• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.R.

17.07.2018

09:48

SAD SAM SVIMA ZAPUŠIO USTA! Novaka terali u penziju, on im odgovorio titulom na Vimbldonu!

Tenis

SAD SAM SVIMA ZAPUŠIO USTA! Novaka terali u penziju, on im odgovorio titulom na Vimbldonu!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poručuje da je titulom na Vimbldonu zapušio usta svima koji su ga prethodnih meseci terali u penziju

Srpski as je od ponedeljka 10. svetski teniser, pošto je trijumfom u Londonu protiv Kevina Andersona u finalu (3:0) prekinuo dvogodišnji post na grend slemovima i napredovao 11 pozicija na ATP listi.

Napada Ju-Es open

Dok je kuburio sa formom, mnogi su Novaka otpisivali i predlagali mu da batali tenis kako bi ga pamtili kao šampiona. On kaže da je baš zbog takvih komentara titula na Otvorenom prvenstvu Engleske još slađa.

- Iskreno, jeste. Zaista je bilo priča koje nisu na mestu. Opet, znam da među ljudima koji su sve to govorili ima i onih koji me podržavaju i žele mi sve najbolje, ali možda nisu mogli da prihvate realnost da nisam na visokom nivou. Tada se traže razlozi u nekom i nečemu drugom - prenosi "Sport klub" Novakove reči.

Bio je ovo 13. Đokovićev grend slem, ali on tu ne želi da se zaustavi i vidi sebe kao favorita i na Ju-Es openu u avgustu, gde može da se izjednači na trećem mestu večne liste sa Pitom Samprasom (14).

Reuters

- Nadam se da se neću mnogo zadržati na "trinaestici", nego da ćemo ove godine brojati 14, već na Ju-Es openu. Ukoliko budem nastavio sa ovakvim partijama, imam dosta dobre šanse da doguram daleko. Opet, trudiću se prvo da uživam u ovom dostignuću koje je, u ovoj fazi moje karijere, ogromno. Samo biti nadomak rekorda Pita Samprasa, koji mi je bio idol u detinjstvu, stvarno je nešto neverovatno - kaže Novak.

Najveći Đokovićev motiv za četvrti vimbldonski trofej bio je sin Stefan, koji je dovoljno odrastao da slavi pobedu sa tatom.

- Mnogo manje sam razmišljao o peharu sada nego prethodnih godina, kada sam osvajao trofeje. Verovatno jer sam morao da budem skromniji, iako sam uvek ambiciozan. Stefan mi je bio dodatna motivacija jer sam znao da će biti na ceremoniji ako trijumfujem. Sanjao sam taj trenutak i bilo je nestvarno kad se ostvarilo - ističe Đoković.

Umalo odustao

Srbinov trener Marjan Vajda, koji sigurno ostaje u timu do kraja sezone sa kondicionim trenerom Gebhardom Filom Gričom, priznaje da nije verovao u trofej.

- Ova titula je najveće iznenađenje koje sam doživeo tokom svih ovih godina rada sa Novakom. Malo je falilo da ne bude spreman za Vimbldon, ali dobro da je igrao Kvins. Bio sam sumnjičav za finale, zbog prethodnog meča od pet setova, ali je Novak pronašao put - rekao je Vajda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija