• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.07.2018

08:40

 (FOTO) TERMINATOR NOLE POKORIO VIMBLDON! Đoković prigrabio četvrti vimbldonski i 13. grend slem pehar!

Tenis

(FOTO) TERMINATOR NOLE POKORIO VIMBLDON! Đoković prigrabio četvrti vimbldonski i 13. grend slem pehar!

Podeli vest

Novak Đoković je šampion Vimbldona - nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu! Srpski as rasturio je  Kevina Andersona u finalu rezultatom 6:2, 6:2, 7:6

Trava nije promenila ukus!

Spavaš li mirno svete - vratio se srpski Terminator, vratila se zver gladna trofeja! Novak je u Londonu pokazao da je opet onaj stari, "gladni" Novak, da je opet mentalna stena, mašina koju niko ne može da zaustavi. Lepši povratak navijačima nije mogao da priredi, na londonskog travi, terenima "Ol Ingland kluba".  Osvojio je 13. grend slem titulu, četvrtu na Vimbldonu, a prvu posle dve godine i Rolan Garosa 2016. godine.

Prošao je Đokovoći paklenih 15 meseci, borio se sa povredom lakta, potom operacijom, pa povratak na stari nivo nije tekao po planu, ali na kraju se sve isplatilo. Ponovo je gde mu je mesto, među najboljima na svetu, jer će od ponedeljak biti u TOP 10 igrača sveta.

Reuters


Nakon što je u polufinalu posle dva dana igre izbacio prvog igrača sveta Rafaela Nadala i igrao vanserijski tenis, Novak Đoković je u finalu imao rutinski posao.

Kevin Anderson nije uspeo i pored dana više odmora od Đokovića, da se oporavi i spremi za okršaj za trofej. Novak je rutinski dobio prva dva seta. U trećem setu se Kevin probudio, malo ga je i Novak sam vratio u život, imao je Anderson šest set lopti, sve je to nas as poništio i u taj-brejku potvrdio pobedu. 

Reuters


Reuters

TOK MEČA

Treći set:

KRAJ! SET I MEČ! Đoković dobija taj-brejk i bez izgubljenog seta Novak osvaja četvrti trofej na Vimbldonu!

Ne igra Đoković u trećem setu kao tokom prva dva, to na sreću Anderson ne uspeva da iskoristi. Opet je imao tri brejk i set lopte, sve je Nole spasao i gledaćemo taj-brejk.

Anderson do novog gema opet dolazi odličnim servisima, a sada Đoković servira za novo izjednačenje pošto njegov rival vodi  6:5.

Novak je duplom greškom častio Kevina, koji je poveo 40:30 na servis srpskog asa. Ne koristi Jožnoafrikanac brejk i set loptu, potom je usledio novi poklon Srbina, koji se još jednom "vadi" iz problema a nda osvaja gem za egal - 5:5. 

Đoković ni ovog puta ne uspeva da dođe do brejka, Anderson opet vodi, moraće Novak baš da zapne u finiš seta, ako želi da završi ovo finale bez izgubljenog seta.

Probudio se Kevin i došao do nove brejk lopte. Ali, izvukao se Đoković iz problema i opet poravnao rezultat na 4:4. Moraće Nole da se trgne, jer Kevin se neće predati bez žestoke borbe.

Reuters

Bolje Anderson servira i odražava prednost u ovom delu igre, sada je samo poen dozvolio Đokoviću da uzme na njegov servis gem i vodi 4:3. I dalje čekamo brejk.

Jedan i drugi su sigurni na servisima u trećem setu, Andrson poslednjim atomima snage pokušava da zakomplikuje finale, ali je trenutno 3:3.

Nije dugo trajala prednost Jožnoafrikanca, Đoković opet uzima svoj servis a da se nije ni pošteno potrudio - 2:2.

Anderson je bio siguran i na svom sledećem servis gemu i prvi put vodi u meču - 2:1. Ali, još čekamo brejk.

Kevin je osvojio prvi gem u setu, a onda Đoković odgovorio gemom bez izgubljenog poena - 1:1.

Reuters

Drugi set:

Imao je Kevin  brejk loptu, mogao malo da uvede set u neizvesnu završnicu, ali mu nije dozvolio Đoković, koji posle sat i 12 minuta ima dva seta prednosti. 

Pokušao je Kevin da pripreti, dao sve od sebe da vrati brejk, ali nije dozvolio Đoković, koji posle malo dužeg gema vodi 5:1 u setu.

Ne može Anderson adekvatno da odgovori raspoloženom Đokoviću, koji lagano pravi drugi BREJK u setu, vodi 4:1 i juri ka 2:0.

Sa samo jednim izgubljenim poenom srpski as dolazi do trećeg gema u setu. Nastavlja Nole da dominira - 3:1. 

Morao je Anderson da se pomuči za prvi poen u drugom setu, ali nije dozvolio Novaku brejk loptu pa je smanjio na 2:1.

Đoković dominira na Centralnom terenu, potvrdio je brejk bez muke - 2:0.

BREJK! Nastavio je Novak u istom ritmu i u drugom setu, melje rivala! Anderson srlja iz greške u grešku - 1:0.

Po završetku prvog seta, Anderson je tražio pomoć lekara. Južnoafrikanac ima proglem sa desnim laktom i nadlakticom.

Reuters

Prvi set:

GEM I SET! Novak je rutinski odservirao za vođstvo u setovima - 6:2.

Produžio je Anderson set i prvi put u dosadašnjem toku meča uzeo gem bez mnogo problema - 5:2.

BREJK! Ponovo je Novak pritisnuo servis protivnika, koji je ređao greške i to se isplatilo našem asu - 4:1. Ona i ubedljiv servis gem za 5:1.

Sada je Anderson bio mnogo sigurniji na svoj servis i uzeo je prvi gem u finalu - 2:1. Potom Novak ponovo odličan na svoj servis za 3:1.

Potvrdio je naš as brejk bez mnogo problema, prepustivši rivalu samo jedan poen - 2:0.

BREJK! Novak je odmah oduzeo servis protivniku, a koliko je Anderson nervozan pokazuje to što je imao duplu servis grešku na brejk loptu - 1:0.

Kevin Anderson je izabrao da prvi servira.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 5 godina

Ako osvojis titulu bice ludilo, ako pak ne osvojis ja te i dalje obozavam jer si pokazao da se vracas. A naravno i zbog svih radosti koje si nam doneo do sada. Napred Noleeeee

Sasa

pre 5 godina

Bravo majstore Pobeda za povratak ba mesto koje zasluzujes a to je daopet budes broj 1

Lala iz Banata

pre 5 godina

Bravo za Jelenu...Bravo za Stefana...Pomogli su tati... - da se " vrati"....!!

Milos

pre 5 godina

Bravo Nole!!! Svaka cast, pokazao si svima kako se MAESTRALNO vracas na mesto koje ti pripada!! Naravno broj 1 te ceka ponovo!!!

Djoka Kuvar

pre 5 godina

Hvala Pepe i ostalim sektashima koji ga podrzavaju.

Slave

pre 5 godina

Cekamo komentar Bogdana Obradovica. Dok on ne iznese misljenje, nije gotovo.

Aleksandar

pre 5 godina

Bravo majstore,ponovo ti hvala što si mojoj porodici pružio mnogo lepih trenutaka

Milojko

pre 5 godina

Koje licemjerje,prvo ga razapinjete pa slavite. Dno dna. Đoković je sportska veličina a kao čovjek još veća. Kad bi se svi ugledali na Đokovića naša bi zemlja puno bolja bila.

slobo

pre 5 godina

Bravo Majstore! Sve radis pravilno! Majstorski si pobedio Nadala i sasvim pravilno podrzao hrvatsku reprezentaciju u fudbalu. Ima nas mnogo koji tako razmisljamo i gledamo u buducnost a ne u proslost.

Bubuleja

pre 5 godina

Đuka ne tuguj, igraće Nole finale i sledeće godine.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija