• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. R.

08.10.2018

07:30

JELENA JE MOJA SUDBINA! Novak ističe suprugu kao najvažniju osobu u životu!

Tenis

JELENA JE MOJA SUDBINA! Novak ističe suprugu kao najvažniju osobu u životu!

Podeli vest

Jelena je moja sudbina, smatra Novak Đoković! Srpski teniser kaže da mu je supruga najvažnija osoba u životu i da ga je pre osam godina sprečila da prekine tenisku karijeru

Novak i Jelena su zajedno 13 godina, od čega su četiri u braku. Prema Noletovim rečima, njegovih uspeha ne bi bilo bez podrške žene.

- Jelena je najvažnija osoba u mom životu. Bila mi je najveća podrška 2010. godine, kada sam razmišljao da ne igram više tenis. Da nije bilo nje, ne znam gde bih završio. Verujem da nas je sudbina spojila - iskren je Novak.

Najveća snaga

Jelena ističe da je jaka žena zbog muža, a Đoković dodaje da ga ona nikad nije izdala.

- Jelena mi je mnogo pomogla da pronađem snagu u teškim situacijama. Uz mene su bili još roditelji i braća. Ali na kraju se ipak sve svodi na to kako ja doživljavam stvari i borim se sa njima - kaže srpski as.

Novak i Jelena su roditelji dečaka Stefana (4) i devojčice Tare (1). Trude se da ne budu previše zaštitnički nastrojeni, ali razumeju one koji jesu.

Roditelji su se žrtvovali za mene

Đoković je zahvalan što je ovde gde jeste, posebno jer je stasavao kao teniser u teškim vremenima za Srbiju.
- Srbija nije teniska zemlja, nema veliku tenisku istoriju. Imali smo Moniku Seleš i Bobu Živojinovića u trenutku kad sam počinjao, ali su timski sportovi uvek bili popularniji. Tenis je bio nepristupačan sport. Kupovina reketa ili plaćanje trenera bili su veoma skupi za naše standarde. Ali moji roditelji su se žrtvovali i zato sam zahvalan i blagosloven na tome što sam stigao dovde uz njihovu pomoć - podseća Novak.

- Do prezaštićenosti dolazi jer ste uplašeni da neko može da povredi vaše dete ili porodicu. Jelena i ja se trudimo da ne razmišljamo o tim stvarima, iako kao i svi roditelji, moramo da budem oprezni. Ali pokušavamo da se koncentrišemo na pozitivne aspekte - otkriva Novak.

Đokovićev sin već voli sport.

- Stefan je baš zainteresovan za sport. Najviše za tenis i fudbal. Mnogo vremena provodi napolju. Ima drugare u Srbiji i Monaku, a mnogo je igrača koji vode decu na turnire. Srećni smo kako se odvija njegovo odrastanje - ističe Novak.

Svetski broj tri trenutno je na mastersu u Šangaju, gde je drugi nosilac i počinje takmičenje od 2. kola, gde će mu protivnik biti 42. na ATP listi Žeremi Šardi. Već u osmini finala Đoković bi mogao da se sastane sa dželatom sa Rolan Garosa Markom Čekinatom (16. nosilac), a u četvrtfinalu sa Kevinom Andersonom (7) ili Stefanosom Cicipasom (10).

Potencijalni rivali u polufinalu su mu Aleksandar Zverev (4), Marin Čilić (5) ili Filip Krajinović (36. na ATP), koji startuje protiv Kajla Edmunda (11). Sa Rodžerom Federerom (1) Đoković može da se sastane tek u finalu, kao i sa Huanom Martinom del Potrom (3).

Dobar u Kini

Srbin je sa tri titule u Šangaju rekorder, a do trofeja je stizao 2012, 2013. i 2015. Poslednji put je na putu do trona izgubio samo 25 gemova.

- Ovo doba godine je u prethodnih pet sezona iz nekog razloga bilo veoma uspešno za mene. Uvek bih u Kini pravio neke veoma, veoma dobre rezultate, osvajao trofeje. To je veoma ohrabrujuće, posebno što bi mnogi mogli da pomisle kako je posle poslednjeg grend slema u godini takmičenje u glavama tenisera gotovo. Međutim, oni onda ne prate pomno celu sezonu i za mene titula na Ju-Es openu definitivno nije kraj - zaključuje Novak.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija