• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2018

03:03

OVO SE ĐOKOVIĆU DESILO PRVI PUT! Osvojio grend slem, a nije morao da igra s Nadalom, Federerom i Marejom!

Tenis

OVO SE ĐOKOVIĆU DESILO PRVI PUT! Osvojio grend slem, a nije morao da igra s Nadalom, Federerom i Marejom!

Podeli vest

Novak Đoković je pobedom na Ju Es openu 14. put u karijeri podigao grend slem trofej i prvi put nije morao da igra protiv nekoga od najvećih rivala

Srpski as na prehodnih 13 grend slem turnira koje je osvojio, nije mogao da izbegne bar jedan derbi sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom ili Endijem Marejom. 

Na putu do Australijan opena 2008. godine pobedio je Rodžera Federera u polufinalu. Novak je potom tri godine u nizu bio nepobediv u Melburnu. On je 2011. u finalu savladao Endija Mareja, u polufinalu Rodžera Federera, dok 2012. nisu uspeli da ga zaustave Endi Marej i Rafael Nadal. Naredne sezone opet je isprašio Endija u finalu, a nesrećni Britanac je i dve godine kasnije bio na putu srpskom asu i to u finalu, kao i 2016. godine, kada prvo u polufinalu Đoković očitao lekciju Federeru.

Vimbldon je prvi put osvojio 2011, a pali su prvo Marej u polufinalu, pa Nadal u finalu. Tri godine kasnije preko Federera je morao do trofeja, kao i 2016. godine. Ove sezone je u finalu pao Rafael Nadal.

Pred Đokovićem su 2011, kada je prvi put podigao trofej na Ju Es openu pala dvojica verovatno najboljih ikada, Federer u polufinalu i Nadal u finalu. I četiri godine kasnije morao da se za trofej bori sa jednim iz velike četvorke - opet sa Federerom.

Rolan Garos osvojio je jednom Novak, 2016. I opet je na putu imao nekoga iz velike četvorke - Endija Mareja.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija