• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.07.2018

10:25

BRAVOOOOO OLGA KRALJICE! Danilovićeva posle drame osvojila prvu WTA titulu!

Tenis

BRAVOOOOO OLGA KRALJICE! Danilovićeva posle drame osvojila prvu WTA titulu!

Podeli vest

Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je titulu na turniru u Moskvi pošto je u finalu pobedila Anastasiju Potapovu sa 2:1 (7:5, 6:4, 6:4)

Neverovatan duel odigrale su dve 17-godišnjakinje, kojima je ovo prvo WTA finale u karijeri, a na kraju je više sreće, ali i nerava imala naša igračica!

Ceo meč obeležili su veliki preokreti. U prvom setu je Potapova vodila 4:1, ali je Olga preokrenula i dobila ovaj deo igre sa 7:5.

U drugom je Danilovićeva imala meč loptu pri vođstvu od 5:4, ali je napravila duplu servis grešku, potom se otiplo u taj-brejk, koji je Ruskinja dobila sa 7:1.

A onda, potpuna ludnica u trećem setu. Pljuštali su brejkovi, Potapova je pri vođstvu 4:3 imala 40:0, ali se Olga vratila i oduzela servis protivnici!

Potom je uzela svoj servis gem, a onda iskoristila treću meč loptu u ovom gemu, a četvrtu ukupno u meču.

Sa suzama u očima je završila duel i prišla da se pozdravi sa Anastasijom Potapovom.


TOK MEČA

Treći set:

GEM, SET I MEČ! Olga Danilović je osvojila prvu WTA titulu u karijeri - 6:4.

Olga je na gem od osvajanja meča! Preokret je napravila naša teniserka i sada vodi 5:4. A pre nekoliko minuta je malo falilo da bude 3:5.

Kakav meč! Imala je Potapova 40:0, ali se Danilovićeva nije predavala i uspela je da preokrene i napravi brejk - 4:4.

Velika šteta! Opet je Danilovićeva pretrpela brejk! Činilo se da je Olga "našla" igru, ali je Potapova zadala novi udarac - 3:4.

Ribrejk! Urodili su plodom saveti trenera Dejana vraneša, koji je u pauzi između gemova sišao na teren. danilovićeva bez izgubljenog poena pravi brejk - 3:3.

Ono što je Olga propustila, Potapova nije. Ruskinja je imala tri vezane brejk lopte i odmah prvu realizovala - 2:3.

Pet brejk lopti nije iskoristila Olga! Imala je tri vezane brejk prilike, potom još dve, ali nije uspela da drugi put u setu oduzme servis protivnici - 2:2.

Šteta! Sve dobro što je uradila u prethodnom gemu, sada je "prosula". Mnogo grešaka naše igračice i Potapova je ekspresno vratila brejk - 2:1.

BREJK! Oduzela je Olga servis protivnici! Dve brejk lopte i prvu je iskoristila za 2:0.

Veoma važan gem i osvaja ga Olga za vođstvo na startu odlučujućeg seta - 1:0.

Drugi set:

Uzela je Danilovićeva prvi poen u taj-brejku i onda je nestala s terena! Potapova je dobila 7:1 i izjednačila u setovima.

"Sabrala" se Danilovićeva i uspela da prekine seriju protivnice, i izbori se za taj-brejk - 6:6.

Na krilima brejka, Potapova ubedljiva u sovm servis gemu i obezbedila taj-brejk. Sada će Olga servirati za ostanak u setu - 5:6.

Šteta! Imala je meč loptu Olga, ali je strah učinio svoje. Podlegla je Danilovićeva pritisku što je Ruskinja iskoristila i napravila brejk - 5:5.

BREJK! Imala je Olga danilović tri brejk lopte i iskoristila treću. Sada će servirati za titulu - 5:4.

Kako Ruskinja zada udarac, tako Danilovićeva odgovori - 4:4.

Ali, razigrala se i Potapova, koja ne dozvoljava protivnici da joj ugrozi servis u drugom setu - 3:4.

To je dalo rezultata, jer je Olga bez mnogo problema došla do gema - 3:3.

Lako Ruskinja dolazi do gema i ponovo vodi - 2:3. Olga Danilović je ponovo pozvala trenera Dejana Vraneša na konsultacije.

Sada je zapretila i Potapova, koja je stigla do 40:40. Ipak, Olga nije dozvolila protivnici da dođe do prilike za brejk - 2:2.

Ponovo je Srpskinja pretila protivnici, došla do 40:40, ali onda sa dve iznuđene greške prepustila gem Potapovoj - 1:2.

Olga bez mnogo problema osvaja svoj prvi servis gem i dolazi do izjednačenja - 1:1.

Izdržala je Potapova sve napade naše igračice i osvojila uvodni servis gem drugog seta - 0:1.

Prvi set:

GEM I SET! Olga Danilović je dobila prvi set 7:5. Sada je bila smirena za razliku od prethodnog servis gema u kojem je servirala za set.

BREJK! Kakav odgovor Danilovićeve! Napravila je brejk bez izgubljenog poena - 6:5.

Šteta! Napravila je brejk Potapova. Stegla se ruka srpske teniserke, koja je napravila i dve servis greške u ovom gemu - 5:5.

Siguran servis Danilovićeve koja je izjednačila, a onda BREJK! Razigrala se Olga i preuzela kontrolu na terenu. Od 1:4 do 5:4.

BREJK! Danilovićeva je oduzela servis protivnici. Imala je Potapova 40:15, ali onda serija naše igračice koja igra sve bolje - 3:4.

Dve brejk lopte je spasila Danilovićeva, a onda i smanjila zaostatak, ponajviše zahvaljujući odličnom servisu - 2:4.

U pauzi između dva gema, Olgin trener Dejan Vraneš je sišao na teren kako bi posavetovao svoju igračicu.

Zapretila je Danilovićeva, došla do 30:30, ali za sada i dalje bez prilike da vrati brejk - 1:4.

Konačno! Skinula je "nulu" Olga sa semafora i probila psihološku barijeru - 1:3.

Uzela je naša teniserka prvi poen u narednom gemu i onda je stala. Potapova vezuje četiri poena i potvrđuje brejk - 0:3.

Loš početak Olge, koja je izgubila svoj prvi servis gem. Previše nervozno je Danilovićeva ušla u meč - 0:2.

Potapova je servisom otvorila meč i bila je veoma sigurna, bez izgubljenog poena je uzela gem - 0:1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crnogorac

pre 5 godina

Bravo,ne pada iver daleko od klade!!!!!!!!!!!!!!

Pera Bandera

pre 5 godina

Drago mi je da ste posle Kije, Lune, Miljane Kulić i Željka Kulića konačno malo prostora odvojili za neku devojku poput Olge Danilović. Jedino što sam siguran da će Olga zadržati vašu pažnju danas i sutra, a onda će opet dominirati sise i d*pe Kije Kockar, Miljana i Željko Kulić u oblaku duvanskog dima, Luna u zagrljaju nekog debila, pijani King Gastoz sa još pijanijom Teodorom i njenim besmislenim tetovažama, Teodora Džehverović bez Anđela i Ćazima Osmanija...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija