• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Gligorić

31.07.2018

18:12

OLGA ĆE BITI ŽENSKI NOVAK! Teniski stručnjaci oduševljeni: Pokazala je hrabrost, kondiciju, strpljenje...

Tenis

OLGA ĆE BITI ŽENSKI NOVAK! Teniski stručnjaci oduševljeni: Pokazala je hrabrost, kondiciju, strpljenje...

Podeli vest

Olga Danilović (17) biće ženski Novak Đoković, postaće velika teniska šampionka i vladaće svetom, kažu za Informer domaći stručnjaci

Radmilo Armenulić oduševljen je ogromnim uspehom mlade teniserke, koja je u nedelju osvojila prvi WTA turnir u karijeri!

Olga je do pehara u Moskvi došla pobedom nad vršnjakinjom Anastasijom Potapovom i ušla je u istoriju kao prva teniserka koja je do trofeja došla kao "laki luzer". Takođe, postala je prva devojka rođena u 21. veku koja je trijumfovala na jednom profesionalnom turniru.

Magija
Prva igračica koja je kao "laki luzer" osvojila tako važan turnir! To je čarolija!
Radmilo Armenulić

Hrabrost i strpljenje

Bivši teniser Radmilo Armenulić smatra da je naša zemlja u Olgi dobila buduću veliku šampionku.

- Dobili smo ženskog Novaka! Ne treba joj nametnuti pritisak da postiže uspeh za uspehom. Ko je mogao da pretpostavi da će "laki luzer" osvojiti jedan od najvažnijih WTA turnira. Pokazala je hrabrost, kondiciju, strpljenje, respektabilne udarce. Ovaj uspeh treba zapamtiti, prva igračica koja je kao "laki luzer" osvojila ovako važan turnir. To je čarolija! Pred njom je velika karijera - poručuje Armenulić.

Olga je pobedom nad Potapovom napredovala čak 75 mesta na WTA listi i od danas je 112. na svetu. Mnogi predviđaju da će napraviti veću karijeru nego dve najpoznatije srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković.

Armenulić za početak očekuje da Olga uskoro stigne u top 10.

Vraneš: Olgino vreme tek dolazi

Trener Olge Danilović, bivši selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš, poručio je da će mlada teniserka tek u budućnosti praviti ogromne rezultate na WTA turu.
- Bio je ovo težak meč za obe devojke. Srećom, Olga je uspela da izdrži sve napore i još jednom je pokazala da poseduje potencijal za vrhunske rezultate. Njeno vreme tek dolazi - poručio je Vraneš.

- Samo neka nastavi da igra ovako, ali ne sme da bude opterećena. Ne treba već sada da se proglašava da će biti prva na svetu, sigurno je kandidat da bude među prvih deset u narednih godinu, dve. Očekivali smo da će da postiže rezultate, ali ne i da će prvi rezultat biti pobeda u Moskvi. Pobedila je Juliju Gerges, koja je deseta na svetu - podsetio je Armenulić.

Danilovićeva je do prve titule došla sa 17 godina, kao i Ana Ivanović. Jelena Janković prvi trofej uzela je sa 18 i po godina, a Novak Đoković sa 19 godina, kao i legendarni Rodžer Federer.

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović kaže da Olga Danilović ima odlično prolazno vreme, nalik na velike teniske šampione.

- Uraditi ovako nešto sa 17 godina je presedan u sportu. Put je jako dug do buduće grend slem šampionke. Ako gledamo njeno prolazno vreme, to je fantastičan uspeh. Sledeće što može da uradi jeste da napravi skok na rang-listi kako bi igrala i grend slemove - objašnjava Obradović za naš list.

Bez ičije pomoći

On podseća da Danilovićeva do trofeja nije došla lako.

- Potapova je stigla do finala, ali je dobila vajld kartu za ovaj turnir. Olga je morala da igra od kvalifikacija. Dakle, ona je morala da ide težim putem, ali tim težim putem mi znamo da stignemo do cilja. Tako ni Noletova, Anina, Jelenina, Jankova generacija nikad nije imala pomoć Međunarodne teniske federacije - naglašava Obradović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 5 godina

Bio bih presrecan kad bi Olga postigla bar deseti deo od onoga sto je postigao Novak, medutim, ne treba trcati pred rudu. Sacekajmo jos par godina da vidimo kako ce Olga da se razvija u profesionalnom smislu. Srecno Olga i zelim ti da budes nas zenski Novak..

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija