• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.R.

24.09.2018

17:22

UMORAN SAM PSIHIČKI I FIZIČKI! Nole ne želi da forsira telo, ali je siguran da će do kraja 2018. ponovo biti prvi!

Tenis

UMORAN SAM PSIHIČKI I FIZIČKI! Nole ne želi da forsira telo, ali je siguran da će do kraja 2018. ponovo biti prvi!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković siguran je da će do kraja 2018. ponovo biti prvi reket sveta bez obzira na to koje turnire bude igrao

Đoković kaže da je realno da do kraja sezone postane svetski broj jedan i zbog toga verovatno neće žuriti da već na azijskoj turneji skine Rafaela Nadala s prvog mesta

Pošto je Rafael Nadal, aktuelni lider ATP liste, odustao od azijske turneje, izgubiće 1.100 bodova, pa je Đokoviću otvoren put da na Dalekom istoku povrati tron.

Nedostaje porodica

Još nemam tačan kalendar, jer sam se uželeo da budem sa suprugom i decom
Novak Đoković

Španac trenutno ima 8.760 bodova, a Novak 6.445 i ne brani ništa u Aziji. To znači da bi srpski as mogao na prvo mesto ako bi osvojio masters u Šangaju (7-14. oktobar) i stigao barem do finala turnira u Pekingu (kategorija 500), koji startuje nedelju dana ranije.

Umoran od turnira

Đoković je proteklu sedmicu proveo u Čikagu zbog Lejver kupa i nije razmišljao o daljem rasporedu u sezoni.

- U dobroj sam poziciji da do kraja sezone postanem svetski broj jedan. Smatram to realnim ciljem koji ću se truditi da realizujem, pre svega dobrom organizacijom rasporeda. Iskreno, ne znam još hoću li igrati u Pekingu. Zato se nisam prijavio za turnir, iako se organizatori nadaju da ću se predomisliti, pa mi čuvaju specijalnu pozivnicu. Odlučiću kad se vratim u Evropu, jer sam se uželeo toga da budem sa suprugom i decom - otkriva Novak za Telegraf.rs.

Federer: Nole, Rafa i ja menjaćemo tenis


Švajcarac Rodžer Federer već ima planove kako da uposli najveće rivale Đokovića i Nadala, jer sa njima želi da menja tenis.
- Veoma je dobro što je Novak došao na Lejver kup da možemo da prođemo kroz aktuelne teme u tenisu. Ima toliko toga zbog čega treba da sednemo za sto i vidimo šta je najbolje za tur, igrače, organizatore, fanove. Ne može tenis da se menja kad svako radi svoje, moramo da pokažemo zajedništvo. Pošto Rafa nije bio ovde, moraću da se čujem sa njim i popričam o tome - otkriva Federer.

 

Međutim, Đoković nije siguran treba li da forsira telo jer je u poslednja dva meseca tri turnira odigrao do samog kraja.

- Prilično sam umoran, psihički i fizički. Pre šest meseci sam se obavezao na Lejver kup, u periodu kada nisam igrao mnogo mečeva, gradio samopouzdanje, vraćao se u formu. Poslednja dva meseca sam odigrao veliki broj duela, opet trasiram put ka vrhu. Masters u Šangaju ću sigurno igrati. Ostale odluke ću doneti malo kasnije, kad budem povratio potrebnu energiju, jer sam se i u Čikagu dosta potrošio - objašnjava Nole.

Ratna mašina

Pojedini rivali već smatraju Đokovića brojem jedan. Među njima je Italijan Marko Čekinato, od kog je Novak izgubio u napornom četvrtfinalu na Rolan Garosu. Srbin je od tada igrao finale turnira u Kvinsu i osvojio Vimbldon, Sinsinati i Ju-Es open.

- Ponosniji sam na ono što sam uradio u Parizu kada vidim šta je Novak postigao posle našeg meča. Sada je on pravi svetski broj jedan, a znajući da sam ga pobedio daje mi mnogo samopouzdanja za nastavak sezone. I tada je bio na visokom nivou, ali posle meča se nije vadio kako je izgubio jer je bio loš. Rekao je:"Moj protivnik je zaslužio pobedu, igrao je bolje od mene." I od tog trenutka je postao ratna mašina na kakvu smo navikli. On je pravi uzor - hvali Čekinato.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija