• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.08.2018

21:27

​(FOTO) NOVAKOVE MUKE U NJUJORKU! Đoković jači od paklene vrućine i Fučoviča!

Tenis

​(FOTO) NOVAKOVE MUKE U NJUJORKU! Đoković jači od paklene vrućine i Fučoviča!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je u prvom kolu Ju Es opena Martona Fučoviča sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:4, 6:0)

Đoković je krenuo u pohod na treću titulu na Ju Es openu! Nije bilo lako, ali Novak je prošao u drugo kolo, gde ga čeka tenis Sandgren, koji je eliminisao Viktora Troickog.

Dobro je Novak počeo meč, jedan brejk mu je bio dovoljan za osvajanje prvog seta, ali posle toga je usledila velika kriza u igri našeg asa.

Visoka temperatura u Njujorku nije prijala Novaku, koji se žalio i na stomačne probleme, a krajem drugog seta je zatražio i medicinsku pomoć.

Taj drugi set je pripao Mađaru, koji je bolje otvorio i treći set i stekao rani brejk. Ali onda, pri vođstvu Fučoviča 4:3 kreće strašna Novakova serija, koji je vezao tri gema uz dva brejka, a poslednji poen u ovom setu je bio spektakularan.

Đokovićeva defanziva je bila "za udžbenike", sve je vraćao, Mađar je imao nekoliko zicera, ali ih nije iskoristio i na kraju je napravio grešku, a Novak je uzeo set.

Usledila je pauza od 10 minuta zbog ekstremno visoke temperature, a to je prijalo Novaku, koji je četvrti set dobio 6:0.

Tanjug/AP

TOK MEČA

Četvrti set:

Sve polazi za rukom našem teniseru u ovom setu. Napravio je još jedan brejk, a onda ga i potvrdio za 5:0.

Potvrdio je brejk Novak, mada je bilo malo problema. Sve je zavisilo od Đokovića u ovom gemu, ili vineri ili greške. Na kraju - 3:0.

A, onda - brejk! Tri vezane brejk lopte nije iskoristio Đoković, ali jeste naredenu i ovo je možda i prelomni trenutak u meču - 2:0.

Odličan početak Novaka, koji je bez izgubljenog poena uzeo uvodni servis gem - 1:0.

Tanjug/AP

Usledila je 10-minutna pauza između trećeg i četvrtog seta zbog vremenskih uslova. U Njujorku je veoma toplo zbog čega organizatori dozvoljavaju da se napravi pauza tokom meča.

Treći set:

BREJK I SET! Neverovatan gem i poslednji poen, kojim je Đoković došao do seta! Spektakularna defanziva našeg asa, Fučovič je imao nekoliko zicera, Novak je sve vraćao i na kraju naterao Mađara na grešku - 6:4.

Razleteo se Novak po terenu, sve stiže i sve pogađa u ovim trenucima. Sa druge strane, deluje da je sada Fučovič u krizi, a treba da servira za ostanak u setu - 5:4.

BREJK! Đoković je konačno dočekao svoju priliku i iskoristio je! Dve brejk lopte je imao naš as i prvu iskoristio za 4:4.

Zapretio je Novak, bilo je 40:40, ali više od toga nije mogao. Potom je na svoj servis lako uzeo gem  - 3:4.

Rutinski je Fučovič potvrdio brejk, a onda bio u prilici da još jednom oduzme servis našem asu, ali je Novak uspeo da spreči novi brejk - 2:3.

Pomračenje Novaka Đokovića! Sa "nulom" je izgubio svoj servis gem - 1:2.

Ponovo je Novak imao problema na svoj servis, Fučovič je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio - 1:0. Imao je potom i naš teniser brejk priliku, ali se Fučovič izvukao i izjednačio - 1:1.

Drugi set:

Zaigrao je naš as bolje posle terapije koju je dobio, ali je bilo kasno, Mađar je priveo drugi set kraju bez većih problema - 3:6.

Potvrdio je brejk mađarski teniser, a Novak je u pauzi između gemova zatražio medicinsku pomoć - 2:5.

Bilo je 15:30, ali je onda Mađar vezao tri poena i osvojio gem, i naterao Novaka da razbije reket. Đokovićeva agonija se nastavila, jer je Fučovič potom došao i do brejka - 2:4.

Poslednjih nekoliko gemova je primetno da nešto muči Novaka. On je signalizirao svom timu da ima problem sa stomakom, ali i pored toga, uspeva da ostane u igri - 2:2.

Fučovič je otvorio drugi set svojim servisom i poveo je prvi put u meču, ali je Novak ekspresno izjednačio - 1:1.

Prvi set:

Nije bilo prijatno, 0:30 je imao Fučovič, ali je Novak sprečio iznenađenje i uzeo je prvi set - 6:3.

Nastavlja se u istom ritmu, serveri sigurni i Novak je sada na gem od prvog seta - 5:3.

Lagan gem za Đokovića, potom je zapretio protivniku, ali nije uspeo da još jednom oduzme servis Mađaru - 4:2.

Potvrdio je brejk Novak, uz malo problema, a potom je prvi gem uzeo i Fučovič - 3:1.

Furiozan start Đokovića, najpre je svoj servis gem uzeo bez izgubljenog poena, a onda je i napravio brejk - 2:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija