• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2018

19:22

ZA ČETIRI MESECA OD 22. DO PRVOG MESTA! Kralj Đoković opet vlada, a slali su ga u penziju, ponižavali....

Tenis

ZA ČETIRI MESECA OD 22. DO PRVOG MESTA! Kralj Đoković opet vlada, a slali su ga u penziju, ponižavali....

Podeli vest

Ispisuje Novak Đoković istoriju svetskog tenisa i u svom stilu uzvraća udarac "nevernim tomama", jer nije mali broj onih koji su čak uvereno tvrdili da se nikada neće vratiti na prvo mesto nakon što je pao na 22. poziciju na ATP listi


Zasluženo se s obzirom šta je sve uradio ove sezone Novak Đoković vratio na tron iako mu je to  omogućio prvi igrač sveta Rafael Nadal, koji je uoči prvog meča na mastersu u Parizu saopštio da se povlači zbog problema sa stomakom.

Srpski teniser tako će se četvrti put u karijeri vratiti na prvo mesto ATP liste i od ponedeljka započeti 224. nedelju na vrhu.

Osim njegovih vernih navijača posle poraza u uvodnim mečevima na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, nakon povratka posle operacije lakta, svi su Noleta odbacili, poslali u penziju, poručivali mu da se ne bruka, da ostune od tenis....Samo pre nešto više od četiri meseca, 18. juna Đoković je bio 22. svetu. Danas, 31. oktobra, obezbedio je povratak na tron -  kralj se vratio. 

Na Rolan Garos je postojala opasnost da Novak neće biti među 32 nosioca. Ipak, najbolji srpski teniser ne samo da je izbegao sunovrat na listi, nego se do kraja godine vratio na prvo mesto, što je uspela samo Maratu Safinu i to pre 18 godina.

ĐOKOVIĆ PONOVO PRVI NA SVETU! Nadal odustao od mastersa u Parizu

Niko nije uspeo da zaustavi nalet Novaka Đokovića, koji je najavio povratak na mastersu u Romi kada je u polufinalu poražen od Rafaela Nadala.

Potom je igrao četvrtfinale Rolan Garosa, a prvi udarac u lice nevernicima zadao je na Vimbldonu. Osvojio je "otpisani" Novak najprestižniji teniski turnir na sveti, sveti gral među teniserima. Nije briljirao na Rodžer kupu, ali je srušio Rodžera Federera u finalu Sinsinatija, jedinog mastersa koji mu je nedostajao, pa Huana Martina del Potra u borbi za trofej na Ju Es openu.

Posle osvajanja mastersa u Šangaju dobio je šansu da u Parizu svrgne Nadala, koji je u autu bio od Njujorka zbog povrede.  Nije mu se pružila prilika da u finalu pobedi Nadala i otme mu tron, ali kralj ponovo zasluženo vlada, neka bude tako do kada on bude želeo.

IGRA BROJKI PRATI NOVAKA! Đoković posle tačno dve godine ponovo na tronu

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija