• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.07.2018

18:52

FINALEEEEEE!!! Novak Đoković u EPSKOM meču slomio Rafaela Nadala i igraće za TROFEJ!

Tenis

FINALEEEEEE!!! Novak Đoković u EPSKOM meču slomio Rafaela Nadala i igraće za TROFEJ!

Podeli vest

Ide Novak Đoković u finale Vimbldona! U epskom meču koji se igrao dva dana, više od pet sati, srpski as je slomio Rafaela Nadala i sa 3:2 u setovima se plasirao u meč za trofej - 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8

Novak Đoković će u nedelju igrati protiv Kevina Andersona za svoj četvrti trofej na Vimbldonu, a 13. ukupno grend slem pehar u karijeri.

Spektakularan meč odigrali su Đoković i Nadal! Srpski teniser je posle prvog dana vodio 2:1 u setovima, kada je borba morala da bude prekinuta, jer je došla ponoć po britanskom vremenu, a tada, po zakonu, ne može da se igra.

Narednog dana Nadal je bolje otvorio meč. Došao je ekspresno do 3:0, Đoković se vratio do 3:3, ali Španac je nekako bolje diktirao tempo i kontrolisao poene i na kraju je uspeo da sa 6:3 uvede meč u peti set. 

A, peti set je bio neverovatan! Bilo je brejk šansi na obe strani, ali nijednog brejka sve do 9:8!

Novak je maestralno servirao, dok je uzvraćao istom merom i Nadal... Publika je bila u transu, teniseri davali "dvesta odsto" svojih mogućnosti...

I poslednji gem je bio kao po željama srpskog asa. Rafa nije uspeo ni da zakuva situaciju, Novak je napravio ključni brejk i pobedio sa 10:8.

Srpski as je ujedno poveo i sa 27:25 u međusobnim duelim sa Rafaelom Nadalom.

Reuters

TOK MEČA:

Peti set:

BREJK! GEM, SET I MEČ! Novak Đoković ide u finale Vimbldona!

Ispuštena meč lopta nije pokolebala Novaka! Dosta lako osvojen servis gem i vođstvo 9:8.

ZA INFARKT! Duže od 10 minuta je trajao gem, tri brejk šanse je imao Nadal, četiri gem lopte Novak i najzad taj poen kojim je poveo 8:7! MEČ lopta je otišla u nepovrat! Šta je odigrao Nadal u tom poenu je za nevericu - 8:8.

Svojim 22. asom, što mu je rekord u jednom meču, Đoković dobija gem i vodi 7:6. NEVEROVATNO! Imao je Novak 15:30 i nije uspeo posle toga da vrati nijedan servis - 7:7.

Novi gem za Novaka, vodi 6:5. Drama dostiže vrhunac... Ne popušta Nadal ni za jotu. Imao je Đoković zicer u prvom poenu, koji je poslao u mrežu, a posle toga je Španac rutinski odradio gem - 6:6.

AUH! Imao je Nadal 15:40! Nikad nije bilo opasnije u petom setu! Ali, Novak je našao servis, a onda dobio i dve razmene i poveo sa 5:4! JAOJ! Imao je Đoković 0:30 i sve ostale poene je uzeo Nadal! Španac je servirao fantastično, nije pružio Novaku ni šansu da dođe do brejk lopte - 5:5.

Reuters


Drži se Đoković! Još jedam gem koji srpski teniser lako stavlja u svoj džep - 4:3. NE, NE i NE! Imao je Novak brejk loptu i nije uspeo da je iskoristi... Nadal igra neverovatno i kad je pod najvećim pritiskom i odbranio se - 4:4.

Novi brz gem za Novaka, posle 0:15 četiri odlična, kratka poena, za vođstvo 3:2. Ekspresno do izjednačenja dolazi Nadal, gotovo da se nije ni igralo - 3:3.

Drži Novak svoj servis, dva sjajna servisa, dve odlične razmene, Đoković vodi 2:1. Još lakše Nadal uzvraća, sa nulom - 2:2.

Dobar početak, servis gem bez izgubljenog poena za Novaka - 1:0. Uzvraća Nadal, ali je moglo da se dobro zakuva, pošto je Đoković držao 30:30, imao dobru poziciju u narednom poenu, ali je paralela otišla u aut - 1:1.

Reuters

Četvrti set:

SET! Neverovatno šta je u ovom gemu uradio Novak! Imao je 0:40 i izgubio je gem i set! Nadal sa 6:3 uvodi meč u peti set.

Došao je Novak do 40:30 na Rafin servis, ali je poslednju loptu izbacio u aut, pa je Nadal prekinuo Đokovićevu seriju i poveo sa 4:3. BREJK! Čim stane servis, Nadal koristi svoje šanse! Rafa je oduzeo servis srpskom teniseru i serviraće za izjednačenje u setovima - 5:3.

BREJK! Uzvraća Đoković! Sjajan gem za srpskog tenisera, čvrst stisak pesnice na kraju i nadamo se početak bolje igre - 2:3. Vraćamo se na početak! Siguran Novakov servis gem i rezultat je 3:3.

Razbija Nadal Đokovića, nažalost! Bez izgubljenog poena, za tili čas, Rafa je potvrdio brejk i vodi sa 3:0! Evo ga i prvi gem za Novaka, bez izgubljenog poena, slušao ga je servis - 3:1.

ŠTETA! Prvi gem je trajao duže od 15 minuta! Imao je Novak dve brejk lopte, imao je inicijativu u velikom broj poena, ali je Nadal uspevao da se izvuče i da na kraju odbrani svoj servis i povede 1:0! BREJK! Potpuno loš govor tela Đokovića, dok je Rafa izašao kao ranjeni lav na teren i potpuno dominira u razmenama - 2:0!

- Po statistici koju je objavio ESPN, Đoković je tri puta u karijeri vodio 2:1 protiv Nadala u setovima i sva tri puta je dobio meč! Pa, neka se ta tradicija nastavi!

- Prema pravilima Vimbldona, meč mora da se nastavi u istim okolnostima u kojima je i završen, osim ukoliko se obojica tenisera drugačije ne slože. Meč se u petak igrao pod krovom i organizator je obavestio javnost da dogovora o uklanjanju krova nema, te da će se igrati, dakle, pod krovom!

AP/Photo

Treći set:

Izborio se i Nadal za taj-brejk - 6:6.

Nije bilo svejedno Novaku, 0:30 je imao Nadal, ali Đoković ponovo "pronalazi" sjajne servise i obezbeđuje taj-brejk - 6:5.

Uzeo je Nadal prvi poen u devetom gemu, ali je Đoković potom preuzeo kontrolu i uzeo gem - 5:4. Nadal servirao za ostanak u setu i to je uradio uspešno - 5:5.

Ništa novo, španski teniser ponovo siguran u svom servis gemu - 4:4.

Bilo je sada malo napeto i na Novakov servis, došao je nadal do 30:30, ali naš as uzima dva poena i završava posao - 4:3.

Izvukao se Nadal, bilo je 0:30, ali je Rafa sjajno odigrao četiri naredna poena i nastavio trku - 3:3.

Reuters

Nastavlja Novak da dominira u gemovima na svoj servis, nije prepustio rivalu niti jedan poen - 3:2.

Naš teniser nastavlja sa odličnim servisima u trećem setu i najviše zahvaljujući tom udarcu vodi - 2:1. Uzvraća Nadal gemom bez izgubljenog poena - 2:2.

Dobro je Novak otvorio treći set, pre svega je odlično servirao i poveo 1:0. Uzvratio je Nadal gemom bez izgubljenog poena - 1:1.

Ovo znači da će meč gotovo sigurno biti završen u subotu. Meč je do sada trajao sat i 50 minuta, preostalo je još sat i 10 minuta za igru, pa je teško verovati da će još najanje dva seta biti završena za to vreme.

Drugi set:

Previše prilika je propustio Novak u drugom setu. Opet je imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio i Nadal je došao do izjendačenja - 3:6.

Ostao je Novak u ovom setu , za sada. Na redu je teži posao, da napravi brejk, ako ne želi da izgubi set - 3:5.

Sada je Nadal potvrdio brejk bez problema. Novak nije imao šta da traži u ovom gemu - 2:5.

Brejk! Opet je Nadal oduzeo servis Đokoviću. "Lomio" je Španac našeg tenisera, imao nekoliko prilika za brejk i na kraju uspeo da oduzme servis - 2:4.

Ribrejk! Odmah je Novak uzvratio istom merom i oduzeo servis Špancu. Ali više od samog brejka znači i način na koji je do njega došao - razbio je Rafu i dotukao jednim lobom - 2:3.

Reuters

Brejk! Stigla je kazna Đokovića za propuštene brejk prilike. Prvi put u meču je Nadal došao do brejk lopte i odmah je iskoristio - 1:3.

Šteta! Dve prilike za brejk je imao naš as, ali ih nije iskoristio. Ljut je Đoković na sebe zbog propuštenih šansi - 1:2.

Bilo je malo problema, stigao je Rafa do 40:40, ali Novak i dalje ne da protivniku ni priliku za brejk - 1:1.

Mogao je Novak da nokautira protivnika, ali nije iskoristio brejk loptu. Nadal je uzeo uvodni gem - 0:1.

Novak na ovom meču ima podršku i trenera Fulama Slaviše Jokanovića.

Prvi set:

GEM I SET! Novak je rutinski odservirao za prvi set - 6:4.

Smanjio je zaostatak Nadal, uzeo je gem bez izgubljnog poena, a Novak će sada imati priliku da na svoj servis dođe do seta - 5:4.

Potvrdio je brejk naš as! Odlična igra Đoković u dosadašnjem toku meča - 5:3.

BREJK! Novak je imao tri vezane brejk lopte i iskoristio je drugu! Đoković odlično čita servis protivnika - 4:3.

Prvi put je Novak imao problema na svoj servis. Bilo je 15:30, onda i 40:40, ali na kraju Đoković uzima gem - 3:3.

Šteta! Imao je Novak dve prilike za brejk, ali ih nije iskoristio, a i Rafa je imao malo sreće, odnosno pomoć mreže u ovom gemu - 2:3.

Opet naš as dolazi do 40:40, ali Rafa ne dozvoljava protivniku priliku za brejk - 1:2. Potom Đoković opet bez poteškoća uzima gem za 2:2.

Odmah je Novak zapretio, bilo je 40:40, ali Nadal je ipak uzeo uvodni gem. Uzvratio je Đoković, koji je lagano osvojio svoj prvi servis gem - 1:1.

Zanimljivo - Nadal je izabrao da prvi servira, iako kada god dobije priliku da bira, uvek želi da prvi prima servis.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djole

pre 5 godina

I dalje tako misliš?Realno obojica igraju fantastično,nijanse će odlučiti ali izjaviti da Novak nema šanse je vrlo hrabro.Nadam se da će ga Nole sutra dokusuriti!!!

Lala iz Banata

pre 5 godina

Када нема Ђоковића на терену...Навијам за Рафу...!! Зато је РАФА и побеђивао...!! Шпанија је Србији... - природан савезник...!! 3000 Срба је тамо оставило кости бранећи шпанску Републику од фашизма....1936. То су били људи и хероји....Гинути за идеју бранећи Мадрид...!! Зато...нек победи бољи...!! Напред Ноле...!! Живео велики РАФА...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija