• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.09.2018

22:03

NOVAK PREGRMEO JOŠ JEDAN PAKLEN DAN! Đoković se protiv Souze zagrevao za Federera!

Tenis

NOVAK PREGRMEO JOŠ JEDAN PAKLEN DAN! Đoković se protiv Souze zagrevao za Federera!

Podeli vest

Novak Đoković je u četvrtfinalu Ju Es opena nakon pobede nad Portugalcem Žoaom Souzom 6:3, 6:4, 6:3 posle dva sata igre

U narednom kolu ga čeka najverovatnije bitka sa Rodžerom Federerom, koji u osmini finala igra sa Džonom Milmanom (2.30).

Mada je dobio meč sa 3:0 nije Novaku bilo lako. Osim prvog seta, morao je Đoković da se naradi za svaki poen protiv Portugalca, pored toga nije mu prijala ni vrućina, a ukazivana mu je i medicinska pomoć posle drugog seta.

Đokoviću su bila dovoljna dva brejka da ekspresno dođe do prvog seta. Drugi nije počeo sjajno. Souza je napravio brejk a Đoković nije osvojio nijedan poen na svoj servis gem. I navijači su ga iznervirali jer su se radovali pa im je cinično aplaudirao. To ga je samo motivisalo pa je odmah u narednom gemu uzvratio ribrejkom, a onda kao u prvom setu brejkom došao do seta i poveo 2:0 u meču posle 78 minuta igre. 

Nakon trećeg gema u trećem setu Novak je napustio teren u društvu doktora i fiziotarapeuta. Vratio se na teren posle nekoliko minuta, onda napravio brejk u osmom gemi i realizovao drugu meč loptu posle dva sata igre.

USA Today


TOK MEČA

Treći set

GEM, SET I MEČ! Pobedio je Novak Žoaa sa 6:3, 6:4, 6:3.

Sa tri majstorske bekhend paralele Novak je stekao 40:0 na servis Souze! Potom je opet bekhendom probio rivala, a onda forhendom stavio tačku na gem, vodi 5:3.

Evidentno je da se Đoković ne oseća baš najbolje,ali relativno lako dobija svoje servis gemove, 4:3.

Novi egal, ne posustaje Portugalac, drži ritam i čeka šansu da pripreti i eventualno napravi brejk. 

Forhend paralelom Portugalac osvaja drugi gem i poravnava rezultat na 2:2.Dobar i ubedljiv gem Đokovića, koji vraća prednost 3:2, ali još čekamo brejk u ovom setu.

Dobija gem Đoković za 2:1, a na terenu su već doktor i fiziotarapeut. Novak napušta teren zbog pregleda pa je meč prekinut! Vraća se srpski as na teren posle nekoliko minuta i meč će biti nastavljen.

- Novak se pobunio nakon završetka gema kod sudije Kjotavonga. Smatra da je Souza u poslednjem poenu gema zaustavio igru kako bi zatražio čelendž, ali sudija nije delio njegovo mišljenje.

Na 40:0, dva poklon poena Portugalca za Srbina koji je smanjio na 40:30. Ipak, na kraju dobija gem i poravnava rezultat na 1:1. 

Nešto nije u redu, Đoković je izgleda tražio pomoć doktora.Svi su zabrinuti u boksu srpskog tenisera.

Posle 40:15, Novak je greškom poklonio izjednačenje Souzi na svoj servis gem (40:40). Ali, usledio je odličan servis pa greška Portugalca i Srbin dobija prvi gem - 1:0.

Otišao je Novak do toaleta na pauzi između dva seta. Souza misli da se mnogo zadržao pa je prigovorio sudiji.

USA Today

Drugi set

Urodio je plodom pritisak Novaka, a Portugalac nije uspeo da se obrani. BREJK pravi Novaka i na isti način kao u prvom delu dolazi do seta koji osvaja sa 6:4 i vodi 2:0 u meču.

Važan gem  za Đokovića koji vodi 5:4. Portugalac igra sve bolje ali ne uspeva da pronađe način da slomi otpor srpskog asa. Pri rezultatu 30:30 sudija je upozorio Đokovića zbog isteka vremena za servis.

Đoković dominira i pri Souzinom servisu, ali duge razmene dobija sve bolji Portugalac koji servisom po sredini dolazi do drugog asa pa je izjednačio rezultat na 4:4.

Novakov forhend odlazi u aut posle duge pauze, pa Souza poravnava rezultat - 3:3.  S druge strane i Đoković osvaja svoj servis gem pa ponovo prelazi u vođstvo - 4.3.

Ekspresan gem Srbina koji je iskupio za izuzetno loš treći gem kada je dozvolio brejk. Vodi 3:2.

Nije Portugalac dugo uživao u brejku prednosti. Novak je odmah uzvratio ribrejkom, postavio stvari na svoje mesto, trenutno je  - 2:2. 

USA Today

- Opet su navijači iznervirali Novaka, pa im je aplaudirao nakon trećeg gema, jer su oni slavili njegovu duplu servis grešku.

Souza je dobio svoj servis gem, a onda poveo 40:0 na servis Đokovića. Sa duplom servis greškom je častio rivala Novak, Portugalac pravi BREJK i vodi 2:1. Očajan servis gem Novaka!

Sjajan servis gem Đokovića  posle osvajanja prvog seta, dominirao servisima. Nije izgubio ni poen, vodi 1:0. Puca Srbin od samopouzdanja, bilo bi sjajno kada bi ovaj meč dobio u tri seta i što manje vremena proveo na terenu.

Fiziotarapeut je došao do Đokovića na pauzi između prvog i drugog seta. Nije Srbinu ukazana pomoć, samo je po svemu sudeći tražio savet jer je ovaj brzo napustio teren.

USA Today

Prvi set

Moćno Nole dolazi do drugog BREJKA i prvog seta u meču posle 35 minuta igre, koji dobija sa 6:3.

Kocka se Srbin. Poveo je ekspresno 40:0 na svoj servis, dozvolio Portugalcu da forhendima dođe na 40:30, ali to je bilo svet. Đoković osvaja gem i vodi 5:3.

Novak i dalje ima brejk prednosti, ali ne predaje se Souza, dobro se drži i čeka priliku da ozbiljno zapreti šestom teniseru sveta.

Odlični drugi servisi Đokovića, koji vodi 4:2 posle 25 minuta igre.

Lako sada Žoao smanjuje rezultat, pomogao mu je i srpski teniser sa nekoliko grešaka. Bekhend je izbacio u aut kada je mogao da povede 30:0 na servis rivala, pa se Portugalac vratio u ritam i uzeo gem.

USA Today

Đoković je bez problema potvrdio brejk, osvaja gem na svoj servis i beži na 3:1.

Imao je Novak 30:0 na servis rivala, ali je Portugalac vezao tri odlična poena i preokrenuo. Međutim, Souza je vezao i nekoliko grešaka pa je častio Novaka brejk loptom. Portugalac je spasao prvu, ali ne i drugu, pravi BREJK Novak i vodi 2:1.

Prilično lako, sa nulom Portugalac dobija uvodni gem u prvom setu. Ali, odličan je i Novak na startu duela, uzvraća istom merom-  1:1 na početku.

Počeo je meč! Souza prvi servira.

- Trenutno je u Njujorku 31 stepen, ali je vlažnost vazduha 56 odsto.

- Četiri meč su odigrali Srbin i Portugaalc, koji nije uspeo Novaku da uzme ni set.

- Imao sam vremena da se zagrejem, hidriranje je najvažnije- kazao je Novak neposredno pre početka meča po još jednom pakleno vrućem danu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija