• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.09.2018

10:53

SUROVA DOMINACIJA! ĐOKOVIĆ OSVOJIO 3. JU ES OPEN I 14. GREND SLEM TITULU!

Tenis

SUROVA DOMINACIJA! ĐOKOVIĆ OSVOJIO 3. JU ES OPEN I 14. GREND SLEM TITULU!

Podeli vest

Novak Đoković je novi šampion Ju Es opena! Srpski teniser pobedio je u finalu Huana Martina del Potra rezultatom 6:3, 7:6, 6:3 posle tri sata i 19 minuta igre

Novak je do 14. grend slema došao posle 15. pobede nad velikim rivalom i prijateljem u njihovom 19. međusobnom okršaju. U osmom finalu na Ju Es openu podigao je Novak treći trofej u Njujorku, prethodno je bio na tronu 2011. i 2015. godine. 

Takođe, osvojio je 2.000 poena i od ponedeljak će biti treći teniser sveta, pa nema sumnje da Nadal i Federer neće mirno spavati do kraja sezone. Đoković se vratio i postavio stvari na svoje mesto, dosta su Španac i Švajcarac uživali. 

Što se meča tiče, Novak i Del Potro odigrali su neverovatan meč, navijači su videli atomski tenis i brutalnog Novaka, mentalnu stenu, koja je nakon Vimbdlona još jednom dokazala da se vratila.
Jedan brejk bio je dovoljan Novaku u prvom setu. Del Potro je odolevao do osmog gema. I tada je vodio na svoj servis 40:15, ali je maestralni Novak odličnim riternom naterao rivala na grešku, napravio brejk, a potom na svoj servis posle 43 minuta igre dobio prvi set 6:3.

U drugom setu Nole je pokazao čelične živce i mentalnu snagu. Nakon brejka i ribrejka Del Potra, Đoković je spasao tri brejk lopte u osmom gemu koji je trajao čak 20 minuta. Izborio se i sa rivalom i bučnim Argentincima na tribinama Artur Eš stadiona. Set je ipak otišao u taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:4 i nakon dva sata i 20 minuta igre vodio 2:0.

Treći set je počeo brejkom, borbeni Argentinac je odmah uzvratio, ali je vrlo brzo opet bio na kolenima, pa je srpski as posle tri sata i 19 minuta igre iskoristio prvu meč loptu.

TOK MEČA

Treći set

GEM, SET I MEČ! POBEDAAAAAA! Novak je novi šampion Ju Es opena - 6:3, 7:6, 6:3!

BREEEEEEJK! Novak vodi 5:3! Dvostrukom servis greškom Del Potro je poklonio Đokoviću dve brek lopte. Koristi prvu, vodi 5:3 i servira za treću titulu na Ju Es openu!

Argentinac rutinskim gemom poravnava rezultat na 3:3, ali Srbin, iako nije bilo lako, vraća prednost 4:3.

BREJK Del Potra! Neće se Del Potro predati dok ima imalo snage. Smanjuje na 3:2. Nije srpski teniser uspeo da potvrdi brejk koji je napravio u četvrtom gemu, odmah je uzvratio borbeni Argentinac i vratio set na početak. 

BREJK Đokovaća! Del Potro igra sjajno, ima neverovatne navijače, ali ni to ne pomaže protiv Novaka. Jesu Argentinci bučni, i nerviraju Srbina, koji onda iskoristi prvu šansu da ih spektakularnom defanzivom utiša, a onda dotuče brejkom i povede 3:1.

Došao je Delpo na 40:30 na Đokovićev servis, ali više nije mogao. Usledio je smeč Srbina za vođstvo od 2:1

"Leti" Nole po terenu ali i pored majstorskog uvodnog poena koji je dobio na servis rivala, Argentinac je ipak bio dominantan do kraja i dobio gem za izjednačenje - 1:1.

Bravo Noleee! Spektakularni poeni srpskog asa u prvom gemu, nastavlja gde je stao i vodi 1:0. 

USA Today

Drugi set

VODI NOVAK 2:0, nakon taj-brejka u drugom setu koji je dobio sa 7:4. Delpo je drugom servisom i forhend vinerom poveo 3:1 u taj-brejku, iako je Nole prvi napravio mini brejk prednosti. Međutim, preokrenula se opet situacija u korist našeg asa mada je Delpo ispaljivao bombe od 210 kilometara na sat prilikom servisa. Prvi je došao do set lopte Đoković i odmah je iskoristio. Kakva drama u drugom setu, bravo Noleeee!

Brzo je Đoković završio 12. gem, gledaćemo taj-brejk u drugom setu! 

Jedan lagan gem za srpskog tenisera  i novo izjednačenje u situaciji kada je servirao za ostanak u drugom setu. Del Potro uzvraća istom merom, pa će Novak opet servirati za ostanak u  setu - 6:5. 

Malo neverovatno, ali prokišnjava krov na "Artur Eš" stadionu, koji je  koštao preko 300 miliona dolara!

Argentinac ekspresno uzima svoj servis gem za 5:4, pa Đoković koji je i dalje vrlo nervozan servira za ostanak u setu.

USA Today

Preživeo je Novak ovaj gem koji je trajao 20 minuta! Presudila je mentalna snaga našeg asa, koji se izborio sa Delpom i navijačima!

Del Potru je proradio forhend, s druge strane ne ide prvi servis našem asu kao u prvom setu. Opet je Argentinac mogao da ga "brejkne", imao tri poklon šanse. Novak greši, šalje mu lopte pravo na reket, pravi duple... Spasao je tri brejk lopte Đoković i na kraju uz dosta muke osvaja gem posle 20 minuta igre i zaustavlja nalet Argentinca. Novo izjednačenje - 4:4! U ovom gemu su mu čak navijači zviždali jer je sudiji pokazao da nema dovoljno loptica.

Proradio je Del Potru prvi servis, Novak je s druge strane izuzetno nervozan, besan je na prilično bučne argentinske navijače. Koristi sve to treći teniser sveta i sa nulom osvaja gem za preokret u setu, vodi 4:3.

Sada Del Potro pravi BREJK! Živnuo je Argentinac, iskoristio lošiji prvi servis Srbina, kao i nekoliko grešaka i nervozu našeg asa, oduzeo servis Đokoviću za izjednačenje u drugim setu  - 3:3. Podigli su Delpa njegovi navijači.

- Del Potrovi navijači pokušavaju da ga probude, pa prave pravu fudbalsku atmosferu na "Artur Eš" stadionu! 

Jedva na jedvite jade Argentinac osvaja gem i prekida seriju srpskog tenisera od tri vezana gema. Smanjuje rezultat na 3:2.

Nole leti po terenu, ne može mu Del Potro ništa, Srbin bez problema potvrđuje brejk prednosti - 3:1.

BREJK Novaka! Treća sreća za srpskog asa, prethodno u prvom gemu dve brejk šanse nije iskoristio, ali se sada iskupio, kaznio je vrlo loš drugi seris rivala i Nole vodi 2:1.

Izgubio je srpski igrač samo jedan poen u sledećem gemu i brzinski  izjednačio rezultat na 1:1.

Šteta, prokockao je Nole dve brejk lopte! Poveo je srpski as 30:0 na servis Argentinca, koji dobrim forhendom i servisom ipak pronalazi izlaz iz teške situacije. Ali, kratko je to trajalo, Novak je prvo uzvratio strašnim riternom, pa je izvukao Del Potra na mrežu i poslao paralelu koja mu je donela brejk loptu. Prvi nije iskoristio, kao ni drugu, kažnjava to naravno Del Potro, koji na kraju osvaja gem za prednost u drugom setu - 1:0.


Prvi set

SET za Novaka! Nije bilo lako, ali potvrdio je brejk i Đoković. Na 30:30 uspeo da osvoji poen, potom je Del Potro pogreško na forhendu i nakon 43 minuta igre Novak dobija prvi set 6:3 i vodi 1:0 u meču.

Novak pravi BREJK! Delovalo je da će Argentinac ekspresno uzeti gem pošto je imao 40:0, ali je napravio dve vezane greške za 40:30, pa je onda Đoković odigrao maestralan poen i izjednačio na 40:40. Nole je odličnim riternom naterao Del Potra na grešku, došao do brejk lopte, koju koristi odmah nakon duge razmene i vodi 5:3.

Razbija i Đoković kada servira, sa "nulom" osvaja ovaj servis gem i vodi 4:3.

Argentinac opet lako dobija gem na svoj servis. Još nismo videli ni priliku za brejk u meču - 3:3.

Poklonio je Novak jedan poen Delpu, ali je ostatak gema odigrao perfektno, sjajno servirao i vodi 3:2.

Argentinac nastavlja sa odlično da servira, forhendom napada i završava poene. Nerešeno je 2:2. 

Izgubio je dva poena Novak na svoj servis, međutim, sa forhendom i odličim servisom vratio se u gem, koji je ipak odigran na razliku i pripao Srbinu koji je forhendom za TV špice i odličnim servisom stavio tačku - 2:1. Izvukao se iz nezgodne situacije.

Argentinac servira bez greške, kao i tokom celog turnira. Napada Novak, izlazi na mrežu, šeta Argentinca, koji ipak strašnim servisima bez izgubljenog poena dobija prvi gem i izjednačuje na 1:1.

Prvi poen na Novakov servis pripao je Del Potru, ali je onda Srbin nanizao četiri poena i vodi 1:0. 

Krećemo, Đoković prvi servira!

USA Today

- Neverovatan je osećaj igrati u finalu protiv prijatelja, nadam se da ću uživati i igrati najbolji tenis u karijeri.  Novak je dobar tokom celog turnira i favorit, ja se nadam da mogu da odigram dobar tenis - kazao je Huan Martin del Potro pred početak finala. 

- Ovo će biti najteži meč . Uvek je velika pretnja kada se nađete protiv njega u finalu. Biće teško, ali i uzbudljivo - kazao je Novak Đoković pred meč.

- Muško finale na Ju Es openu sudiće Alison Hjuz. Ova dama sudila je u sva četiri grend slem finala.

- Uslovi tokom finala će biti drugačiji nego minulih dana. U Njujorku je danas hladno i igraće se pod krovom.

Mats Vilander pred finale kaže da je Novak Đoković favorit ali da mu neće biti lako protiv Huana Martina del Potra.

- Novak je veći favorit, ali neće biti lako. Ovo je za njega osmo finale. Biće testiran, i zbog uslova...Igrali su ranije finala, ali danas su čudnije okolnosti, hladnije je i krov će biti zatvoren. Videćemo kome će to više odgovarati - kazao je Vilander.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
A dušmani

pre 5 godina

Душмани одоше код нечастивог. Поједоше се живи. Штета за тако,, фине" људе.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17