• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2018

12:43

SLOMIO SAM SE, PAO NAJNIŽE, PLAKAO...Đoković o najtežim momentima u karijeri

Tenis

SLOMIO SAM SE, PAO NAJNIŽE, PLAKAO...Đoković o najtežim momentima u karijeri

Podeli vest

Novak Đoković je prvi grend slem trofej osvojio 2008. godine u Melburnu, a onda je usledio možda i najteži period u karijeri srpskog asa, kada je razmišljao čak i da ostavi tenis


Nije Novaku bilo lako ni nakon povrede lakta prošle godine, prinudne, pauze, operacije, niza poraza, ali se vratio ne velika vrata, osvoji Vimbldon i Ju Es open i sada se bori za prvo mesto na kraju 2018. godine.  


Međutim, teži period od pomenutog bio je tokom 2010. godine.

- U životu i karijeri je sve bilo sjajno, a onda su usledile dve i po - tri godine bez grend slem trofeja. Mogao sam da budem treći ili četvrti na svetu, ali za mene biti treći  nije bilo dovoljno. Jednostavno, nisam mogao time da se zadovoljim. Kada sam imao sedam ili osam godina moj cilj je bio da budem prvi na svetu, da osvojim Vimbldon. Morao sam to da postignem, bez obzira na sve - kazao je Đoković prilikom gostovanja motivacionom govorniku Luisu Hauzu .  

Prisetio se možda i najtežeg momenta 2010. godine kada je poražen od Jirgena Melcera (6:3, 6:2, 2:6, 6:7, 4:6) u četvrtfinalu Rolan Rarosa.
 
- Mislim da sam nakon Rolan Garosa mentalno najniže pao. Izgubio sam iako sam imao dva seta prednosti od Jirgena Melcera. On je jako dobar igrač ali sam imao meč u rukama i na kraju sam ga izgubio. Slomio sam se! Sećam se da sam sa roditeljima razgovarao o tome. Plakao sam, govorio: "Ne znam da li vredi, da li da nastavim". Moj otac mi je pričao: "Ajde, jak si". 

Otišao kod trenera Marijana Vajde, jednog od najboljih prijatelja i fizija Milana. Bio sam u sobi i sećam se da sam sedeo na podu. Ponovo sam imao slom i govorio sam: "Ne znam! Oni su mi rekli: "Dobro, sačekaj. Udahni duboku i smiri se. Pogledaj unazad. Zašto si počeo da igraš ovaj sport? Da li ga voliš? Ostavi sve po strani što želiš da dostigneš, što želiš da učiniš. Da li zaista voliš da držiš reket u rukama?"

Rekao sam da volim. Nebitno da li je to Centralni teren grend slema ili obični otvoreni teren napolju. Onda su mi kazali: "To je tvoj izvor. Odatle moraš da crpiš energiju. I uzmi malo vremena". Mislili su da će mi biti potrebno nekoliko nedelja, ali sam ja već sledeći dan vratio na teren. Posle toga se nikada nisam osvrnuo. Sledeći turnir bio je Vimbldon, mislim da sam igrao polufinale, potom sam na kraju 2010. osvojio Dejvis kup sa reprezentacijom Srbije, što je jedan od najvažnijih događaja u mojoj karijeri. Onda sam ostvario niz od 43 pobede i postao sam najbolji igrač na svetu - prisetio se Đoković.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59