• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2018

12:36 >> 12:37

DIPLOMATA NOVAK BALANSIRA IZMEĐU SERENE I SUDIJE: Evo šta je rekao na slučaj Vilijamsove i Lajanija

Tenis

DIPLOMATA NOVAK BALANSIRA IZMEĐU SERENE I SUDIJE: Evo šta je rekao na slučaj Vilijamsove i Lajanija

Podeli vest

Najbolji srpski teniser ocenio je da je kazna sudiji Mohamedu Lajaniju o zabrani suđenja na dva ATP turnira prestroga, ali da je i dobra jer pokazuje da svako mora da snosi posledice za ono što uradi

Novak je noćas izgubio od Kevina Andersona na Lejver kupu, ali novinare je kao i pre tri nedelje posle finala US opena interesovalo da baš on prokomentariše sukob Serene Vilijams i posledice koje je Lajani snosio posle Otvorenog prvenstva Amerike.

Možda je malo previše, ali je dobro znati da će svako snositi posledice za ono što radi. Igrači su sigurno zadovoljni što postoje kazne i za sudije, jer to znači da se sistem vodi računa o obe strane. Volim Lajanija, i žao mi je što se našao u ovoj poziciji - rekao je Novak posle meča protiv Andersona.

(VIDEO) LJUTI PROTIVNIK U ULOZI SAVETNIKA! Federer glumio Novakovog trenera protiv Andersona

Đoković je rekao da se u kontroverznim situacijma stavlja na stranu igrača, ali da su nekad i sudije na pravičnoj strani.

- Naravno moram da stanem na stranu igrača. Potpuno sam saglasan sa sudijama kada kažu ako napravimo neke greške, verbalno prekršimo neka pravila, polomimo reket trebalo bi da dobijamo upozorenje i budemo kažnjavani. Igrači isto govore da bi sudije trebalo da budu odgovorne za svoje postupke i budu kažnjene zbog velike greške koja utiče na ishod meča - rekao je Đoković.

ANDERSONOVA SITNA OSVETA NOVAKU! Đoković poražen od Južnoafrikanca drugog dana Lejver kupa

On je i podsetio da je posao sudije teži zbog toga što balansira između dve strane, a svaka od njih želi sebi najbolje.

- Moram da osećam empatiju prema sudijama i da ih razumem. Oni su uvek u poziciji između dva igrača. Bio sam deo take uzavrele situacije, razmenio nekoliko reči sa sudijom. Nekada osećate da odluka nije onakva kakva bi trebalo da bude, ne kažem da nisam grešio u prošlosti, ali sam nekada bio i u pravu. Mislim da svi moramo da budemo odgovorni za svoje postupke - obrazložio je Novak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija