• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

18.07.2018

10:31

NOVAK OTKAČIO IMAZA! Đoković se konačno ratosiljao španskog gurua!

Tenis

NOVAK OTKAČIO IMAZA! Đoković se konačno ratosiljao španskog gurua!

Podeli vest

Novak Đoković je konačno otkačio Pepea Imaza! Španca nije bilo na Noletovim mečevima od aprila i turnira u Barseloni, a Informeru je nezvanično potvrđeno da je naš as okončao saradnju sa ovim guruom

Srpski teniser je otad odigrao pet turnira zaključno sa Vimbldonom, koji je osvojio pre tri dana. Bio je to prvi trofej za Novaka posle 12 i po meseci.

Odlazak Španca praktično se poklopio sa povratkom Marjana Vajde u Đokovićev stručni štab.

Kako je Informer pisao, Vajda je postavio niz uslova pre obnavljanja saradnje sa Noletom, od kojih je jedan bio da se odrekne duhovnih savetnika poput Imaza.

Nerazumljiv
Novak i Imaz su bili smešna kombinacija. Niko ne razume šta taj tip Pepe pričaNikola Pilić, teniski trener

Marko u Marbelji

Slovak nikada javno nije rekao ružnu reč protiv Španca, ali uticaj gurua na Novaka je s godinama bio sve veći, što je, prema mišljenju mnogih, uticalo na njegovu igru. Đoković i Imaz su ostali prijatelji, ali je saradnji izgleda definitivno došao kraj.

- Mislim da više ne sarađuju. Novakov brat Marko je u Marbelji, a tamo se preselila i Jelenina sestra Marija, pa Đokovići odu povremeno. Novak iskoristi priliku i da trenira na Imazovoj akademiji, ali mislim da više ne sarađuju - ponovio je izvor blizak teniseru za Informer i dodao:

- Ipak, Novak se ne odriče prijatelja, bez obzira na natpise u tabloidima. Nije takav čovek da prestane sa druženjem sa nekim o kome pišu loše.

Jedan od prvih Đokovićevih trenera Nikola Pilić ponovio je da je saradnja sa Imazom od početka bila promašaj.

- Smešna kombinacija, odavno sam to rekao. Pa ja sam taj koji ga je učio kako da se postavi i onda dođe do toga da radi sa tipom koji izgovara rečenice koje niko ne razume - laknulo je Piliću.

Vrhunski teniski stručnjak kaže da je Đokovićev trijumf na Vimbldonu produkt sjajnog podizanja forme koji je počeo još na Rolan Garosu.

Peneta: Porodica je njegov motiv

Osvajačica Ju-Es opena 2015. Flavija Peneta tvrdi da je ključ Đokovićevog povratka njegova porodica.
- Porodica ga uvek prati i u kući u kojoj odsedaju stalno se igra sa decom. Znam jer sam bliska sa njegovim agentom. Kada ne verujete toliko u sebe, ako nađete sigurnost mimo sporta, to može da vam pomogne na terenu. Vratio mu se žar u očima i to je bilo presudno - izjavila je Peneta.

- Rekao sam vam da treba da igra turnir pred grend slem na travi. Još u Kvinsu se videlo da kontroliše igru. Sad je deseti na svetu i može samo napred. Očekujem da osvoji Završni masters i vrati se u top 5. Ne znam šta će biti na Ju-Es openu. Beton je podloga koja mu odgovara i svakako će u Njujork doći kao jedan od favorita - istakao je Pilić.

Favorit u Njujorku

Posle promena u stručnom štabu, i kladionice veruju više u Đokovića. Srpski as je i ranije bio prvi favorit za trofej na Ju-es openu, ali sada je kvota na njega pala na 3,75.

- Novak može da osvoji sledećih šest grend slemova. Samo su mečevi ono što mu je bilo potrebno. Ako se ne povredi, za mene je već favorit na Ju-Es openu. Još par neizvesnih duela da dobije, kao što je na Vimbldonu, i ponovo će biti nepobediv - uveren je osvajač Vimbldona 1996. Ričard Krajiček.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
prota

pre 5 godina

marko ima problem u glavi, on je i uvukao novaka u tu sektu!!!

Mikan

pre 5 godina

Kakav guru i bakraci.disciplina.red i rad su osnov za uspeh.za dusevno smirenje imamo nase pravoslavne crkve tako da sve ostalo je glupost.nadam se da ce novak to ubuduce praktikovati

Bogggdan

pre 5 godina

Konacno, prica podseca na deo u Gospodaru prstenova, kada Gandolf oslobadja onog kralja od zlog carobnjaka.

Mile

pre 5 godina

Pepe na drustvenim mrezama " Rafo ucinio sam koliko sam mogao"

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija