• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

12.08.2018

07:00

JURIŠ NA JU ES OPEN I PRVO MESTO! Đoković otkrio PRIMARNE CILJEVE do kraja sezone!

Tenis

JURIŠ NA JU ES OPEN I PRVO MESTO! Đoković otkrio PRIMARNE CILJEVE do kraja sezone!

Podeli vest

Poraz na Rodžers kupu ne znači ništa, moj cilj je osvajanje Ju Es opena i povratak na vrh ATP liste, poručuje Novak Đoković

Naš najbolji teniser je izgubio od Stefanosa Cicipasa iz Grčke sa 6:3, 6:7 (5), 6:3 u osmini finala turnira u Torontu, ali se nije preterano potresao zbog toga.

Sledeći je Sinsinati

Novak je u Torontu izgledao kao da igra sa pola snage, kao da nije bio posebno motivisan
Bogdan Obradović, teniski trener

Novak neće imati mnogo vremena za odmor, pošto ga već u ponedeljak očekuje takmičenje u Sinsinatiju. Ovo je jedini masters turnir koji srpski as nikad nije osvojio.

- Nisam srećan što sam izgubio u Torontu, posebno ne u ovoj fazi. Ipak, bolje što se to desilo sad nego na Ju-Es openu. Rodžers kup mi je svakako bio samo priprema za ono što me očekuje u narednim mesecima. Pre puta u Njujork imam još i turnir u Sinsinatiju. To je jedini turnir iz serije 1.000 koji dosad nisam osvojio - objašnjava Đoković i dodaje:

- Ju-Es open mi je primaran u ovih mesec i po dana. Takođe, cilj mi je da se vratim na prvo mesto na ATP listi, a videću da li ću to uspeti do kraja sezone. Potajno se nadam da je to moguće. Činjenica da ne branim nikakve bodove do kraja sezone je ohrabrujuća i predstavlja veliko olakšanje.

Cicipas: Novak je bio umoran

Grčki teniser Stefanos Cicipas istakao je da je Novak delovao veoma umorno na meču.
- Neverovatan uspeh. Nikada nisam bio tako srećan. Izašao sam na teren sa malim očekivanjima, ali sam zabeležio važnu pobedu. Primetio sam da Đoković nije bio sasvim spreman, činilo mi se i da je umoran. Iskoristio sam to, igrao sam svoju igru i uživao sam na terenu - kazao je Cicipas.

Novaku je Rodžers kup bio prvi turnir na kome učestvuje posle osvajanja Vimbldona. Teniski stručnjak Bogdan Obradović smatra da je naš teniser igrao sa pola snage u Torontu.

- Nisam video da je Novak imao neki ozbiljan problem u ovom meču. Nije povređen, što je najbitnije, a sve ostalo može da se sredi. Meni je samo izgledalo kao da igra sa pola snage, kao da nije bio maksimalno motivisan. Moguće je da se čuva za Njujork, jer je mnogo bitniji. Ipak nije lako igrati na ovim turnirima, mnogo su velike temperature i gubi se snaga - objasnio je Obradović za Informer.

Mora da se čuva

Đoković je poražen od igrača koji ima samo 19 godina, a Obradović poručuje da će Novak u narednim godinama morati da se čuva mladih tenisera.

- Mladi lavovi će biti najveći protivnici Novaku u budućnosti. Od njih mu sledi najveća pretnja. Moraće mnogo više da trenira i bude još dominantniji da bi izašao na kraj sa njima. Mladi igrači su uvek željni dokazivanja, kao što je i Đoković bio u to vreme - zaključio je Obradović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
već poznato

pre 5 godina

Nakon poraza na mastersu u Sinsinatiju i USO-a reći će da je razočaran i da se sprema za masterse u Šangaju i Pariz u ,a posebno za Masters kup u Londonu i juriš na prvo mjesto.

Sve namerno

pre 5 godina

Novak sve namerno gubi, ne brani poene, kako bi se spremio za nove poraze i nova ispadanja u ranim fazama turnira. Koga bre folira? Me zivi on od nasih navijanja niti mi od njegovih pobeda i para. Sve ima svoj kraj.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija