• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2018

19:47

SKANDALOZNA IZJAVA AUSTRALIJANCA! Evo zašto Federer ima BOLJI TRETMAN od Đokovića!

Tenis

SKANDALOZNA IZJAVA AUSTRALIJANCA! Evo zašto Federer ima BOLJI TRETMAN od Đokovića!

Podeli vest

Žilijen Beneto poprilično je uzdrmao "beli sport" izjavom da se Rodžer Federer favorizuje u Melburnu, pa je vrlo brzo stigao odgovor od direktor Australijan opena i funkcionera TS Australije Krega Tilija


Tili kaže da Federera publika u Australiji jednostavno obožava, pa je protekciju pokušao da objasni i na taj način.

- Rodžer Federer je teniser koji se ne viđa tako često i koji se smatra jadnim od finansijskih najisplativijih sportista sveta. Godinama unazad ga u Australiji biraju za najomiljenijeg sportistu. Navijači žele da ga gledaju na najvećem stadionu a TV kuće žele da njegovi mečevi budu u udarnm terminu. I mislim da nema direktora turnira na svetu koji te faktore ne bi uzeo u obzir kada pravi raspored. To je slučaj sa svim velikim imenima u svetu tenisa i sporta uopšte - napomenuo je Tili. 
 

Australijanac kaže da kada se pravi raspored teniskih mečeva, direktor turnira uzima u razmatranje mnoge faktore.

- Igrači i navijači su prioriteti. Ali čak i među ovim grupama ima mnogo različitih zahteva. Taj raspon ide od toga šta sami igrači vole, da li su povređeni ili imaju zdravstvenih problema, pa do zahteva televizijskih kuća za prenosima čiji program takođe mora biti ispoštovan zbog njihovog posebnog tržišta. Povrh svega toga je drugi nivo razmatranja koji uključuje čitavu logistiku tima za pravljenje rasporeda, koji mora da predvidi eventualnu dužinu mečeva, nekada i danima unapred, pa sve do svakodnevnih stvari koja se tiču promene vremenskih prilika - objasnio je Tili. 

Novak Đoković smatra da Rodžer Federer zaslužuje poseban tretman jer je šestostruki šampion Australijan opena i jedan od najboljih igrača svih vremena.

AKO FEDERER NEMA POSEBAN TRETMAN, KO ĆE DA GA IMA? Novak stao u odbranu velikog teniskog rivala


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

Nema tu ništa skandaloznog u njegovoj izjavi. Čovek je rekao suštu istinu - Organizatori velikih takmičenja iz godine u godinu su izloženi sve većim roškovima, nagradni fondovi su takođe sve veći a pošto je sve to ipak BIZNIS normalno je da moraju da ispunjavaju zahteve pre svega najvećih sponzora a ovi sa druge strane traže u udarnim terminima one igrače koji donose najviše para. Ko će im kupiti preskupe ulaznice za udarni termin ako će na terenu gledati neke igrače koji nisu ni u prvih 50 kao što je Žilijen Beneto koji je pokrenuo celu priču? Mogu da ga mrze takve sitne duše ali Federer, Nadal i Đoković njima donesu toliko para za te dve nedelje koliko taj Beneto + 50 drugih ne može za celu godinu a pri tome se radi o stotinama miliona dolara.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija