• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

13.07.2018

10:49

SRUŠIĆU I NADALA! Đoković puca od samopouzdanja pred epski duel u Londonu!

Tenis

SRUŠIĆU I NADALA! Đoković puca od samopouzdanja pred epski duel u Londonu!

Podeli vest

Srušiću i Rafaela Nadala, kaže naš najbolji teniser Novak Đoković! Srpski as i španski teniser sastaće se danas (ne pre 16.00, Sport klub 1) u polufinalu ovog turnira

Novaku će ovo biti prvo polufinale na nekom grend slem turniru od 2016, kada je igrao u finalu Ju-es opena. On je istakao da je njegov cilj borba za trofej na Vimbldonu.

- Pitali su me da li se osećam drugačije pošto sam se plasirao u polufinale, ali ja ne razmišljam o tome na takav način. Moji ciljevi su uvek najveći. Motivisan sam da idem do kraja, a videću da li ću u tome i uspeti - poručio je Đoković.

Pun samopouzdanja

REKORDI U DUELIMA NOVAKA I NADALA
* Jedini igrači u istoriji open ere koji su se susreli na sva četiri grend slem finala
* Najduže grend slem finale u istoriji open ere, finale Australijan opena 2012.
* Rekord od 7 mečeva koji su odigrali jedan protiv drugog na Rolan Garosu
* Rekord od 12 finala koji su odigrali jedan protiv drugog na ATP mastersu 1.000
* Rekord od 27 mečeva koji su odigrali jedan protiv drugog na ATP mastersu 1.000
* Najduži ATP meč u tri seta na ATP mastersu 1.000, Madrid masters 2009.

Srpskom i španskom teniseru ovo će biti 52. susret u karijeri, a Đoković ima jednu pobedu više (26:25). Naš teniser veruje da može da sačuva pozitivan skor protiv Rafe.

- Nisam igrao dugo s Nadalom na travi. On je u vrhunskoj formi, ponovo je bio dominantan na šljaci. Zasluženo je broj jedan na svetu i pun je samopouzdanja - izjavio je Đoković i dodao:

- S druge strane, i ja sam veoma zadovoljan partijama koje sam pružio na ovom turniru. Moje igre me ohrabruju, kao i činjenica da Rafael nije imao mnogo uspeha na Vimbldonu u poslednje tri-četiri godine. Naši dueli su uvek bili neizvesni, intenzivni i napeti. Ni ovoga puta ne očekujem ništa manje od toga. Verujem da će publika uživati u spektaklu.

Iako je Nadal ubedljivo slavio u poslednja dva duela u Madridu i Rimu, Španac ističe da je Đoković sad u mnogo boljoj formi nego na prošlim turnirima.

- Uvek je veliki izazov suočiti se sa Novakom. On je jedan od najkompletnijih igrača u istoriji našeg sporta. Biće to veliki test za mene, znate i sami, njega ne možete pobediti ako ne igrate veoma dobro - kazao Nadal.

Nema lakih rivala

Španski teniser veruje da će današnji duel biti veoma neizvestan.

- Moj cilj je da pokušam da odigram što bolje. Znam da u vimbldonskom polufinalu svakako ne bih imao lakog protivnika ispred sebe. Morate to prihvatiti ako želite da osvajate velike turnire. Naravno da ćete imati okršaje sa najboljim igračima, morate biti spremni za to. Gledao sam Novakove mečeve i on igra sjajno - zaključio je Nadal.

Stefan spremao Novaka za polufinale

Srpskog tenisera Novaka Đokovića za polufinalni meč sa Rafaelom Nadalom na Vimbldonu je pripremao sin Stefan. Novak je pauzu na treningu iskoristio i da se poigra sa sinom. Srpski teniser je Stefanu bacao loptice, a ovaj je pokušao da ih udari i prebaci preko mrežice. Novaku je pomagala i supruga Jelena, koja je jurila loptice po terenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pomagala mu supruga

pre 5 godina

Ajde što mu sin sparingovao, a šta je imala žena tu da se petlja? Ne očekujem da će sve ići kako treba u polufinalu. Pa kom teniseru se jos zena mesa u posao, na terenu?

Djoka Kuvar

pre 5 godina

Ja navijam za Nadal kao Djokovic za vatrene!

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija