• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

14.08.2018

07:08

ĐOKOVIĆ U DRUGOM KOLU SINSINATIJA: Posle devet meč lopti slomio otpor Džonsona!

Tenis

ĐOKOVIĆ U DRUGOM KOLU SINSINATIJA: Posle devet meč lopti slomio otpor Džonsona!

Podeli vest

Novak Đoković se plasirao u 2. kolo turnira u Sinsinatiju posle pobede protiv Amerikanca Stiva Džonsona - 6:4, 7:6(4)

Srpski teniser je iskoristio tek devetu meč loptu u duelu koji je trajao dva sata i tri minuta.

Naredni rival Đokovića jeste Francuz Adrijan Manarino.

Novak Đoković je u Sinsinati došao sa posebnim motivom, ne samo da bi se što bolje pripremio za poslednji Grend slem u sezoni – US open, već i da pokuša da osvoji masters koji mu nedostaje, a ima 30 osvojenih titula. 

Srpski teniser je na početku meča bio prilično siguran, dobro je servirao, raznovrsnim udarcima je osvajao poene, ali u sličnom ritmu je igrao i Džonson. Forhendima, volejima, slajsovima Đoković je primorao Amerikanca da greši pri kraju seta i jedan brejk bio je dovoljan da Novak dobije prvi set sa 6:4. 

U drugom setu Novak je potpuno preuzeo kontrolu, poveo je sa 3:0 i izgledalo je da će brzo da završi meč. A, onda je viđen neočekivani pad i četiri vezana gema koja je osvojio njegov rival.

Đokovićeva igra se u trenutku raspala, bez potrebe je postao nervozan i pravio je previše grešaka. Oscilacije su ostavile trag jer je imao pet meč lopti da duel zaključi još jednim setom 6:4, ali nijednu nije iskoristio i Džonson je izjednačio na 5:5.

I kada je mogao da dobije set sa 7:5 opet nije iskoristio dve meč lopte pa je meč otišao u taj brejk. I tu je morao da propusti jednu meč loptu, da bi tek iz osmog pokušaja okončao duel sa Džonsonom. 

Đoković je na terenu izgledao sasvim solidno, ali je povremeno bio previše nervozan što je izazivalo oscilavcije u njegovoj igri. Amerikanac i nije bio toliko ubedljiv koliko mu je Novak dozvoljavao da se vrati u igru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija