• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.08.2018

14:47

NOVAK KIDAO ŽIVCE I POBEDIO! Đoković preko "laki luzera" do 2. kola Rodžers kupa!

Tenis

NOVAK KIDAO ŽIVCE I POBEDIO! Đoković preko "laki luzera" do 2. kola Rodžers kupa!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Rodžers kupa pošto je pobedio Mirzu Bađića sa 2:0 (6:3, 7:6)

Igrao se Novak sa živcima navijača. Istina, naš as se spremao za duel sa Hjeunom Čungom, koji je neposredno pred početak meča saopštio da se povlači.

Umesto njega na terenu se našao "laku luzer" Mirza Bašić. Novak je rutinski rešio prvi set, ali je mučenje esledilo u drugom.

Dva puta je Đoković oduzimao servis protivniku, ali je odmah potom i gubio svoj servis, tako da se otišlo u taj-brejk. Tada Novak nije grešio i prošao je u narednu rundu.

Drugi protivnik našeg igraču u pohodu na petu titulu na Rodžers kupu biće Peter Polanski, koji je eliminisao Metjua Ebdena.

TOK MEČA

Drugi set: 

SET I MEČ! Đoković je bio siguran u taj-brejku i prošao je u narednu rundu - 7:6.

Novak nikako da privede ovaj duel kraju! Opet je napravio brejk, ali je potom dozvolio Bašiću da mu jopš jednom oduzme servis - 6:6. Igraće se taj-brejk.

Teniser iz BiH je osvojio drugi vezani gem i sada vodi 2:1. Ipak, Novak je prekinuo mini seriju protivnika i izjednačio na 5:5.

Ipak se vraća Bašić. Novak kao da je mislio da je završio posao, što je Bosanac iskoristio i napravio ribrejk - 4:4.

Brejk! Dočekao je Đoković nešto lošiji servis gem rivala i napravio brejk, kojim je sve bliži pobedi - 4:3.

Bašić je uzeo novi gem, uz samo jedan izgubljen poen na svoj servis, uzvratio je Novak na isti način - 3:3.

Teniseri sigurni na svoj servis na početku drugog seta, bez brejk lopte - 2:2.

Bašić je otvorio servisom drugi set i bio je siguran, ali je uzvratio Đoković i izjednačio na 1:1.

Prvi set:

Bašić se jednom spasao, ali drugi put nije. Novak je bio siguran u situaciji kada je servirao za set i poveo je 1:0 posle 35 minuta igre - 6:3.

Imao je Đoković brejk, ujedno i set loptu, ali se Bašić izvukao - 5:3. 

Potvrdio je naš teniser brejk i sada je na korak od prvog seta - 5:2.

Nastavio je Novak sa sigurnom igrom na svoj servis, a onda je i dočekao priliku za brejk. Imao je dve brejk lopte, drugu je iskoristio i oduzeo servis Bašiću - 4:2.

Znatno lakše je Đoković uzeo naredni gem i poveo 2:1. Ne uspeva naš as za sada da ugrozi servis protivnika. Bilo je 15:30, ali je Bašić vezao tri poena i izjednačio - 2:2.

Novak je prvi servirao i malo se pomučio, bilo je 40:40, ali je Đoković vezao dva poena i uzeo uvodni gem. Uzvratio je Bašić, koji je nešto lakše došao do prvog gema - 1:1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija