• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

29.08.2018

17:24

ŠPANSKI GURU I DALJE BI DA UNIŠTAVA NOVAKA! Imaz neće da pusti Đokovića!

Tenis

ŠPANSKI GURU I DALJE BI DA UNIŠTAVA NOVAKA! Imaz neće da pusti Đokovića!

Podeli vest

Španski guru Pepe Imaz nema nameru da odustane od Novaka Đokovića! Iako ne sarađuju otkako se u tim srpskog tenisera vratio slovački trener Marjan Vajda, Imaz i dalje pokušava da utiče na Đokovića

Španac je na Fejsbuku pisao o svojim metodama koje se zasnivaju na ljubavi i miru, a uz tekst je okačio fotografiju Marka i Novaka Đokovića. Iako ih ne pominje direktno, jasno je da Imaz smatra da je baš na Đokovićima pokazao da njegova teorija funkcioniše.

Hteo da se ubije

Plakao
Gledao sam tenisera koji psuje sebe najpogrdnijim rečima. Pustio sam suzu punu ljubavi za tog dečakaPepe Imaz, španski guru

Takođe, očigledno je da je ovo Imazov odgovor Vajdi, koji je nedavno izjavio da je od Novaka zahtevao da okonča saradnju sa Špancem. Slovak je tad istakao da je Đoković zbog Imaza tenis posmatrao kao filozofiju i da je tokom mečeva mislio o budizmu umesto o slabostima rivala.

Imaz, međutim, odbacuje optužbe da je Novak zbog njega na terenu bio nedovoljno energičan.

- Velika je šteta što se takmičenje sa poštovanjem i prihvatanjem pogrešno shvata kao igranje bez volje, intenziteta i strasti. Gledao sam igrače koji pate, jednog koji psuje sebe najpogrdnijim rečima. Pustio sam suzu punu ljubavi za tog dečaka i one koji žive isto. Setio sam se sebe od pre 25 godina kada sam hteo da okončan život. Biće onih koji neće razumeti zašto ovo delim, koji će misliti da preterujem ili i dalje veruju da je ljubav besmislica i da joj nije mesto u profesionalnom sportu ili svakodnevnom životu. Svima njima upućujem sve moje poštovanje i maksimalnu ljubav - piše Imaz.

2 GODINE JE IMAZ BIO U ĐOKOVIĆEVOM BOKSU, DOK GA VAJDA NIJE OTERAO


On je otkrio i da sarađuje sa drugim teniserima i da sa njima primenjuje iste metode kao i sa Novakom.

- Imao sam sreću da ispratim dva momka koja "treniram" na turnir. Pre meča smo pričali i podelili stvari koje su važne za razvoj igrača, ali i čoveka. Prvo, da svakog trenutka poštuju i prihvataju sebe i da se obraćaju sebi s ljubavlju. Drugo je tehničko-taktički aspekt koji bi primenili u meču. Bilo je sjajno videti kakva igra proizilazi od te ljubavi prema sebi u formi poštovanja i prihvatanja. Želim da naglasim da zbog toga ne znači da nema volje i želje za pobedom, koja je osnovna svrha takmičenja - poručuje Imaz.

Novak bio u Marbelji

Iako Imaz od kraja aprila više ne prati Đokovića na turnirima, srpski teniser se pripremao za Ju-Es open na njegovoj akademiji u Marbelji. Kako je Informer i pisao, Imaz i Novak su ostali prijatelji, pritom u španskom letovalištu živi Novakov brat Marko, a nedavno se preselila i sestra Jelene Đoković Marija. Srpski as je trenutno u Njujorku, gde je u ponedeljak počeo poslednji grend slem u sezoni - Ju Es open.

Šalje zagrljaj

Španski guru ni u jednom trenutku ne odustaje od teorije "ljubavi i mira" koju zastupa.

- Onima koji veruju da je nemoguće igrati tenis ili se takmičiti u bilo kom sportu s ljubavlju, uz podjednaku snagu i želju, želim da vide tu dvojicu mojih igrača. Da ih vide kako trče, udaraju lopticu, sprintaju, ali sa poštovanjem prema sebi i onima koji ih okružuju, iako nekad dođe do nesporazuma. Ljubav vas ne čini slabijim. Na kraju, stvari ne treba raditi tako da drugi to odobravaju i da vas prihvate. Uz sve ogromno poštovanje, dozvolite da vam pošaljem ogroman zagrljaj i ljubav, čime god se bavili - zaključuje Imaz uz potpis "ljubav i mir".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anarhista

pre 5 godina

О, нисам знао да се овај филозоф бавио и самоубиством. И онда му се Исус појавио, и рекао му како је он врло специјалан, и како ће бити стуб једном успешном спортисти. Е мој Новак, па тај је лудак на квадрат. Тај има везе са љубављу, исто колико је и Менгеле волео своје пацијенте.

milan

pre 5 godina

Od kad je Đokovic napustio Pepe Imaza poceo je da razbija rekete na terenu.

Bane

pre 5 godina

Novače, oteraj,konačno, tog španskog degenerika koji ti, umalo, nije ceo život upropastio. Pogledaj na šta ti liči onaj nesrećni brat kome su sektaši već upropastili život. Čuvaj svoju veri, porodicu i sportski status a distanciraj se od degenerisanih osoba kao što je Pepe Gmaz.

nikola

pre 5 godina

Do kad ćemo živeti u svetu koji odbacuje Pepe Imaza?

Sale

pre 5 godina

Imaze, "brate"! Ostavi nam Noleta na miru i preuzmi malo "igumana" Janic Savu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija