• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2018

12:06

ĐOKOVIĆ POSLE POVRATKA U TENISKI VRH: Pre 10 godina ne bih bio ovoliko srećan, sada jesam

Tenis

ĐOKOVIĆ POSLE POVRATKA U TENISKI VRH: Pre 10 godina ne bih bio ovoliko srećan, sada jesam

Podeli vest

Novak nije krio oduševljenje dostignućem od 14 gren slemova čime je stigao idola iz detinjstva Pita Samprasa, a na putu je da učini isto sa Nadalom i Federerom

Đoković je izjavio posle veličanstvene pobede da su mu snovi konačno ostvareni, jer je odrastao uz Samprasove finalne mečeve na Vimbldonu.

- Sampras je moj idol iz detinjstva. Moj prvi gledanje tenisa bilo je kada je prvi ili drugi put osvojio Vimbldon, što me je kasnije i podstaklo da se bavim ovim sportom. Doći u poziciju da stojim rame uz rame sa njim po broju osvojenih gren slenova za mene ima veliki značaj. Snovi su postali java - rekao je Đoković medijima posle osvajanja US Opena.

Đoković je podsetio na dobre i loše strane gren slemova. Negativne okolnosti su što dolaze jedan za drugim i prilično su iscrpljujuće, dok je pozitivno to što pumpaju samopouzdanje ukoliko se startuje kako bi trebalo.

- Osvajanje gren slemova nosi sa sobom ogromnu dozu samopouzdanja koja se odražava na duži vremenski period. Otežavajuće je što se tri do četiri gren slema nalaze u rasponu od svega nekoliko meseci, ali je dobra okolnosta ta što motivaciju dižeš na veći nivo kad ulaziš kao pobednik iz jednog u naredni turnir - rekao je Đoković.

Od ovog ponedeljka treći teniser sveta kaže da mu podizanje pehara pre 10 godina ne bi donelo toliku dozu radosti kao sada kada je ponovo u društvu Rodžera Federera i Rafaela Nadala, što je tragom prošle decenije bilo uobičajeno.

- Da ste me pitali da li sam srećan što sam deo teniske ere sa Federerom i Nadalom, verovatno bih rekao da nisam, međutim ovoga trenutka jesam. Osećam se kao oni, pripadama ovom društvu, jer me mečevi sa njima čine boljim igračem. Moja mentalna snaga ne može da se meri ni sa čim prethodnim, jer sam doživeo velike promene u životu poput rađanja dece, operacije, polugodišnje pauze zbog povrede - rekao je Đoković.

Poraženi Haun Martin del Potro rekao je da nije bio bez šanse i da je pokušavao najjačim silama da ugrozi Novaka, međutim Srbin se uvek nalazio u pravo vreme na pravom mestu.

- Imao sam prilike u drugom i trećem setu, ali sam sve vreme igrao na granici pokušavajući sa forhendima i bekhendima koje je Novak umirivao svaki put jer je reč o velikom šampionu. Radujem se njegovom uspehu - naveo je Del Potro.

Argentinac veruje da će još dugo držati reket u rukama.

- Osećam se dobro. Odlično me služi dvoručni bekhend. Ne znam kada ću igrati poslednji turnir, ali pokušaću još dugo da se bavim tenisom. Veoma sam motivisan za osvajanje trofeja i radujem se stvarima koje mogu da uradim - rekao je Del Potro.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija