• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2018

08:47

NOVAK NAJLEPŠIM REČIMA O DEL POTRU, a pred finale pričao i o TIPSAREVIĆU!

Tenis

NOVAK NAJLEPŠIM REČIMA O DEL POTRU, a pred finale pričao i o TIPSAREVIĆU!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pričao je biranim rečima o rivalu u finalu Ju Es opena, Huanu Martinu del Potru, ali se u toj priči setio i - Janka Tipsarevića

Na konferenciji za novinare, jedno od pitanja za Novaka je bilo da li posebne simpatije ima prema Del Potru zbog toga što su se obojica dugo mučila sa povredama, a sada su ponovo u svetskom vrhu.

- Apsolutno zbog toga gajim empatiju prema Del Potru. Ali i pre nego što sam imao operaciju, saosećao sam sa igračima koji su se mučili sa povredama. Jedan od mojih najboljih drugova, neko sa kim sam odrastao, Janko Tipsarević, koji je dve godine zaredom bio među 10 najboljih na ATP listi, još od tada, već četiri godine, ne može da se potpuno zdrav vrati na teren. Bio sam uz njega sve to vreme i danas sam. Znam koliko mu je bilo teško. Zato znam kako je bilo Del Potru i drugim igračima koji su morali duže vreme da odsustvuju sa turnira zbog povreda - rekao je Đoković.

Novak se ponovo dotakao, pošto je i to bilo deo pitanja, njegovog odsustva s terena, operacije lakta, borbe za povratak u vrh...

- Deo mene je uvek verovao da ću se vrlo brzo vratiti na nivo na kojem sam igrao pre povrede. Ali, isto tako, šest meseci odsustva mi je pomoglo da nađem novu motivaciju, inspiraciju, da napunim baterije, kao i da shvatim na koji način želim da nastavim da igram tenis, da nastavim karijeru, da napravim određene promene... Mislim da je poželjno ponekad imati vremena za tako nešto, iako niko ne želi da bude povređen - istakao je Novak.

Govoreći o rivalu u finalu, Del Potru, Đoković je samo u superlativu pričao o Argentincu.

- Lično, veoma ga volim, ne samo kao igrača, nego i kao osobu. On mi je veoma drag prijatelj, kojeg izuzetno poštujem. Čak i kada je bio van terena zbog povrede i kada se borio da se vrati u vrh, svi smo ga gledali kao Top 5 igrača. Huan je teniser koji ima najviše pobeda protiv igrača koji su bili broj 1 u tom trenutku na svetu i to jasno govori o njegovim kvalitetima. On je veliki igrač, za velike mečeve, grend slem pobednik - podvukao je Đoković.

On i Argentinac će prvi put u karijeri igrati u finalu grend slema. A, bilans u dosadašnjim međusobnim susretima im je 14:4 za Novaka. 

- Igrali smo mnog puta, u različitim uslovima, ali nikada u grend slem finalu. Međutim, znam šta me očekuje i probaću da se pripremim na najbolji mogući način. Jedna od ključnih stvari biće ritern, koliko će biti dubok, precizan... Probaću da iskoristim neke stvari iz naših prethodnih duela, biću spreman za finale - zaključio je Novak Đoković.

(VIDEO) NOVAK IDE PO NOVI TROFEJ! Đoković samleo Japanca i igraće za 14. grend slem pehar!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija