoristio, napravio brejk za vođstvo od 3:1 i bez problema priveo set kraju pa izjednačio rezultat na 1:1.

Međutim, odmah je Đoković uzvratio u trećem setu. Prvo je u petom gemu spasao tri brejk lopte pa onda vezao dva brejka i lagano dobio set za preokret i vođstvo od 2:1 u meču.

 Četvrti set bio je rutina za srpskog asa, iako je na startu izgubio servis gem. Ali, bilo je to kratkog dana. Nišikori nije uspeo da se vrati u meč, srljao je iz greške u grešku, Đoković to kažnjavao i trijumfovao posle dva sata i 38 minuta igre sa 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

TOK MEČA

Četvrti set:

KRAJ! BREJK, SET I MEČ! Đoković je pobedio Nišikorija sa 6:3, 3:6, 6:2, 6:2 i igraće u polufinalu Vimbldona.

Novak je uzeo malo više vremena prilikom servisa, a sudija Ramos naravno nije propustio priliku da ga opomene. Ali, nije to poremetilo Noleta dobija gem i vodi 5:2.

Osvojio je Nišikori servis gem i uspeo bar malo da produži ovaj set i meč. 

Juri Đoković ka trijumfu, ne popušta, igra kao da je meč tek počeo. Potvrdio je brejk i vodi sa ubedljivih  4:1. Dva gema ga dele od polufinala.

Srlja Kei iz greške u grešu, poslao je lopticu u aut i častio Novaka novim brejk loptama. Prvu je poslao u aut, ali drugu koristi Srbin i već sada ima lepu prednost - 3:1. 

Sjajan gem za našeg asa, odigrao je bez greške. Bez izgubljenog poena Đoković je potvrdio brejk, sada vodi 2:1.

Sada je Kei bacio reket, a sudija ga nije opomenuo kao Novaka u drugom setu, pa je srpski as poručio arbitru da ima dvostruke aršine.

Gubitak gema probudio je Đoković, koji je već u drugom gemu poveo 40:15 na servis Nišikorija. Već prvu šansu pretvorio je u BREJK i izjednačio rezultat na 1:1.

Loš početak seta za Novaka. Kei je poveo 40:15 na servis našeg igrača, stekao dve brejk lopte. As udarcem je Đoković spasao prvu, ali nije uspeo i drugu, pa je Nišikori napravio BREJK i poveo 1:0.

reuters‚

Treći set:

Japanc je potpuno pao nakon što mu je Novak uzeo servis gem. Opet je Srbin napravio BREJK i na servis rivala iskoristio set loptu i ponovo poveo u meču -2:1.

Juri Nole prema trećem setu. Bez izgubljenog poena je potvrdio brejk i sada vodi 5:2.

Sjajno! Đoković je napravio BREJK i poveo u trećem setu sa 4:2. Poveo je na servis Japanca 40:30 i već prvu šansu iskoristio da mu oduzme servis gem. 

Izvukao se sa ivice ambisa Novak! Imao je Nišikori tri vezane brejk lopte, ali se Đoković "sabrao" i uzeo gem - 3:2.

Imao je Novak priliku da napravi brejk, ali je nije iskoristio - 2:2.

Bio je siguran i Nišikori na svoj servis, prepustivši samo jedan poen Novaku, a onda je naš as ponovo uzeo gem ostavivšu Japanca na "nuli" - 2:1.

Dobro je Novak ušao u treći set, pošto je uzeo uvodni gem bez izgubljenog poena - 1:0.

Reuters

Drugi set:

Siguran je bio Nišikori, nije podlegao pritisku i izjednačio je u setovima na 1:1.

Bilo je 0:30 na servis srpskog tenisera, ali je Đoković vezao četiri poena i smanjio na 3:5. Sada mora da napadne servis rivala.

Došao je Đoković do 40:40, ali ipak nije uspeo da stigne i do prilike za brejk. Nišikorija jedan gem deli od osvajanja seta - 2:5.

Bez izgubljenog poena je Đoković uzeo gem i prekinuo niz Nišikorija. Sada mora da napadne servis protivnika ako želi da ostane u drugomsetu - 2:4.

Potvrdio je brejk Japanac! Nišikori igra kao u transu, razleteo se po terenu sve stiže i pogađa - 1:4.

Uticalo je to na Novaka, koji je potom pretrpeo i brejk. Nervoza u igri našeg tenisera i nekoliko grešaka - 1:3.

Štete! Imao je Đoković tri vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Nišikori se izvukao iz veoma teške situacije - 1:2.

Sa druge strane, Novak veoma siguran, bez izgubljenog poena do 1:1.

Više od 10 minuta je trajao uvodni gem, imao je Đoković jednu brejk loptu, ali je nije iskoristio, pa je Japanac prvi put u meču poveo - 0:1.

Reuters

Prvi set:

GEM I SET! Došao je Nišikori do 40:40, ali više od toga nije mogao i Novak je dobio prvi set - 6:3.

BREJK! Ponovo je Đoković oduzeo servis Nišikoriju  i sada će imati priliku da na svoj servis dođe do prvog seta.

Izjednačio je Nišikori na 3:3, a onda je Novak prekinuo niz protivnika i odlično odigrao na svoj servis - 4:3.

Brzo je naš as izgubio stečenu prednost. Pravio je greške Đoković, Nišikori je to iskoristio, a odigrao je i jedan atraktivan poen u kojem je izveo "hot-dog" udarac - 3:2.

BREJK! Bez izgubljenog poena je Novak uzeo servis gem, a onda je i napravio brejk za 3:1.

Novak je servisom otvorio duel, osvojio je uvodna tri poena, zapretio je Nišikori sa dva, ali onda as Đokovića. Uzvratio je Japanac, koji je takođe bez mnogo problema uzeo svoj servis gem - 1:1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija