• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.11.2018

20:35

ZVEREV SRUŠIO ĐOKOVIĆA! Novak ostao bez titule na Završnom mastersu

Tenis

ZVEREV SRUŠIO ĐOKOVIĆA! Novak ostao bez titule na Završnom mastersu

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se domogne titule na Završnom mastersu u Londonu u kojem je poražen od Aleksandra Zvereva rezultatom 6:4, 6:3

Kao i pre dve nedelje u Parizu protiv Hačanova, Novak je i u finalu Završnog mastersa u Londonu bio prilično iscrpljen i nije mogao da smogne snage da napravi odlučujući korak čime bi krunisao sezonu na najbolji način.

U prvom setu je bilo izjednačeno sve do rezultata 4:4 kada je Zverev uzeo brejk koji je u narednom potvrdio što mu je donelo vođstvo u setovima.

U drugom je Novak broj neiznuđenih grešaka podigao na još veći nivo dozvolivši rivalu da dođe do dva uzastopna brejka, Đoković mu je jedan uzvratio, ali je ostatak meča prošao bez većih preokreta što je omogućilo Zverevu da osvoji naslov prvaka Završnog mastersa.

Kraj

GEM-SET-MEČ! Neverovatnim bekhendom Zverev stiže do pobede 6:4, 6:3.

Siguran Zverev koji je forhendom rešio ovaj gem i poveo sa 5:3. Novak se slabije kretao i osim jednog poena nije mogao ozbiljnije da ugrozi Nemca.

Uz grešku rivala posle drugog servisa Novak smanjuje rezultat na 4:3 u trenucima kada se Zverev vraćao u gem.

Zverev se vratio posle vođstva Novaka od 30:0 i vezao četiri poena za osvajanje novog gema i vođstva od 4:2.

Zverev potvrđuje brejk i vodi 3:1. Novak je vodio sa 30:15, ali je Nemac uspeo da se konsoliduje i stigene do sigurne prednosti na polovini drugog seta, a u narednom Đoković sa nulom uzvraća i smanjuje rezultat na 3:2.

BREJK! Zverev stiže do novog brejka! Nemac je ovaj gem rešio posle duge razmene udaraca, koja očigledno ne odgovara Novaku, jer ga primorava na greške koje su rezultirale novim vođstvom Zvereva 2:1.

BREJK! Zverev je posle druge duple greške doveo Novaka u šansu da mu uzme brejk, što je Novak odmah iskoristio i izjednačio na 1:1.

BREJK! Nemac stiže do novog brejka. Imao je Zverev novu brejk loptu već na startu drugog seta, koju je Novak spasao odličnim servisom. Zatim je završnica gema koja je protekla u neiznuđenim greškama Đokovića ipak pripala Zverevu koji je iskoristio drugu šansu i poveo 1:0.

I set

 

GEM-SET! Zverev koristi prvu priliku i osvaja gem koji mu je doneo prvi set 6:4. Zverev je vezao tri asa, Đoković je u ovom gemu uzeo jedan poen i na kraju neiznuđenom greškom dozvolio rivalu da povede.

BREJK! Za razliku od jednog od prethodnih gemova gde je samo nagovestio da bi mogao da uzme brejk, Zverev u finišu prvog seta to čini i koristi prvu šansu za uzimanje brejka pa vodi 5:4

Nemac dolazi do novog izjednačenja 4:4.

Zverev stiže do brzog izjednačenja - 3:3, ali Novak u istom ritmu kao i prethodnih puta lagano uzvraća osvajanjeg gema na svoj servis i vodi 4:3.

Nagovestio je Zverev da bi možda mogao do brejka, ali je Novakova fantastična defanziva i primoravanje Nemca na greške donela novo vođstvo Đokoviću - 3:2.

Sve što je Novak u četvrtom gemu uradio bio je jedan dobar poen iz odbrane, svi ostali su pripali Zverevu koji je izjednačio na 2:2.

Đoković dolazi do novog vođstva, ovoga puta sa nulom, kao što je to često radio protiv Čilića pre dva dana - 2:1.

Novak stiže do prvog gema u ovom meču i vodi 1:0. Zverevu je dozvolio samo jedan poen. Istim rezulatatom u gemu kao i Novak, Zverev stiže do izjednačenja - 1:1.

- Teku poslednje pripreme pred početak finala Završnog mastersa u Londonu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
buda

pre 5 godina

Nasao se majstor za novaka...Ne moze opepeljiti

RALEX

pre 5 godina

Srpsko nafatirano govno. Sad kada je trebao da da zadnji atom snage i da zapuši usta svetu on je prso. Mamu mu jebem živce mi je pokidao.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Bravo za obojicu. Cestitke Zverevu.Zverev me potseca na mladog lava u momentu kada preuzima krdo. Ubice lava Kralja, pobice njegove mladunce a potom ce j..... celo kraljevstvo. U tenisu je najocitiji ovaj prirodni zakon. A ko bi rekao u pojavnom obliku su dzentlmeni... smeskaju se dok ubijaju mladj bivseg Kralja. Pravi engleski sport. Zbog toga visoko cenim Novaka. Nasao je pravu meru. Ostao slovenska dusa a postao krvozedni engleski ubica. Bravo Novak. Kada prestanes da igras tenis idi u diplomate. I tamo ces se hleba najesti.

Slavko

pre 5 godina

Formula za br. 1 na ATP je: domogni se finala na svim turnirima i sigurno ostaješ broj 1! Da li ćeš finalne mečeve dobiti ili ne, svejedno je, ostaješ broj 1!

Djoka Vatreni

pre 5 godina

Bravo Zvereve bolji si bio od Djokovica !

VLADO

pre 5 godina

STA JE PICKE, NE PISETE KAD VAS LJUBIMAC IZGUBI.KOJE STE VI FUKARE I SMRADOVI LJUBOMORNI.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija