• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.10.2018

12:12

HOĆE LI FEDERER DOSTIĆI KONORSA? Evo koliko mu beži Amerikanac i koliko je Đoković daleko od njih

Tenis

HOĆE LI FEDERER DOSTIĆI KONORSA? Evo koliko mu beži Amerikanac i koliko je Đoković daleko od njih

Podeli vest

Osvojio je Rodžer Federer u nedelju turnir u rodnom Bazelu i time je došao do ukupno 99. titule u singlu u karijeri

Federer je na drugom mestu večne liste teniskih legendi po broju osvojenih trofeja, jer je i dalje ispred njega čuveni Džimi Konors.

Amerikanac je osvojio u 24 godine dugoj karijeri čak 109 trofeja u singlu, što znači da Federeru nedostaje 10 titula da bi ga dostigao.

Da li je to realno dostignuće za Švajcarca koji ima 37 godina? Federer je 2017. godine, koja mu je bila najboljih u poslednjih pet, osvojio sedam trofeja. U tekućoj godini, pak, uzeo je četiri krune.

Dakle, Rodžeru su potrebne još najmanje dve dobre sezone da bi stigao ili prestigao Konorsa. 

Treće mesto na večnoj listi zauzima Ivan Lendl sa 94 titule, sledi Rafael Nadal sa 80, Džon Mekinro sa 77, Rod Lejver sa 74, pa Novak Đoković, na sedmom mestu, sa 72 trofeja.

Realno je da Novak prestigne trojicu asova ispred sebe, nije nemoguće da prebaci i Lendla ako nastavi da igra u ovako ubitačnoj formi, a pitanje je gde će se zaustaviti Nadal.

Kada je u pitanju ukupan broj titula, računajući i singl i dubl, onda je najtrofejniji igrač sveta Džon Mekinro sa 156 pehara, od kojih je 77 u individualnoj konkurenciji i 79 u paru!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija