• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.10.2018

13:50

NADAM SE DA ĆE MI BEOGRAD DONETI SREĆU! Đoković želi da bude broj 1 na kraju godine

Tenis

NADAM SE DA ĆE MI BEOGRAD DONETI SREĆU! Đoković želi da bude broj 1 na kraju godine

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da u maju nije verovao da će se do kraja godine boriti za prvo mesto na ATP listi i naveo da želi još da igra na vrhunskom nivou i da ne zna kada će završiti karijeru

 

- Zbog rezultata sam sebe stavio u poziciju da se borim za broj jedan do kraja godine, što da mi je neko rekao u maju, verovatno mu ne bih verovao. Deo mene je uvek verovao da mogu da se vratim brzo, samo da se kockice slože. Trebalo je samo da budem strpljiv - rekao je Đoković novinarima u Beogradu.

Posle krize u igri, operacije i drugih stvari, Đoković je beležio slabe rezultate nakon dugogodišnje vladavine u svetskom tenisu, ali se ove godine vratio.


On je rekao da mu je teško da odabere jedan trenutak koji je bio ključni za povratak, ali je naveo da je to verovatno mini-odmor sa suprugom posle eliminacije na Rolan Garosu.

- Posle toga se sve složilo, zaista veliki nalet - istakao je Đoković, koji je od tada igrao finale Kvinsa, osvojio Sinsinati, jedini masters turnir koji mu je nedostajao kao i Otvoreno prvenstvo SAD.

Đoković je dodao da je imao mnogo poteškoća posle operacije da uspostavi sigurnost na terenu, a pritom je promenio reket i pravio odredjene korekcije.

- Mnogo promena se desilo. Pitate se da li je to ispravno, da li je trebalo to da uradite, imate dilemu, dvoumite se za svaku odluku. Specifično iskustvo koje puno vrednujem, jer mi je dozvolilo da naučim mnogo više o sebi i kako da se nosim sa tim situacijama kojih će verovatno biti još do kraja karijere, za koji ne znam kada će doći. Još imam želje da igram na vrhunskom nivou i deo mene je znao da ću se vratiti. Ne volim da se vraćam nigde, već da stvaram novo. Kada sam se vratio sa starim-novim timom, u aprilu smo razgovarali o dugoročnim planovima i napravili plan da dostignem vrhunac forme oko Ju Es opena. Vrhunac forme se na prijatno iznenađenje došao već na travi. Sve ide kako treba - kazao je Đoković.

Naveo je da je sada drugačiji igrač nego pre tri godine, jer zna da svi pominju 2015. kao nešto što može da ponovi. Ocenio je da može i da je zbog toga još u tenisu.

Foto: Starsportphoto


Novak je rekao da još ne zna da li će igrati još neki turnir do kraja sezone osim u Šangaju, Parizu i Londonu. Dodao je da je turnir u Kini prioritet.

Turnir u Pekingu je, kako je kazao, propustio zbog umora.

- Poslednja tri meseca sam igrao mnogo mečeva i nisam imao mnogo vremena da se odmorim posle Ju-Es opena. Lejver kup me je mnogo iscrpeo iako je bilo lepo iskustvo. Zahtevno je mentalno i fizički biti deo tog dogadjaja. Nadam se da će ova pauza od turnira dobro doći. Isplanirali smo da boravimo u Beogradu u ovom periodu. Podesilo se da sam ponovo u trci za broj jedan. Nadam se da će mi Beograd doneti sreću - kazao je srpski teniser.

Đoković je naveo da u Beogradu ima veoma kvalitetne treninge i da je zadovoljan kako sve napreduje i da ovde želi da "izgradi dobru bazu za kraj sezone".

Dodao je da još nema planove za narednu sezonu jer želi da sa svojim timom "izvuče najviše iz ove" i da ne želi da "previše ide mislima u budućnost".

(VIDEO/FOTO) SA DORĆOLA NA SVETSKI TRON! Novak se u Beogradu sprema za Šangaj




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija