• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.08.2018

07:45

(FOTO) NOVAK ISPISAO ISTORIJU TENISA! Đoković razbio Federera za titulu u Sinsinatiju i ZLATNI MASTERS!

Tenis

(FOTO) NOVAK ISPISAO ISTORIJU TENISA! Đoković razbio Federera za titulu u Sinsinatiju i ZLATNI MASTERS!

Podeli vest

Novak Đoković je prvi teniser u istoriji ovog sporta koji je osvojio Zlatni masters

Najbolji srpski teniser pobedio je Rodžera Federera u finalu mastersa u Sinsinatiju sa 2:0 (6:4, 6:4) i prvi put podigao pobednički pehar na ovom turniru.

To je bio jedini masters koji je nedostajao Đokoviću i naš as je, pobedivši Federera, postao prvi teniser koji ima titule sa svih devet masters turnira.

Novak je možda i najlakšu pobedu na ovom turniru ostvario protiv Federera, što dovoljno govori koliko je naš as ponovo mentalno jak!

Brejk sredinom prvog seta bio je dovoljan Đokoviću da dođe na pola puta od pobede.

Drugi set nije počeo dobro jer je Federer prvi napravio brejk, ali je Đoković ekspresno uzvratio, a kasnije još jednom oduzeo servis rivalu i na kraju rutinski priveo meč kraju.

Ovo je bio 46. međusobni duel Đokovića i Federera, a Novak je uvećao prednosti i sada je 24:22.



TOK MEČA

Drugi set:

GEM, SET I MEČ! Novak je osvojio masters u Sinsinatiju - 6:4!

Imao je Novak "polupriliku", bilo je 40:40, ali je Federer ipak ostao u meču - 5:4. Đoković će sada servirati za pobedu i istoriju!

Potvrdio je brejk Đoković i sada ga samo jedan gem deli od pobede i osvajanja Zlatnog mastersa - 5:3.

BREEEEJK! Imao je Federer 40:0, onda je Novak uzeo tri poena, potom je nekoliko puta bilo izjednačenje, pre nego što je Đoković došao do brejk lopte i iskoristio je sjajnim "pasing-šotom" - 4:3.

Prekinuo je Švajcarac mini-seriju našeg asa i uz malo problema došao do gema - 2:3. Sa druge strane, siguran servis gem Đokovića, koji sjajno servira - 3:3.

Ribrejk! Đoković je odmah uzvratio i nadoknadio ono što je pre nekoliko minuta izgubio - 1:2. Potom i siguran servis gem i izjednačenje - 2:2.

Zapretio je Novak, bilo je 40:40, ali Federer ponovo servisima "vadi kestenje iz vatre" - 0:1. Ona šok! Novak je imao 40:15, ali je serijom grešaka dozvolio Federeru da mu oduzme servis. Na brejk loptu je napravio duplu servis grešku - 0:2.

Prvi set:

GEM I SET! Izgubio je prvi poen Novak, ali to ga nije pokolebalo i potom je serijom poena došao do prvog seta. Za svega 37 minuta - 6:4.

Smanjio je Švajcarac na 5:4, a sada će Đoković imati priliku da na svoj servis dođe do prvog seta.

Potvrdio je Đoković brejk i to dominantno! Na korak je od osvjanja seta nas teniser - 5:3.

BREJK! Dočekao je Novak novu priliku i iskoristio je! Sjajno je čitao servis Federera, imao dve brejk prilike i drugu iskoristio - 4:3.

Dva preslikana gema - prvo Federer uzima bez izgubljenog poena, a zatim i Novak. Obojica su na 40:0 pogodili as iz drugog servisa - 3:3.

Sada je Federer uzvratio istom merom i ekspresno osvojio gem - 1:2. Sada Novak za nijansu teže do gema, ali bez mnogo problema do 2:2.

Šteta! Odmah je Novak zapretio i zaradio dve brejk lopte, ali su Švajcarca spasli oslični servisi - 0:1. Na drugoj strani, Đoković je svoj servis gem uzeo bez izgubljenog poena - 1:1.

NOVAK NA KORAK OD TROFEJA I ZLATNOG MASTERSA! Đoković slomio Čilića za finale Sinsinatija!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ti si vatreni franjevac

pre 5 godina

Ти си јадни, злобни и успаљени фрањевац.

Nile

pre 5 godina

Novaka i dalje niko u svetu ne voli i ne poštuje jer je iz srpskog naroda ma da je on iz bilo kojeg drugog naroda bio bi svetska senzacija kakve nije bnil odo sada u istorij isporta ma filmove bi već radili o njemu...ovako im je sve ovo baš bez veze?

lala

pre 5 godina

Gde je onaj nas slavni glumac zaboravio sam kako se zove toliko je poznat koji je toliko napadao i vredao Djokovica. Da li ga je sada bar malo sramota

Neimar

pre 5 godina

Bravo. Za sebe i za nas njegove navijače, blistavo od blistavog Noleta.

Dragana

pre 5 godina

Legendooooo....nakrivi SAJKACU NOVACE, Bog Ti pomogao danas i uvek! Hvala ti za svaki poen, svaki gem, mec....hvala ti za svaku suzu i ovoliku radost! Sve Srpsko se s tobom ponosi, Srbine!

stefinac

pre 5 godina

Srbin presao prvi igricu.........joj sto smo jaki

Zlata

pre 5 godina

BRAVO NOVAČE,RADOSTI NAŠA,CARE MOJ..KAKO SI ME USREČIO-- HEROJU NAŠ!!! NISI NI SVESTAN KOLIKO TE NAROD SRBIJE VOLI !!!

Dr Milanče Mitovski akademik

pre 5 godina

НОВАК ПИШЕ ИСТОРИЈУ ТЕНИСА! Новак постаде златни мастерс, први у историји светског тениса. Освојио је све мастерсе и гренд слем турнира. Не жалећи непреспаване ноћи, гледајући мечеве Ђоковића, нашег Нолета, сачекао сам и овај светски тениски и историјски тренутак са поносом и пуног задовољства. Драго ми је што се Новак успешно вратио зрхунском светском тенису. У то име и у своје честитам новаку овакав јединствени случај у светском тенису. Поздрављам Новака и његову породицу и тим с којим ради, на првом месту Марјана Вајде у то име испевао сам песму само Ђоковићу: И СИНСИНАТИ ПАДЕ?? (Пред краљем тениса, Ђоковићем) Стиже први пехар мастер Синсинати у Охају, Залепи се као фластер, Да сви то већ знају, Уради Новак Ђоковић, И у виду то сви га имају. Не баш као златни сатић, Гем за гемом сви падају Редом: Џонсон,па Маннарино, Димитров, Раонић, Ћилић И Федерер, на крају. Недостајући чекани пехар У Нолетовим је рукама, Подигнут нама за мерак, Са предходним мукама. Заборав стиже за часак, Време за славље у нама Непрестано даје зрачак, Наде, да ће се рекордима Још украсити наш Новак. Жеља је, Новак даље, Увек само тако, даље, У победама што даље, Новак обећа то за даље, Честитке Новакове публике Са жељом у победи даље, Даље, Новаче и само даље, Пиши своју историју!

Jovan

pre 5 godina

Novak je osoba i izabrao je da igra za Srbiju, iako je imao mnogo ponuda sa 16 godina da igra za koga hoce, samo da napise iznos na ceku. Odjebite neostvareni ljudi, je li Nole treba sada da vam spasava Kosovo i Republiku Srpsku i Krajinu? Ajde, odjebite vise! Hvala na objavljivanju komentara.

istina

pre 5 godina

Sad je najbolji srpski teniser a do juce je bio drzavni neprijatelj najgori covek koji ste vi licemeri

Jole

pre 5 godina

Bravo Nole !!! Sve cestitke za istorijski uspeh. Koji rekord je sledeci na redu ?

Vanja

pre 5 godina

Bravo Kralju!!!!......,a na ove zlobne opaske suseda,ne reagujte,ne znaju mučenici ,a tako bi voleli...greota!!!

Posmatrac

pre 5 godina

Nole izbucao Federera kao svinja masan dzak!

Drago

pre 5 godina

Čestitam i svaka čast majstore. Mogu, da pišu šta hoće ali ti si jedan i jedini koliko god neki htjeli, da bi bilo drugačije ali Nole ti si CAR. Nije mi teško kada drui iz drugih država pišu loše o tebi ali kada ovi šu*ci koji neznaj ni nos obrisati iz Srbije imaju toliko zlobe u sebi i ljubomore zato što si naj bolji to mi ide na živce. Sve si uspijo i ja ti želim samo, da te zdravlje služi i da budeš uz svoju porodicu, a drugi neka laju koliko hoće. VOLIMO TE NOLE.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59